27. 2. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na About a Boy?

Naše midseason edice představovaček novinek se dnes rozrůstá o komedii stanici NBC. Pojďme tedy společně dělat klukoviny s About a Boy.

About a Boy je nová komedie stanice NBC, která je nyní od midseason nasazena na úterní večery. Má toho nejlepšího předskokana, jakého mít může, a to The Voice. V jeho hodině ho bude doplňovat komedie Growing Up Fisher.

Co se týče konkurence, musí se prosadit přes The Goldbergs (ABC), NCIS: LA (CBS), Supernatural (CW) a New Girl (Fox).

V naší tipovačce jsme protentokrát všichni zajedno a hlasujeme pro zrušení. To jste si svými 61 procenty odhlasovali i vy samotní. Aby nám však NBC nevzala vítr z plachet, seriál si prozatím drží nadstandardní rating!

Tak jako vždycky, co mám očekávat?

About a Boy je komedie od NBC, která je prostě o klukovi. Will je sukničkář, který se svou novou oběť snaží sbalit na to, že je svobodný rodič. Náhodou se vedle do domu přistěhuje žena s malým klukem a Will ho hnedka využije, aby mu hrál náhradního synka (výjimkou za kus masa, jeho máma je totiž veganka a krmí ho samým tofu).

Samozřejmě vše ze začátku vychází, ale nakonec to praskne a Will má smůlu. Na poslední chvíli musí ještě navíc zachraňovat přátelství se svým malým sousedem, ke kterému si během uplynulých pár dní stihnul vytvořit pevné citové pouto.

Jejda to je slaďárna, zasměju se u toho?

Možná občas jo. Pár vtipných momentů se v pilotu vyskytuje. Střídají se s těmi přehnaně trapnými, které mají být také vtipné, ale ne vždy, respektive ne u všech diváků to tuto touženou reakci vyvolá. Každopádně pokud chcete slyšet falešný cover písničky What Makes You Beautiful od One Direction, tak si díl hnedka stáhněte, dostanete hned dvojnásobnou porci!

No tak to nevím, ale třeba mě přesvědčí obsazení…

To je možné. V hlavní roli Willa se objeví seriálový veterán David Walton, který posledních pár let jede na slušné seriálové vlně neúspěchu. Jeho sousedku hraje Minnie Driver a malého Marcuse Benjamin Stockham.

Seriál vytvořil Jason Katims, který stojí například také za seriály Parenthood nebo Friday Night Lights.

To už zní trošku líp. Tak ukažte trailer.

Bohužel se nám žádný slušný nepodařilo sehnat, tak alespoň tady pro vás máme jedno video z natáčení.

Tak jo, a teď už žádné chození kolem horké kaše. Doporučíte mi to?

Těžko soudit. Seriál si jistě své publikum najde. Osobně to nebyl zrovna náš šálek kávy (názory najdete na konci článku), ale rozhodně už tato sezóna vyprodukovala horší komedie.

Herecké výkony jsou obstojné, párkrát se během pilotu i zasmějete. Pokud hledáte nějakou oddychovku a třeba se vám líbil film, tak to zkuste.

Film?

No jo, pardon, na to jsme zapomněli. About a Boy je seriálovou adaptací románu od Nicka Hornbyho, který byl v roce 2002 adaptovaný do stejnojmenného filmuHughem Grantem v hlavní roli.

A co seriály? Podobá se to něčemu?

Přiznejme si upřímně… ve které komedii se nenachází svobodný nadržený chlap?

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

První půlka pilotu byla šílená. Každou chvíli jsem koukala, jak jsem daleko, připadalo mi to, že už to musím sledovat alespoň 40 minut. Nakonec se to trošku rozjelo, ale celkový dojem z tohoto dílu mám spíše negativní.

Will je sympaťák, to se musí nechat. Herce jsem už viděla v několika předchozích rolích (skoro to vypadá, že je to druhý prokletý Labine), pořád dokola hraje jeden typ chlapa. Nicméně stále přitom vypadá sexy, takže jsem ochotná mu to odpustit. Zbytek postav už je na tom hůře. Matka s šíleným přízvukem mě vytáčela, kdykoliv se objevila před kamerou. Chápu, že kontrasty se mají přitahovat a tak, ale ona mi prostě vůbec nesedí a nedokážu si představit, jak ji tam budu snášet všech 13 dílů a potažmo i další sérii. Synáček není o nic lepší. Děsně nesympatický herec, alespoň pro mě. Ale alespoň není tak otravný i svým chováním jako máma.

Nevím, co všechno může seriál nabídnout, kromě x-krát omílaného toho samého, že chlap bude pomocí kluka balit holky. Film jsem neviděla a po zhlédnutí tohoto pilotu po tom ani nějak moc netoužím. Ale co já vím, třeba ten seriál nakonec překvapí. I když bych v to nedoufala.

+ sympaťák v hlavní roli

- ostatní postavy
- trapné scény (besídka – snad poprvé, kdy jsem se za postavu styděla tak, že jsem se opravdu začala červenat)

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Fruiko

Tenhle seriál jsem nenáviděl, ještě než jsem viděl trailer. Film mi přišel jako bezbřehá nuda a seriál podle blbého filmu, přece nemůže dopadnout dobře. No každopádně nedopadl tak katastrofálně, jak jsem čekal. Dokonce jsem se i párkrát pousmál, ale rozhodně jsem se bavil mnohem víc, než u filmu. Jasně, výplňové písničky a i celá závěrečná scéna byly daleko za hranicí mého tolerančního limitu pro koukatelnost, ale jinak to mělo pár dobrých nápadů. Jen mám vážné pochybnosti, jak s tímhle konceptem chtějí udržet seriál dlouhodobě. Téma „dělám z něj mého syna“ se vyčerpá velice rychle, obzvlášť pokud mají mít postavy nějaký vývoj. Nehledě na fakt, že mu to sousedka moc dlouho tolerovat nebude.

+ ne zas tak otravný dítě
+ je to zábavnější než film

- pořád to má v zábavnosti rezervy
- zpívání

Moje hodnocení pilotu: 50 %

Tak co, dáte About a Boy šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Ještěrka

Ještěrka

Tak jestli všichni hlasovali pro zrušení, tak to doufám že to prodlouží :D
před 10 roky
Em.

Em.

Z hloubi duše nenávidím sitcomy a komedie ale jelikož je ve hlavní roli David Walton, seriál dostane šanci....
před 10 roky
Lill

Lill

Ak ste niekto videl už viac častí, baví vás to viac? Je to lepšie ako prvá časť? Páči sa mi úvodná fotka tu...
před 10 roky
Další články k tématu