1. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na We are men?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Na dnešek máme odloženou komedii We are men.

We are men – plakát

We are men je nové komedie stanice CBS. Je strategicky nasazena do pondělního komediálního bloku od 20:30 mezi HIMYM a 2 Broke Girls, což by jí mělo zaručit dostatečný příval diváků. Stojí tu proti realitkám Dancing with the Stars (ABC) a The Voice (NBC). Pak tu taky máme konkurenční drama Hart of Dixie (CW) a Bones (FOX), které v průběhu podzimu nahradí novinka Almost Human.

tipovačce to nebylo úplně jednoznačné. Většina týmů byla pro rušení, za chlapy se ale postavil tým neXtWeeku. A dokonce i vy jako hlas lidu myslíte, že má tahle novinka šanci přežít. Myslí si to alespoň 61 % z vás.

We are men, takže We are champions?

Ale kde že. Spíš je to banda ztroskotanců. Úplně nejpřesněji je to banda chlapů, kteří bydlí v bytovém komplexu, který slouží pro krátkodobé pronajímání bytů. Každopádně je velmi oblíben u svobodných mužů, kteří nedávno ještě nebyli svobodní. Ale vezmem si to úplně od začátku.

Carter měl mít svatbu. Ano měl. Na poslední chvíli se před oltář přiřítil bývalý jeho nastávající a zařval, že ji stále miluje. Podobné výkřiky mají na svatbách asi stejný efekt. Buď se svatba nekoná, nebo bude mít ženich hodně blbou náladu. Tady se svatba nekonala a Carter měl hodně blbou náladu.

No, ale jen co se z tohoto šoku otřepal, tak se ubytoval ve výše zmíněném komplexu. Tady se celkem rychle seznámil s trojicí mužů, jejichž manželství neskončila taky zrovna nejrůžověji. A některým ne jednou. A tihle chlápci jsou teď novou Carterovou oporou a ukazují mu, jak je život svobodných vlastně úžasný a že svatba je fakt blbý nápad…

Kdopak jsou ti chlápci?

Cartera hraje relativně neznámý Christopher Nicholas Smith. Ale ta zbylá trojka už stojí za to. Máme tu Jerryho O'Connella (seznam seriálů, kde se ukázal v hlavní roli je tak dlouhý, že připomíná vymotanou ruličku toaleťáku – tak si ho rozklikněte, protože to fakt nebudu vypisovat), druhým v pořadí je Kal Penn (Dr. House) a trojku hvězdného obsazení završuje Tony Shalhoub, což není nikdo jiný, než samotný Monk.

Tak šup, šup, trailer…

Máme, dokonce i osekaný o typické CBS vsuvky ze zákulisí.

Je tedy pravda, že verze se vsuvkami byla v tomhle případě docela zábavná, protože herci měli na své kolegy vtipné připomínky.

To vypadá, jako že si CBS chystá náhradu za Matku…

Že jo. Taky nám to přijde očividné. Slot hned po matce, v hlavní roli loser, co bude nejspíš hledat tu pravou se spoustou mnohem víc coolovějších kámošů. Kdyby některý z nich vytáhl Bro-kodex, tak už by to snad ani CBS nemohla popírat. Jasně zatím tam chybí nějaké ty ženy v hlavních rolích, ale ony se určitě na scéně nějaké brzy objeví.

Takže říkáte, že to je nová Matka a mám si zaškrtat pondělky na dalších devět let dopředu?

No to prrr… Kvality prvních sérií matky to zatím zdaleka nedosahuje. Navíc tohle téma mužské party tu už bylo i v jiných seriálech. Třeba loni v Guys with kids (klid We are men nejsou tak zoufalí). Ale i další si na tomhle téma vylámali zuby, takže takhle dlouho dopředu se věštit nedá.

A komu se to tedy bude líbit?

Někomu, komu nevadí lehce šovinistické vtipy. A pokud jste fanda někoho z celkem hvězdného obsazení, tak nejspíš budete taky spokojen. Obsazení se fakt tvůrcům povedlo. Je jen otázka, jestli dokážou pánům vymyslet pro další díly dostatek vtipů, na přeci jen už značně ohrané téma.

A jaký je váš ortel SerialZoňáci?

Fruiko

Na tuhle komedie jsem se z podzimního výběru těšil asi nejvíc. Sympatický cast, správně střelený trailer. A výsledek. Nuda, šeď a zase nuda. Humor si tvůrci vyplýtvali do traileru a když vtipy obalili do nějakého toho příběhu už se vůbec nezdáli tak vtipné, jako v dvouminutovém sestřihu. Alespoň, že ten cast zůstal sympatický, ale bohužel jen na tom, že máte sympatické herce komedii nepostavíte. Potřebujete i dobré scenáristy. A ti tu evidentně chybí.

Zápletka pilotu je jakoby z oka vypadla Happy Endings a pokračuje ve vršení klišé včetně omílání stokrát zopakovaných fází rozchodu. Nechybí ani oblíbené morální poučení, přeci jen by Američani nesnesli, kdyby se až tak propagoval promiskuitní život. Musí se proto přihodit nějaká ta vnitřní prázdnota.

Podtrženo sečteno. Pilot stál za starou bačkoru. Jenže pořád má tenedenci věřit tomu, že se to zlepší. A navíc ten cast! Tak tomu ještě jednu malou šanci dám. Ale pilot fakt bídy kluci, doufám, že se polepšíte…

+ sem tam nějaký skeč, škoda, že už viděný v traileru
+ představovačky pánů, taky z traileru

- scény v autě
- scény u bazénu

Moje hodnocení pilotu: 40 %
ragelly

Po prvních minutách jsem si nadšeně říkala, že tohle bude moje guilty pleasure. Později už nadšení trošku ochládlo, pořád ale hodnotím nadprůměrně. Přišlo mi, že toto byl zatím první pilot, který jsem viděla, u kterého si pořád nejsem jistá, jak bude celý seriál vypadat. V této epizodě šlo hlavně o Cartera, o to, aby si uvědomil, že Sarah není jeho osudovou. Z toho se zatím moc nedá poznat. Respektive zatím nejde říct, jestli to bude seriál jen o hospodách, barech a flirtování (což by brzy omrzelo), nebo půjde o něco víc, něco, co nám tvůrci v pilotu zatím neukázali.

Herci jsou fajn. Překvapivě jsem si nejvíce oblíbila Tonyho Shalhouba, kterého jsem nikdy moc nemusela. Skvělý byl i Jerry O'Connell. Naopak Kal Penn nezaujal, přišlo mi, že tam byl jen tak do počtu a třikrát za epizodu pronesl větu, aby se neřeklo. Každopádně tohle je jeden ze seriálů, kdy asi budete mít vedlejší postavy raději než tu hlavní – Cartera. Byl příjemný, ovšem ne tolik, aby se stal tím nej. Přirovnala bych to k HIMYM, kde taky většina lidí má radši Barneyho a Marshalla, než Teda.

Moc se mi líbil soundtrack. No dobře, písničky tam byly dvě, jedna se opakovala pořád dokola a dokonce to ani nevadilo, druhá pak super retro geekovská I Will Survive, v kombinaci s jejich zpomalenou chůzí mě to rozesmálo, takže účel splněn.

Btw. Nepřipomněla vám představitelka Sarah Kaley Cuoco? V té scéně, když se seznámila s kámošema? :)

Jo a modré miniplavky Stuarta? Tak creepy, až tomu nešlo odolat :D

+ soundtrack
+ bílé koktejly s limetkou a brčkem
+ jeptiška
+ plavky Jerryho O'Connela

- z těch hambáčů v autě jsem dostala hlad :( :D
- občasné přehnaně zdlouhavé nezábavné dialogy

Moje hodnocení pilotu: 70 %

Tak co, dáte chlapům šanci dostat se do wathlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Sovička

Sovička

Tři herci, které nesnáším v jednom seriálu, tak to se povedlo. :D Toho čtvrtého ani neznám, ale nevadil...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

teď to bude znít, že machruju, když už vím, ale fakt jsem nechápala, co jste po traileru tak opěvovali, dala...
před 10 roky
Další články k tématu