14. 3. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Resurrection?

Je tu další představovačka. Tentokrát po várce komedií přišel zase čas na drama. Tím je nadpřirozené Resurrection. Má cenu se na něj dívat? A donutí vás týden co týden sledovat osudy hrdinů seriálu? Napovíme v článku.

Resurrection – plakát

Resurrection je mysteriózní drama od ABC. Běží v neděli od devíti hodin mezi Once Upon Time a Revenge. V tenhle čas není přílišná konkurence, nebereme-li v potaz The Walking Dead na AMC. Na velké pětce totiž běží jen The Good Wife na CBS.

tipovačce v obnovení věří jen CWzone. Vy jako hlas lidu nevěříte těsně počtem 52 % hlasů.

Resu co?

Resurrection. Taky jsem v tom pokaždé udělal překlep, když jsem to psal.

Budiž, tak o co teda jde?

Představte si, že by se vám vrátili milovaní, kteří jsou již několik let mrtví. A teď přijdou k vašim dveřím, zazvoní a nevypadají ani o den starší.

Takže zombie útočí, jo?

No ani ne. Spíš duchové. No dobře, tak ty taky ne. Vypadají a chovají se až moc živě.

Dobře, prostě něco nadpřirozeného, tak co dál?

No celé to začíná tím, že se malý kluk probudí na rýžovém poli kdesi v Číně. Moc čínsky neumí a protože je bílý a má na sobě mikinu nějakého amerického baseballového týmu, tak ho pošlou do USA.

CO?

No taky mi to přijde divný, obzvlášť když s nikým na začátku nekomunikuje, ale prostě si asi na policejní stanici usmysleli, že to je Američan, tak ho poslali do Ameriky. Ještě, že znají americké baseballové týmy. A pak že má Amerika tvrdé imigrační zákony… No ale pokračujme. Takže kluka vrátí do Ameriky, kde si ho převezme agent imigračního a má ho předat sociálce. Ale to bychom nebyli v americkém seriálu, aby agent neměl měkké srdce a nevyslyšel klukův nápis na telefonu, že ho má vzít do Arcadie. Což je nějaká díra kdesi v Missouri. V Arcadii kluk nikomu nechybí, ale když se nechá nanavigovat k jeho domovu, tak najdou jeho rodiče. Háček je v tom, že jim jejich syn umřel před více jak 30 lety. Jenže tenhle kluk vypadá, že zná všechno, co jejich syn…

Jů, záhada…

Přesně tak. Všechno se to zatím motá okolo záhadného návratu pohřbeného syna. Na konci pilotu se nám vrátí i další mrtví, jestli časem přijdou vraždy podobně jako v originálu, toť otázka.

Ukažte trailer…

Jé, to je ten chlápek z House!

Jop, Omar Epps tam hraje toho imigračního agenta. Další za zmínku stojí Kurtwood Smith, který snad tady bude na svého syna hodnější než v komedii Zlatá sedmdesátá. Nakonec ještě vypíchnu Devin Kelley, která hraje doktorku a sestřenku (teď už značně odrostlou) toho malého cestovatele. Jo, toho „cestovatele“ hraje Landon Gimenez, což je jeho první větší role.

A k čemu byste to tedy přirovnali?

No, jsme moc líní, tak rovnou řeknem, že se máte podívat na Les Revenants.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Fruiko

Dlouho očekávané „zombie“ drama svým pilotem nezklamalo. Je to poctivě odvedená práce, ale i na té my hnidopiši něco vyšťouráme. K ději toho moc nemám. Originalita sahá asi tak k „předloze“ v podání Les Revenants, takže tam se moc šťourat nedá.

Ale do čeho se šťourat dá, je obsazení. Překvapivě i přes mou averzi k dětským hercům a rodinným tématům, mi hlavní kluk přijde snesitelný. Naopak s Omarem Eppsem mám problém. Nějak mi do role imigračního agenta nesedl a i celé to navázání vztahu přes hru v telefonu mi přijde laciné. Ostatní postavy už nejsou nijak extra protivné i když doktorka se pohybuje také na hraně snesitelnosti.

Co mě ale iritovalo nejvíc ze všeho, to byla klukova červená mikina. Kromě toho, že ji má na všech promofotkách, ji na sobě měl celý úvodní díl. Nejdříve se v ní vyválel v rýžovém poli (což vypadalo dost efektně, když se procházel mezi odrbanými vesničany v šedých hadrech, o tom žádná), ale když ji měl i po příletu na letiště a další dva dny v Arcadii, tak kdyby to už tak nebyl sociální případ, tak by to bylo na sociálku. Protože buď tomu chudákovi neperou, nebo rodičům patří manufaktura na mikiny. Konec s digitálním deštěm, co nedělá kruhy na kalužích mě zrovna také nenadchl.

+ neotřelý „zkopírovaný“ námět
+ snesitelný dětský hrdina
+ záhada (otázka je, jestli se dočkáme někdy vysvětlení)

- blbej název na psaní a vyslovování
- Omar Epps se moc na svou roli nehodí

Moje hodnocení pilotu: 70 %
ragelly

Na tento seriál jsem se těšila už od traileru a musím říct, že pilotní díl mě nezklamal. Ani nevím, kde začít, ono je to asi jedno. Prvnímu dílu Resurrection se nedá vytknout téměř nic.

Jestli to chápu správně, jedná se o remake francouzského seriálu. Mnoho lidí ho odsuzuje proto, že jde o další americkou verzi kvalitnějšího originálu, ale nemyslím si, že si to zrovna Resurrection zaslouží. Pro mě, která původní seriál nezná, je to výborná zábava. Celý koncept s oživováním lidí z jednoho městečka se mi moc líbí. Pilotní díl se nesl ve (vesměs) pozitivním duchu, ale nemyslím si, že to bude celou sérii taková pohodička, přece jen v tom musí být háček :)

Herci nevadí. V tom starém bručounovi pořád vidím Reda, nemůžu si pomoct. Nikdo ale není nepříjemný nebo nehodící se do své role. Dokonce ani ten malý kluk mi nevadil a to už je co říct. Kromě postav se povedla i kamera, některé záběry mi připomněly skoro až tvůrčí symfonii, kterou jsem naposled viděla v pilotu Hannibala.

Seriálu dám určitě šanci, myslím, že pro mě osobně půjde o jeden z nejlepších počinů letošní sezóny.

+ téma
+ kamera
+ postavy

- určitě se něco najde, ale zrovna mě nic nenapadá

Moje hodnocení pilotu: 100 %

Jak se líbil pilot vám? A přidali jste si Resurrection do svých watchlistů? A můžete srovnávat s francouzskou­ verzí?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Ragnarok8

Ragnarok8

Pilotní díl tohoto seriálu byl pro mě obrovským překvapením, skutečně jsem si sledování užíval a tak jsem...
před 10 roky
bohuli

bohuli

S tou mikinou mě to taky napadlo, ale pak bylo vysvětleno, že je to jeho oblíbená.... Povedené, určitě se...
před 10 roky
Merenwen

Merenwen

Práve som dopozerala trailer a ten ma úplne dostal tak dúfam, že pilot nesklame...
před 10 roky
Další články k tématu