25. 2. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Growing up Fisher?

Máme tu další představovačku midseason seriálu. Stojí za to přidat ji do watchlistu, nebo byste ji měli slepě následovat. Vy, narozdíl od hlavního hrdiny Growing Up Fisher, uvidíte naše názory.

Growing Up Fisher – plakát

Growing Up Fisher je další nová komedie na stanici NBC. I když první díl běžel v neděli, tak se seriálem se budeme potkávat v úterý. Spolu s další novinkou About a Boy poběží po vyhodnocovací části The Voice. Konkurenci v tomhle časovém slout má v novince Trophy Wife na ABC a loňské novince The Mindy Project. Na CBS běží druhá půlka NCIS:LA a na CW Supernatural, takže dost pravděpodobně již z těchto stanic moc lidí nepřepne.

tipovačce v obnovení nikdo nevěři. Ani vy jako hlas lidu. Zrušení jste tipovali v 68 % případů.

Growing Up Fisher, zní zase jako něco rodinného…

Přesně tak. Však už to znáte, cokoliv originálního má červenou, takže se pořád opakují stejná témata v nekonečném množství variací. Tentokrát tu máme rodinku, kde se rodiče rozcházejí. Ale nečekejte žádné drama, je to mírumilovný rozchod.

Tak kde je zrada?

Zrada je v tom, že otec rodiny je slepý. A díky svému synovi Henrymu, který mu až doteď dělal průvodce o tom nikdo mimo rodinu neví. Jenže teď, když kvůli odloučení nebudou neustále spolu, ho musí nahradit za vodícího psa. Henry se začne cítit nepotřebný a okolo toho se točí celý úvodní díl.

Bože to je tak debilní, že musím vidět trailer…

Tak prosím…

Hej, toho chlapa znám!

To je J.K. Simmons a vymetl pěknou řádku seriálů. Například loni taky midseasoní Family Tools. Ale měl významnou roli v krimináce Closer a samozřejmě v Zákonu a pořádku a všech jejích možných a nemožných spin-offech. Další, kdo by vám měl připadat známý, je Jenna Elfman (Dharma & Greg), i když ta je spolu se svojí televizní dcerou v pilotu téměř neviditelná.

A mám to rozkoukávat, nebo to hned zruší?

Hned to zruší. Jednak pilot byl docela nudný, což je u komedie problém, no a pak se musí brát v potaz prokletí komedií začínajících v midseason. Všichni víme, jak to s nimi dopadá.

E?

Ale no tak, všechny každý rok zruší. Sice se občas ukáže výjimka potvrzující pravidlo, ale něco nám říká, že Fisherovic rodinka to nebude.

Dobrá a na co tedy koukat místo toho?

Nejvíce to je podobné Báječným létům. A to i přesto, že v Báječných letech všichni vidí normálně. ;-)

A jaký je váš ortel SerialZoňáci?

Fruiko

Tohle je letos druhá komedie, která staví v podstatě jen na pozitivních emocích. Ta první se vlastně ani nestala (ano, mluvím o uniklém pilotu Super Clyda). To už se dneska moc často nevidí. Jestli nebude ten hlavní důvod, že pokud nevymyslíte opravdu originální a propracovaný scénář, tak je to nuda. A to děsná. Takže to, co jsem chválil u Super Clyda se tady nedaří. Na postavách vám totiž nijak extra nezáleží a jejich peripetie nejsou ani nijak zábavné.

Další nepříjemné chvíle nás pravděpodobně budou čekat v dalších dílech, kdy prostor dostanou i další postavy. Matka s dcerou totiž měly náběh na megaotravnost, a to se na obrazovce objevovaly minimum času.

Growing up Fisher je další z midseason komedií, co nijak neurazí, ale nijak ani nenadchne. Každopádně určitě spadne do již tradiční odpaďáku s midseason komediemi.

+ sentimentálně milé

- znělka
- přehrávání při hraní slepého

Moje hodnocení pilotu: 40 %
ragelly

Tolik lásky, tolik lásky! Opět jedna z „komedií“, u kterých se moc nezasmějete. Hlavním vtipným lákadlem tu má být slepý taťka, který umí vše líp než kdokoliv jiný, ale celkově jde spíše o takový ten typ nasládlé komedie, která hraje divákovi na city, spíše než aby útočila na jeho bránici.

Pilotní díl nebyl úplně špatný. Příběh plynul docela dobře, nikdo mi vyloženě nevadil… koukat se na to dalo. Tím samozřejmě neříkám, že tu najdete něco originálního nebo neokoukaného. Docela mi to připomíná loňský 1600 Penn, asi kvůli Jenně Elfman, která tam taky hrála. Příběh je sice jiný, ale nádech seriálu je dost podobný. A taky ho s největší pravděpodobností čeká stejný osud.

Jako plus hodnotím výběr hudby. Sice se tam Some Nights od Fun objevila za těch 20 minut asi pětkrát, ale jsem ochotná to odpustit, přece jen je to můj vyzváněcí tón na mobilu, tu písničku můžu :-) Konečně zase nějaká komedie s využitelným soundtrackem.

Nevím ani, co říct k záporům. Nedostatek originality? Silně typizované postavy, stejné jako ve všech ostatních sitcomech? Jistě. Ale očekával vůbec někdo z vás něco jiného?

+ soundtrack
+ příjemné tempo

- žádná originalita
- až moc neuvěřitelný táta

Moje hodnocení pilotu: 60 %

Jak se líbil pilot vám? A přidali jste si Rake do svých watchlistů? Nebo snad máte nějaké námitky?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Ragnarok8

Ragnarok8

To je škoda, že to takhle dopadlo, ale zkusím to, i když to teda pravděpodobně zruší.
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

První, co mě u toho napadlo? Proč furt strkají Jenně Elfman, která stále vypadá sakra dobře, seriálové...
před 9 roky
Další články k tématu