19. 9. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Dads?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Dnes se pitváme v Dads!

Dads je multikamerová (čti natáčená ve studiu, před živým publikem) komedie. FOX ji nasadil do vraždeného slotu. Úterý od 8 večer je totiž na ostatních stanicích narvané hitovkami. Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC), NCIS (CBS), The Originals (CW) a ani The Biggest Loser (NBC) nepatří zrovna mezi nejlehčí konkurenci.

Možná i díky tomu všechny týmy v tipovačce byly pro zrušení. Hlas lidu tedy nebyl výjimkou a poslal svými 69 % hlasů Dads do zapomnění.

Tak mi o tom něco řekněte něco víc…

Jak už název napovídá, tak je to o otcích. Nejprve tedy o synech, kteří jsou nejlepší kámoši a parťáci, co založili firmu na tvorbu videoher, která je relativně úspěšná. A pak se něco semele a otcové se k nim nastěhují domů, co na tom, že už mají přítelkyně či manželku s dětmi. Všechno se jak už jsme zmínili točí ve studiu, takže se můžete smíchy plácat do kolen spolu s americkým publikem. Tedy pokud se budete smát.

Kdo za tím stojí?

To je právě zajímavé. Jako tvůrce je pod tím podepsaný Seth MacFarlane a ten už je tak nějak provařený svým zvráceným smyslem pro humor. Pokud vám to jméno nic neříká, tak tenhle chlapík stojí například za animákem Family Guy, odkud si přitáhl i hlavního dabovače Setha Greena, který si v Dads zahrál jednoho ze synů. Druhého pak hraje Giovanni Ribisi (toho známe spíš víc z filmů – Avatar, The Rum Diary).

No a pak tu máme tatínky. Jsou jimi Martin Mull (Roseanne) a Peter Riegert (The Sopranos).

No pořád to nezní úplně špatně, co na to kritici?

No buďme upřímní. Klasik by nejspíš po novinářské projekci řekl: „To zas bude v álejích nablito.“ A nebyl by daleko od pravdy. Je to dokonce tak špatné, že tvůrci vyrazili proti kritikům s antikritickým promem, kde s těmi nejdrsnějšími výroky na adresu seriálu konfrontuje diváky, kteří se účastnili natáčení. Celé to končí větou „Don't listen the critisc.“

Aha, no tak raději ukažte trailer…

Ááááááááá…

Jo, přesně tak. Člověk by se možná zkusil hledat nějaká pozitiva, ale musí se jim nechat, že hru na schovávanou v tomhle případě ovládají přímo bravurně.

Něco tak strašnýho se nevidí…

Ale vidí. Koncept s otravným otcem je celkem provařený. Stačí si vzpomenout na $#*! My Dad Says, ale ten měl přeci jen nějakou úroveň. Pokud máme přirovnat něco v podobné váhové kategorii, tak jsou na ráně asi loňští Guys With Kids.

Tohle se ale nikomu nemůže líbit, nebo jo?

Teoreticky pokud je vám deset let a méně, tak vám tenhle humor přijde nejspíš ještě vtipný. A pak tu máme skupinu věrných fanoušků Setha MacFarlana. Ale i v téhle skupině jich nejspíš tímhle dílem několik rozhněval.

A jaký je váš ortel SerialZoňáci?

Fruiko

Očekávání jsou většinou špatná věc, protože pak jste většinou nemile překvapeni. Jenže co když očekáváte příšernost a ono to je ještě horší? Přesně tohle se vám stane u Dads. Byl jsem na to připraven, ale kdesi hluboko v duši jsem doufal, že by to přeci jen nemuselo být tak zlé. Vždyť za tím stojí mistr nekonvenčního humoru Seth MacFarlane. Jenže evidentně to, co funguje v kresleném světě se do toho skutečného dá přenést velmi těžko. Vsadím se, že kdyby byl pilot překleslen do světa Griffinových, tak by to nemohlo být tak špatné. Jenže je.

Oba hlavní otcové jsou hrozní, jejich synové jsou na tom o krapánek líp, ale znáte to přísloví o jablku nepadajícím daleko od stromu. Jediné, kdo spasí obsazení je Brenda Song, která je v pilotu terčem mírně rasistických vtipů. Obecně všechny vtipy v pilotu jsou předvidatelné, nudné, stokrát zrecyklováné a veskrze primitivní.

Dads jsou prostě špatní. A tím se jistojistě proslaví, protože v tom být špatní jsou vážně dobří. Naposledy jsme tyhle pocity mohli zažít ve slabém odvaru v podobě Guys with Kids. Dads si představte jako jejich sequel, když už ty malé děti vyrostly a teď mají vlastní seriál o jejich soužití se senilními otci. Hrozná představa, že? Tak přesně takoví jsou Dads.

+ co si budeme povídat, asiatka oblečená jako školačka

- znělka
- opravdu hlučný podkresový smích
- nahé scény s otcem
- oba hlavní hrdinové
- oba otcové hlavních hrdinů

Moje hodnocení pilotu: 0 %
ragelly

Po skvělém Brooklynu je tohle jako pěstí do oka. Skoro ani nejde uvěřit tomu, že Dads běží na stejné stanici, ve stejný den, a navíc mají Brooklynu dělat předskokana.

Už kdysi jsme psali bleskovku o tom, že si na seriál kdosi stěžoval kvůli rasistickým scénám. Těch tu bylo víc než dost. Ne jen malá asiatka v porno kostýmu, ale i slovní narážky, stejně jako ponižování homosexuálů. Jasně, asi to nebyl záměr, ale opravdu to tak vyznělo.

O postavách nebudu začínat. Jedna horší než druhá, nikdo není zajímavý, nikoho jsem si neoblíbila. Za celou dobu se zasmějete možná jednou, pokud se vám poštěstí. Tenhle seriál bude trpět a seriáloví diváci s ním, dokud se FOX neslituje a nezruší to.

+ přemýšlím už pět minut, ale nic mě nenapadá…
+ asi scéna s ručníkem

- všechny postavy
- scény bez špetky vkusu
- nevhodné (a nevtipné) vtipy
- po přečtení Fruikova hodnocení doplňuju ještě znělku, na tu jsem zapomněla, fakt hrůza

Moje hodnocení pilotu: 0 %
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Alex2301

Alex2301

Ďalej som už nemohol. Takže koniec.
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

budu asi jediná, ale já to fakt zkusím vydržet. je to hrozné, ale chcete mi tvrdit, že jsme neviděli horší?...
před 10 roky
gnew

gnew

@ševča Nejsi jediná. Taky se dívám. Škoda toho pilotního dílu. Kdyby ho přepsali, udělali by lepší. Ostatní...
před 10 roky
Další články k tématu