9. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Sean Saves the World?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! Dokáže Sean zachránit svět televizní komedie?

Sean Saves the World je nová komedie od NBC. Stanice ji do programu nasadila na čtvrtek od devíti hodin, předskokana jí dělá další novinka – Welcome to the Family.

Ve stejném časovém slotu má ABC Grey's Anatomy, CBS The Crazy Ones, CW Reign a FOX Glee.

V naší tipovačce jsme většinou pesimističtí a ve druhou sérii nevěříme. Výjimku tvoří pouze Gorilla, která tipuje prodloužení. Ovšem musíme uznat, že u vás to taky nebylo tak jednoznačné. Ve prospěch zrušení jste rozhodli poměrem hlasů 58:42.

Takže seriál s Honzou v hlavní roli, jo?

Hele hele, ten sarkasmus si odpusťte, jo? :-) Sean stojí v čele této novinky, která pojednává o svobodném homosexuálním otci, ke kterému se nastěhuje jeho dospívající dcera. Sean musí úplně překopat svůj život, naučit se, jak být otcem na plný úvazek a uspořádat si svůj osobní a pracovní život.

Kdo je Sean?

Seana už znají fanoušci Willa a Grace. Nebo alespoň jeho představitele a jmenovce, Seana Hayese. Z dalších známějších tváří se tady můžete těšit na Megan Hilty (Smash) v roli jeho kamarádky a spolupracovnice, nebo třeba na Vka Sahayho (Chuck).

Trailer time, please!

Už se servíruje :-)

A teď to hlavní: Sem s dobrými a špatnými body.

Máte rádi klasické sitcomy z devadesátých let, s poměrně hlučným doprovodným smíchem, základními kulisami bytu, spoustou kecání, mezi kterým se sem tam objeví geniální hláška? Typicky sitcomové herectví, mírně přehnané co do mimiky a gestiky? Libujete si v postupném překonávání nejistot a posilování rodinného pouta? Líbil se vám Will a Grace?

Pokud na výše položené otázky převažují odpovědi ano, pak Seana určitě zkuste. V opačném případě se držte co nejdál od něj, protože všechno zmíněné na vás z obrazovky přímo sálá.

Čemu se to podobá?

Jak už jsem zmínila, Sean připomíná klasické sitcomy z 90. let. Sean má od každého něco. Hlavní postava gay se může pojit třeba k již zmíněnému Willovi a Grace. Trable svobodného rodiče a dospívajících dětí (s připletením vtíravých prarodičů) vidíme i v letošní novince Mom. A kdo nemá otravného a suchého šéfa? Příkladů by se našlo mnoho.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Tohle byla příjemná oddychovka. Seana mám ráda už od dětství a i když mírně zestárnul, humor mu zůstal. Jeho postavu taťky jsem si hnedka zamilovala a skrze těch 22 minut jsem se výborně bavila, a to jsem se ani nemusela celou dobu smíchy popadat za břicho.

Nejen Seanem je ovšem seriál živ. Jeho dcerka je dobré kvítko, ale tak nějak přirozená, mladé holky se s ní budou moct ztotožnit, i když zrovna nejsou ve stejné situaci. Samozřejmě neuškodí ani vedlejší role pro báječnou Megan Hilty ze Smash.

Nejde jen o srdcovku, najde se tady pár fakt dobrých momentů. Jasně, některé chvilky jsou slabší, ale celkově epizoda příjemně utekla a musím říct, že bych si hnedka pustila další.

+ dobře vybraní herci v čele se Seanem
+ příjemný nádech
+ občas jsem se od srdce zasmála

- jsou tu i hluchá místa, často v delších promluvách Seana
- neustálé opakování jeho nejistoty za chvíli začne lézt na nervy

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Fruiko

Letošní sitcomy jsou prostě bída. Sean Saves World není výjimkou, ale rozhodně patří do té lepší půlky letošních hrůz. Obsazení se nijak nevymyká. Otravná dcera, ještě otravnější babička, gay ztvárněný hercem, který je ultrazaškatulkovaný jako gay. Jediný, kdo to zachraňuje je šéf alá Reynholm z Ajťáků. Ten nemá chybu.

Co se týče vtipů, tak platí to co o zbytku letošních komediálních novinek. Povětšinou slabé, už stokrát viděné. Jakoby scenáristům došlo kafe a tím pádem se to projevilo na nápadech. Doufejme, že příští rok se na sitcomovém poli urodí něco lepšího.

+ Reynholm

- zbytek obsazení
- nudná zápletka pilotu
- slovo „parenting“ zaznívající v pilotu snad co 3 minuty

Moje hodnocení pilotu: 50 %

Tak co, dáte Seanovi šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory první epizody?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Lemonie

Lemonie

Tohle je pro mě zatím nejpovedenější letošní sitcom. Příjemné obsazení, hlavně šéf a matka mě dokázali...
před 10 roky
Sovička

Sovička

No co k tomu napsat, snad jen, že tohle je další seriál, u kterého jsem nebyla schopná ani...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

tak jako lepší než goldbergs, ale co má název společného se seriálem? šéf je sice vtipný dva díly, ale tohle...
před 10 roky
Další články k tématu