8. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Trophy Wife?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Dnes je na řadě ABC komedie Trophy Wife.

Trophy Wife je jedním ze čtyř nových seriálů, které se stanice ABC rozhodla hodit dohromady a vytvořit z nich v úterý kompletní večerní blok, bez účasti osvědčeného seriálového pokladu. Wife běží o půl desáté večer a předskokana jí dělají The Goldbergs. Musí čelit poměrně drsné konkurenci – The Voice (NBC), The Mindy Project (FOX), NCIS: LA (CBS) a Supernatural (CW).

Není tedy moc velkým překvapením, že v naší tipovačce seriálu nevěří ani jedna skupina. Vy, uživatelé, jste Wife poslali na věčnost s 63% jistotou.

O čem to je?

Kate je mladá holka, která si dokáže naplno užívat života. Jednou v baru to trošku přežene s pitím a poté, co se naplno opře do svého karaoke vystoupení, spadne na postaršího Brada a zlomí mu nos. V nemocniční čekárně mají dost času se seznámit a zjistit, že si docela rozumí.

Za Bradem do nemocnice se přiřítí jeho exmanželka se třemi dětmi a brzy se objeví i bývalka číslo 2. Kate má ale ráda výzvy a tak přijme Bradovo pozvání na rande.

Flashforward do přítomnosti. Oba jsou již manželé, ale Kate neustále musí soupeřit o přízeň Bradových dětí. Snaží se být vzorem a přitom neztratit tu „coolovost“, kterou má.

V průběhu dalších minut vidíme půllitr vodky na ex, brutální vraždy zvířátek a šťastný konec.

Kdo je kdo v téhle divné rodince?

Kate a Brada už jsme si představili výše, ale co další postavy? Diane je manželka číslo jedna. Doktorka, která vypadá, že má v prdeli zaražený kolík. Druhá ex, Jackie, je její pravý opak, taková hippie a free a přehnaně milující žena, která je pro své děti zaručeným zdrojem trapných a ponižujících okamžiků (Dám ti tři tisíce pusinek…).

Dětičky jsou klasika. Nejstarší dcera Hillary je děsně cool a svou novou matku nemůže vystát. Pubertální synek Nelson v ní vidí sexuální bohyni. Rád by si našel holku, ale je to typický nerd s mega rovnátky, který to ve škole jistě nebude mít lehké. Nejmladším dítkem je Bert, geniální dítko, které dokáže pěkně vydírat a dosáhnout svého. Celou partu doplňuje Meg, nejlepší přítelkyně Kate z jejich pařmenských let.

Už vím, kdo a co, můžu ještě jednou trailer?

Proč ne ;-) Trailer v podstatě shrnuje celou epizodu.

Komu se to bude líbit?

Trophy Wife je seriál pro ty, kteří nehledají nic náročného. Půjde o ideální oddychovku, u které vypnete mozek. Je tu plno hrubých vtípků, které balancují na hranici vkusnosti. Pokud jste tedy fanoušky odvážnějšího, především sexuálního humoru, tak byste Trophy Wife šanci dát mohli.

Prozatím si nejsme úplně jistí, jestli seriál má být na sto procent ha ha komedie, nebo jestli bude chtít hrát i na city diváků, pilot na toto nedokázal dát jednoznačnou odpověď. Ale faktem zůstává to, že se během těch úvodních dvaceti minut párkrát pěkně zasmějete.

Zní to fajn, ale není to to pravé ořechové…

Říkáte si, že pořád nejste přesvědčení, že Trophy Wife je seriál pro vás? Možná hledáte jen kapku něco jiného. Mrkněte na náš diagram. Mělo by být na scéně míň rodičů? Máma nebo táta? Nebo raději nějakou rodinnou retro komedii? Ze všeho můžete vybírat v diagramu.

Čemu je to podobné?

V podstatě se jedná o obrácené schéma, než které jsme mohli vidět třeba u Reby, The New Adventures of Old Christine nebo u Frasiera. U těchto zmíněných seriálů se v hlavních rolích objevují ty bývalé polovičky, ke kterým neustále chodí na návštěvu jejich ex se svými novými manželkami/manželi. Trophy Wife to má naopak, v hlavní roli je nová manželka a bývalky jsou tam na vedlejšák.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly
Trophy Wife je další ze série mírně šílených komedií, které se snaží své diváky bavit obhroublým humorem, který ovšem často a lehce může přejít tu tenkou hranici nevkusu. Párkrát jsem se zasmála, ale vidět znovu ten trailer roztahaný do dvaceti minut nebylo úplně to pravé. Všechny vtipné momenty už jsme viděli v květnu, teď k nim jen přibyl kontext, který je ale neudělal více vtipnými.

Postavy žádným způsobem nevybočují ze stereotypních kolejí. Jako by za každou cenu musel být každý člověk na scéně absolutním protikladem toho, kdo právě stojí vedle něj. Tři zcela jiné manželky mají být zdrojem vyhrocených a tím pádem zábavných situací a gagů, ale nemůžu si pomoct, pořád musím nad tímto uvažovat.

Seriál bude mít tvrdou konkurenci a předskokani Goldbergové mu taky příliš nepomůžou. Stojím si tedy za svým trailerovým tipem a myslím si, že seriál se druhé řady nedočká.

+ konkrétní vtípky (flaška vodky, konec křečka na útěku)
+ sympatická hlavní hrdinka
+ čas při sledování rychle utíká

- stereotypní postavy
- občasné přílišné tlačení na vtipnou pilu

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Fruiko
Pilot vás rychle zasvětí do situace a velmi svižně představí postavy. Takže se hned můžete vrhnout do „běžného“ dne téhleté rodinky. Bohužel tím pozitiva končí. Kromě scén s křečkem jsem se nijak zvlášť nebavil. Tuctové problémy s nijak překvapujícím a vše řešícím koncem, kdy se vlastně všichni mají sluníčkově rádi. Možná by to chtělo dát víc prostoru rýpajícím exmanželkám na úkor otravných dětí.

+ scény s křečkem
+ rychlé představení postav a zasvěcení do situace

- morální ponaučení s vodkou
- málo prostoru pro šílené exmanželky

Moje hodnocení pilotu: 50 %

Tak co, dáte Trophy Wife šanci? Jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Sovička

Sovička

Po první díle jsem si nebyla úplně jistá, jestli mám koukat dál nebo ne, druhý díl to naštěstí rozhodl a tak...
před 10 roky
roselaflore

roselaflore

Tak nevím proč přeobsadili roli nejstarší dcery... Docela se mi ta první právě líbila, rozhodně nebyla tak...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

oni jsou dvojčata, ne? jako já přeobsazování taky nemám ráda, původní herečka byla přirozenější, na druhou...
před 10 roky
Další články k tématu