2. 3. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Mixology?

V dnešním díle našeho sezónního seriálu si probereme komedii Mixology, která se snaží vnést do zaběhnutého sitkomového světa svěží nádech. Daří se jí to?

Mixology je nová dvacetiminutová komedie, kterou v midseason nasadila stanice ABC na své středeční večery. Seriál poběží vždy ve středu od půl desáté večer, předskokana mu bude dělat komedie Modern Family, současný nejlepší seriál stanice.

Seriál to však ve svém časovém slotu přesto nebude mít lehké. Proti němu stojí Criminal Minds (CBS), American Idol (Fox), The Tomorrow People a později The 100 (CW) a Law and Order: SVU (NBC).

V naší tipovačce jsou tentokrát názor na prodloužení či zrušení pestřejší. Tým CW Zone a Gorilly hlasují pro prodloužení, ostatní jsou pro zrušení. Ke zrušení se přikláníte i vy, tedy alespoň 64 procent z vás.

Mixology… co si mám představit?

Jde o komedii, jejíž první série se bude celá odehrávat převážně během jedné noci v jednom městském baru. Příběh je v podstatě jednoduchý: Všechny hlavní postavy, které se zde vyskytují, hledají nějakou formu lásky. Každá epizoda ukáže jinou dvojici lidí, s kompletně odlišnými vztahy. Setkáme se s flirtující servírkou, záletným barmanem, ale také s klukem, jehož snoubenka ho právě opustila, a chladnokrevnou mrchou, kterou se bude snažit sbalit.

Koho tohle napadlo?

Za seriálem stojí Jon Lucas a Scott Moore. Tato jména vám asi nic neříkají, pánové zatím nemají se seriály moc zkušeností. Nicméně možná vám něco bude říkat název jejich filmu – jsou autory komedie The Hangover.

No vida, to mi něco říká! Tak ukažte trailer.

Dobře. Ovšem nutno říct, že zde najdete úplně vše z první epizody. Žádné překvapení nezůstane skryto.

Bude se mi to líbit?

Seriál asi nezaujme všechny. Vzhledem k tomu, že se děj odehrává v rámci jednoho večera, zapomeňte na to, že by zde došlo k jakémukoliv vývoji postav. S čím se seznámíte v pilotu, s tím budete muset vydržet až do konce série. Pokud ovšem máte rádi experimenty se stylem vyprávění, možná se vám tento seriál líbit bude.

Nejjednoduším srovnáním je porovnání s poslední sérií How I Met Your Mother, která se také primárně odehrává v krátkém časovém období, konkrétně jednom víkendu. Stejně jako v HIMYM, i Mixology využívá k rozšíření děje flashbacky.

Seriál ví, co chce říct i jak to chce říct. Každá epizoda má pevně daný plán, který – když se vám zalíbí – vás bude těšit celou sérii.

Kde Mixology pokulhává?

Stejně jako u většiny jiných komedií, nemůžete zde hledat příliš originality. Postavy jsou silně typizované a stereotypní, nečeká na vás žádné překvapení, které by je ukázalo v originálnějším světle.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Tato komedie mě jako jedna z mála zaujala hned u traileru a první díl má očekávání naplnil. Dokázal ve mně vyvolat zvědavost nad tím, jak bude celá série vypadat, co všechno se stane a jak to celé dopadne. Možnosti potenciálních párů jsou hodně široké, vypadá to na pár zajímavých situací (zasnoubená asistentka byl pěkný twist). A spojování netypických párů? Proč ne, vždyť i protiklady se můžou přitahovat.

První díl přinesl jen letmé seznámení s hlavními postavami. Větší důraz byk kladen na dvě osoby, jejich backstory bylo doplněno o flashbacky z jejich života, což je podle mého výborný způsob, jak nenásilně vyplnit čas jednotlivých epizod a zároveň poznat lidi, které před sebou vidíme. Postupně bude zajímavé sledovat, jak se příběhy jednotlivých lidí prolínají i mimo osudnou noc v baru, jsem si jistá, že to tam tvůrci nějak zakomponují, nějaká náhodná střetnutí na ulici atd.

Herci jsou podle mého vybráni výborně, některé znám (a vždy mám ráda známé tváře v nových rolích), jiné ne, ale nikdo mi ze začtku vyloženě nevadil, i když jako u ostatních komedií, i zde se vyskytují silně typizované postavy (cool týpek, romantický týpek, drsňačka, naivní nanynka, sukničkář…). Nestává se tak často, abych postavy u komedií přijala tak kladně, možná jsem ovlivněná tím, že mě zaujal příběh, a nějaké negativní myšlenky automaticky blokuju? Nic nevylučuju :-)

Každopádně si myslím, že Mixology stojí za zkoušku. Rozhodně jedna z lepších komedií letošní sezóny.

+ zajímavý koncept jedné noci
+ sympatické postavy
+ vtipné momenty
+ hudba

- neválíte se smíchy po zemi, alespoň ne celou dobu
- riziko, že časem zaběhne do jedněch kolejí

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Fruiko

Tohodle jsem se trochu bál. Přeci jen komedie o randění mají trochu problém nezabřednout podobně jako HIMYM. Tohle i přesto, že námět není nikterak originální, je natočeno svižně a pilot vám uteče celkem rychle. Sice si na již dříve zmiňovanou Matku párkrát vzpomenete, ale není to nikterak v negativním smyslu. Tedy vzpomenete si i na další seriály tohoto žánru, protože zrušené zásnuby tu už párkrát byly, stejně tak brečící zženštilí chlapi, co si koule schovali někam do kabelky. Ale zatím jim to funguje, je vidět že se dá podobné téma ždímat stále dokola.

Samozřejmě záleží na tom, jak budou fungovat další protagonisté spolu, zatím to má ale slušně našlápnuto.

+ uteče to rychle
+ voiceovery
+ flashbacky

- stokrát viděné

Moje hodnocení pilotu: 80 %

Tak co, dáte Mixology šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Ragnarok8

Ragnarok8

I když tento seriál nejspíš zruší...tak zafungoval. Nedá se říci, že bych se nějak vyloženě bavil a horší...
před 10 roky
Judita

Judita

Třetí epizoda byla super...škoda, že jim to pořád klesá.
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak mě teda HIMYM u tohohle vůbec nenapadlo. Přiznám se, že jsem od toho čekala víc a že mě mrzí, že...
před 10 roky
Další články k tématu