9. 1. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Killer Women?

Midseason je v plném proudu a tak vám pomáháme vybrat další seriály do vašich hladových watchlistů. Dnes se v naší sérii představovaček zacílíme na Killer Women.

Killer Women – plakát

Killer Women je nové drama od ABC. Poběží každé úterý od deseti hodin večer. Předskokana mu dělá blok nových komedií, takže odtud moc zbytkových diváků nekouká. Naštěstí má konkurenci jen v Person of Interest na CBS a Chicago Fire na NBC. Na kabelovce konkuruje Justified.

tipovačce to máme půl napůl. Gorilla a neXtWeek si myslí, že seriál prodlouží. My s CWzone jsme v opozici. Aby to nebyla plichta, tak tu máme váš hlas lidu a ten hlasoval silou 63 % hlasů pro zrušení.

Killer Women. Takže něco jako ženský Dexter, jo?

Ale no tak. Jako se kniha nemá soudit podle obalu, tak se seriály nesoudí podle názvu. Bohužel, žádná ženská vražedkyně. Killer Women v tomhle případě znamená neohroženou Texas rangerku Molly Parkerovou. Ta má za sebou nepříjemné manželství, ve kterém ji tyranizoval manžel. Teď má románek s DEA agentem a nový případ na krku.

Kdo je kdo za a před kamerou?

Před kamerou je v roli rangerky Tricia Helfer (tu asi znáte jako číslo 6 z Battlestar Galacticy). Když už jsme nakousli Battlestar Galacticu, tak tu máme malé znovushledání v podání jejího bratra Michaela Trucca. Další známá tvář v obsazení je Triciin milenec a DEA agent Marc Blucas (toho jsme zase viděli v Buffy).

Za kamerou je na pozici producentky Sofia Vergara.

Trailer time…

Ten vražedný začátek je super, bude podobných scén víc?

Bohužel ne. Zbytek už je jen vyšetřování a vyšetřování a nudné tlachání.

To fakt už nebude žádná akce?

Dobrá, ještě jedna maličká na konci, ale fakt nečekejte žádný nářez. Většinu seriálu zní na pozadí country hudba a hlavní hrdinka někoho přesvědčuje o své pravdě.

Hm, škoda, co byste mi doporučili místo toho?

Můžete zkusit po první sérii zrušený Chase, kde je v hlavní roli taky drsná rangerka.

A jaký je váš ortel SerialZoňáci?

Fruiko

No co si budeme povídat. Skoro všichni víme, že to zruší a že to bude zrušení oprávněné. I když trailer vypadal nadupaně, tedy alespoň začátek, tak seriál je jedna nekonečná nuda. A co víc, i ta scéna, co v traileru vypadá tak akčně je v seriálu tak nějak rozbředlá a zpackaná.

Hlavní hrdinka vám poleze na nervy svým osobním životem, svým šťouravým „všechno vím nejlíp“ stylem a nakonec i citově vyděračským přístupem, aby dostala to, co chce.

Pokud si chcete připadat jaké to je být jasnovidcem, tak tohle je seriál přesně pro vás. Jakoby tvůrci chtěli, abyste věděli, co se stane v příští scéně. Všechno je tak krásně nalajnované a předvidatelné, že to snad musí být záměr.

+ trailer

- otravný červený předěly
- rodina
- spousta country
- zavěrečná akční scéna

Moje hodnocení pilotu: 30 %
ragelly

První scéna byla super, ale od toho to šlo všechno z kopce. Z na první pohled zajímavé dějové linky se totiž rázem stalo obyčejné vydírání, žádná špetka originality nebo novátorství.

Jako jistě, to, že pachatelka byla dopadena dříve než na konci epizody, to byl docela překvapivý tah. Jenže jakmile jsme viděli to, že hlavní hrdinka se nehodlá smířit s její výpovědí, bylo jasné, co jediného zbývá. Killer Women postrádá nejen originalitu, ale i jiskru. Pro někoho možná může být osvěžením rangerka v kovbojském klobouku na postu hlavní hrdinky, ovšem doby Walkera jsou pohřbeny hluboko v 90. letech a fakt, že tvůrci vymění chlapa za ženskou, jim trn z paty nevytrhne.

Herecké výkony se v kriminálce odsouvají na vedlejší kolej. Nevím, jestli tady je hlavní postava tak otravně přímo napsaná, nebo jestli to na novou úroveň dává její představitelka. Hned v prvních minutách jsem si ji v tom nejhorším slova smyslu spojila s hrdinkou jiné kriminálky – Prime Suspect, která patří mezi ty nejhorší seriálové postavy vůbec. Nesympatická na kilometry daleko a vždycky musí mít ve všem pravdu. Na takové lidi se fakt koukat nedá…

+ postery k seriálu

- několikrát se opakující zmrazení záběru a jeho zčervenání
- otravná hrdinka, která musí mít vždycky pravdu
- prostě jen kriminálka s texaskými rangery

Moje hodnocení pilotu: 20 %

Co říkáte na Killer Women? Má šanci protlačit se do vašeho watchlistu, nebo je pro vás mrtvá?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
stonefire

stonefire

Ale ten poster je super! :)
před 10 roky
Luci Frid

Luci Frid

Jo, poster je dobrej :). A taky bych zas rada videla Blucase. Ale serialu bezi desne moc a nemam cas...
před 10 roky
Yellow

Yellow

BLUCAS<----To byl jediný důvod, proč jsem se na to podívala, jelikož jsem velký vyznavač Buffy a Marc je...
před 10 roky
Další články k tématu