10. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na The Tomorrow People?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! Bude The Tomorrow People pro CW novým hitem?

The Tomorrow People je nová očekávaná novinka stanice CW, která pokračuje v amellovské středě – v devět po Arrow. Konkurence ve stejném časovém slotu: Modern Family (Taková moderní rodinka) (ABC), Super Fun Night (ABC), Criminal Minds (Myšlenky zločince), The X Factor (FOX) a Law and Order: SVU (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti).

V naší tipovačce jsme všichni optimističtí. Vy druhou sérii vidíte jasně s 85 procenty hla­sy.

Co je amellovská středa?

Je to způsob propagace obou seriálů, který stanice CW zvolila. Jde o to, že u úspěšného Arrowa hraje hlavní roli Stephen Amell. U Tomorrow se do čela postavil jeho bratranec – Robbie Amell. Dva Amellové ve dvou CW seriálech – amellovská středa jako vyšitá.

Předpokládám, že jde o seriál s lidmi z budoucnosti…

V podstatě jo. V čele stojí skupinka mladých (jak taky jinak) lidí se speciálními schopnostmi, které známe z Čarodějek, telekineze, teleportace atd… Jsou vlastně posledním stupínkem lidské evoluce. Samozřejmě existují lidé, kteří je chtějí najít a vyhubit, dokonce tvoří zlé organizace v čele s doktory a těmi, co přestoupili na stranu zla.

To mě bude bavit! Ukažte trailer, ať si to potvrdím

Tak sem s těmi dobrými a špatnými vlastnostmi

Během těch 42 minut se stručně, jasně a výstižně seznámíte s tím, kdo je kdo a o co jim jde. Zápletka není zmatená, seriál ví, co chce a plánuje nabídnout. Navíc jde o téma, jehož materiál vydá potenciálně na spoustu let, takže jedinou překážkou v obnovení je sledovanost.

Budete si užívat i herce, ať už pohled na sexy Robbieho, nebo umění a šarm, který do seriálu vkládá Mark Pellegrino. Jo a efekty jsou taky fajn, když uvážíte, že CWčko nedisponuje deseti miliony dolary k natočení jednoho pilotu.

Na druhou stranu pokud vám nejde jen o fyzickou krásu, ale rádi byste i nějaký věrohodnější herecký výkon, tak přistupujte k Tomorrow velmi opatrně. Jde vidět, že Robbie je ještě zelenáč. Má sice potenciál, ale ke zlepšení bude potřebovat trochu času. Ani Peyton List nepředvádí žádný bravurní výkon. Děj je navíc hodně povědomý, bude vám připadat, že už jste to všechno párkrát viděli jinde. Nejdůležitější je, že je zde prostor pro zlepšení.

Na jaké vlně se to veze?

Seriál pocitově jde zařadit k filmům ze série X-Men, nebo třeba k Matrixu nebo Heroes. Samozřejmě musíme zmínit také původní Tomorrow People, který sloužil jako výchozí stupínek pro tuto novinku.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Znáte ten pocit, když máte ten nejlepší názor na světě a pak se vám omylem celý smaže? Já taky. Takže místo svých geniálních názorů tady máte jen jednu zkrácenou a nudnější verzi…

Pilot se mi moc líbil, myslím že i více, než loňský první díl Arrow. Hodně jsem se při sledování vezla na vlně Smallville, prostě krásní mladí lidi se super schopnostmi, kteří začínají někde, ovšem mají velký potenciál k rozvoji, k dospívání, což moc oceňuju.

Co herci? Nejvíc mi paradoxně vadil hlavní hrdina, kterého jsem si příliš neoblíbila. Právě naopak, zde je příklad dalšího seriálu, u kterého bude velká část diváků fandit záporákovi. Pellegrino ovšem není záporák v tom pravém slova smyslu, je super, že není černobílý, ale že mu tvůrci dali i nějaké dobré vlastnosti. Navíc tím, že náš hrdina pravděpodobně bude chtít jeho organizaci zničit zevnitř a začne u něj pracovat, budeme moct vidět jak ty jeho dobré, tak i špatné vlastnosti, což by mohla být zábava.

Děj příjemně plynul, celý díl utekl jak voda. Jasně, originality seriál příliš nepobral, ale nemůžeme chtít všechno. Pokud hledáte příjemnou oddychovku s několika překvapeními, příjemnými tvářemi (a těly) a poměrně slušnou úrovní speciálních efektů, pak Tomorrow určitě zkuste.

+ strejda
+ během dílu se objevilo pár příjemných překvapení v ději
+ moc se mi líbí triky

- zelenáč v čele
- opět se to všechno točí v rodině

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Fruiko

Může mi někdo říct, proč v úvodní scéně krade kartu, prochází se po nemocnici, když se rovnou mohl teleportovat do kanceláře a složku si vzít aniž by způsobil rozruch vedoucí k efektivnímu souboji? No jo CWčkovská logika. :-) Obecně z toho CWčkovost až sálá, i když musím uznat, že tu máme i pár hlavních postav, co nechodí na střední školu a zatím se nesvlékli do půl těla. Že by CWčko přeci jen trochu začalo dospívat?

No. Nový Heroes to sice nejsou, ale má to něco do sebe. Každopádně jsem si uvědomil, jak už jsem děsně starej. Už vidím, ty budoucí milostné trojúhelníky a další malicherné rodinné problémy k řešení (oživlí otcové, podvedení strýčkové). A vůbec, ale vůbec mě to neláká.

+ záporák
+ triky, které nevypadají úplně lacině

- bitky jen pro bitky
- s tím „mrtvým“ taťkou to myslí vážně?

Moje hodnocení pilotu: 70 %

Tak co, dáte druhému Amellovi šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory první epizody?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Hrus

Hrus

Po dvou dílech ještě nejsem rozmyšlenej, jestli tohle budu sledovat. Trochu mě nezaujala hlavní postava, je...
před 10 roky
weselinka

weselinka

Plně souhlasím, zaujalo mě to, takže sledovat budu.
před 10 roky
Joey Sid

Joey Sid

Souhlas. Mám už něco podobných seriálů nasledováno, a tento mě teda nezaujal. Děj je těžce průhledný,...
před 10 roky
Další články k tématu