1. 4. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Friends with Better Lives?

Další partička přátel se včera večer představila na CBS. Stanou se z těchto lidí naši noví nejlepší kamarádi?

Friends with Better Lives je nová komedie, která v pondělí odstartovala na stanici CBS. Seriál běží od devíti večer, doplňovat ho bude komedie 2 Broke Girls.

V pondělí večer bude muset tato novinka obstát v konkurenci Dancing with the Stars (ABC), Star-Crossed (CW), Bones (Fox) a The Voice (NBC).

V naší tipovačce seriálu nikdo nevěří, všichni včetně vás se přiklání ke zrušení.

Takže o co jde?

Friends with Better Lives je nová komedie od CBS. Stanice se s tímto seriálem očividně snaží zaplnit právě vzniklou díru po HIMYM. V centru dění stojí skupinka přátel, ze kterých jsou dva manželé, dva zasnoubení, jeden rozvedený a jedna zarytě svobodná. Všichni pravidelně bez klepání chodí do domu manželského páru, kde v současnosti bydlí i rozvedený kamarád. Parta řeší svoje problémy a zážitky a prostě život u litrů vína.

Zní to jako typická komedie. Kdo za tím stojí? A kdo jsou vlastně tihle kamarádi?

Seriál vytvořila bývalá producentka Friends, Dana Klein.

Novými přáteli jsou Kevin Connolly (Entourage), Majandra Delfino (Roswell), James Van Der Beek (Dawson's Creek), Zoe Lister-Jones (Whitney), Brooklyn Decker a Rick Donald.

Trailer by byl?

Přímo trailer ne, ale vyhrabali jsme pro vás jedno video z natáčení.

Proč se s nimi mám kamarádit?

Protože jsou to sympaťáci. Herci jsou příjemní a přirození, i když mají typické charaktery, které u postav v komedii čekáte. Pilot je chytře napsaný, nechybí mu ani vtipné scény a poměrně slušná hrstka neotřelých hlášek. Navíc tu díru po HIMYM ve skrytu duše toužíte zaplnit něčím novým a hlavně svěžím, no ne?

Nějaká negativa?

Pilot občas až příliš tlačí na pilu. Snaha být za každou cenu nejvtipnější se někdy nemusí vyplatit. Někomu může připadat, že je tu až přehnaně moc vtipů na úkor příjemné atmosféry. Možná by to pro příští epizody chtělo zvolnit tempo a soustředit se na pořádné představení postav. Ať se s nimi napřed seznámíme, než na nás začnou chrlit svoje hlášky a dialogy.

Čemu je to podobné?

Tak když pomineme HIMYM, tak seriálům jako 2 Broke Girls, nebo ze zrušených třeba Whitney nebo Mad Love. A samozřejmě již zmíněná komedie Friends.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Pilot se mi líbil. Zásluhu na tom mají především herci, ale i chytré jazykové vtípky, které vždycky oceňuju.

Na tento seriál jsem se těšila dlouho. No, spíš jsem byla zvědavá. Bála jsem se, abych nebyla zklamaná, ale nic takového nepřišlo. Teď se jen bojím, že zafunguje prokletí midseason komedií a Friends with Better Lives skončí pod katovou sekerou.

Herecké obsazení je výborné. Z hlavní šestice hned čtyři herce hodně můžu. Nejlepší mi zde přijde Kate, která je úžasná potvůrka se skvělými hláškami. I když nejvíc perlí James Van Der Beek, za kterého jsem taky hodně ráda. Jeho role je podobná Jamesovi z Apt23, jen s lepšími hláškami (a celkově scénářem).

Příběh je docela typický pro komedii o partě přátel, nic, co byste neznali z dřívějška. Stejně tak typizace postav je klasická sitcomová. Nejsem si jistá, jestli si to seriál sám o sobě uvědomuje a proto tam byla ta mírně kýčovitá titulní sekvence, kde byly postavy představeny, jestli si tak vlastně pilot utahoval sám ze sebe :)

Každopádně doporučuju, občas se zasmějete, dialogy nejsou nejhůř napsané a herci potěší.

+ vtipné hlášky
+ herecké obsazení

- nic nového
- typizace postav

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Fruiko

Nevím jestli mám krátkou paměť, ale řekl bych že tohle byla nejlepší „vztahovka“ z letošních komedií. To nic ale nemění na tom, že nebyla pořád dost dobrá, aby měl člověk chuť na ni koukat dalších pár let.

Schéma je tak ohrané, až by se z toho chtělo člověku brečet. Rozvedeného, zasnoubenou i singles spolu s manželskou dvojicí jsme tu už měli stokrát i v několika různých variacích. Chybí snad už jen černý gay. Ale co by člověk od vztahovky mohl chtít, že?

James Van Der Beek si ukradl pilot pro sebe, hlavně díky slovním dvojsmyslům. Bez nich by hnedle moje hodnocení bylo třetinové.

+ pár dobrých vtipů (hlavně těch slovních)
+ James Van Der Beek (protože dvojsmysly)

- ta baba s divným přízvukem
- ten chlap s divným přízvukem

Moje hodnocení pilotu: 80 %

Tak co, dáte Friends with Better Lives šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře28zobraz všech 28 příspěvků
HonZajs000

HonZajs000

Určitě ano. Příjemná parta lidí, spousta vtipů, narážek a dvojsmyslů. Dej tomu šanci. Pobavíš se. :-) A...
před 10 roky
Brontofúzik

Brontofúzik

Pilot je pre mňa absolútny priemer, až podpriemer by som povedala. Strašne v tom vidno prvky seriálov...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Jako Beeka a Majandru znám z jejich seriálů už odmalička a ta zrzka vypadala v traileru fakt...
před 10 roky
Další články k tématu