28. 9. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Mom?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Dnes se podíváme, jak nás omámila Mom.

Mom – plakát

Mom je nové komedie Chucka Lorreho běžící na CBS. Je nasazena na konec pondělního komediální bloku, tedy na 21:30 po Two Broke Girls a před novinku Hostages. Konkurenci má v podobě jak dramat Beauty & the Beast (CW) či Sleepy Hollow, tak v podobě realitek The Voice (NBC) a Dancing with the Stars (ABC).

tipovačce to je půl na půl. SerialZone a neXtWeek v prodloužení nevěří. Naproti tomu Gorilla a CWzone jsou pro prodloužení. Vy se připojujete k první skupině a Mom taky moc nevěříte. Nebo alespoň 65 % z vás.

Tak copak to je za tu titulní mamku?

Tak teď jste nás teda dostali. Potencionální titulní matky jsou totiž dvě. I když nejspíše se jedná o Christy v podání Anny Faris. Ta pracuje jako servírka v restauraci, což rozhodně není její dětský sen. Má dvě děti, dceru v pubertě, která je jí povahově velmi podobná, což Christy docela těžko nese. Co když se jednou její dcera za pár let probudí a taky zjistí, že jejím vysněným povoláním nebylo být servírkou.

Christy ze svých problémů, ale viní druhou potencionální matku. Tu svou. Ta se hnedle ukáže na scéně a předvádí, proč nebyla své dceři zrovna tím nejlepší vzorem…

Anna Faris a ta její matka je kdo?

No vida, málem nám to vypadlo. Tou je Allison Janney (Crystal z Mr. Sunshine). Takže o talenty před kamerou není nouze.

No tak ukažte trailer…

Hm. Mom. To zní a trochu i vypadá jako Dads. Jsou tam nějaké příbuzenské vztahy?

No ani ne. Sice jsou obě komedie natáčeny ve studiu stylem multikamera a obě mají spíš jednoduší humor, ale Mom je pořád o úroveň někde jinde než Dads, které řadíme letos na úplné dno.

Dobře a co přirovnání k Dva a půl chlapa, to je přeci taky od Lorreho…

To sice je. Dokonce i Dva a půl chlapa těžilo z hvězdného obsazení. A humor taky není na žádné intelektuální výši. Ale pořád to ještě není úplně to nejideálnější přirovnání…

No tak k čemu to tedy přirovnáváte?

No zkuste si představit něco mezi I Hate My Teenage Daughter, The Nanny a Malibu Country. Když to všechno nacpete do mlýnku na maso a pořádně semelete, tak vám vyleze nejspíš Mom. A asi vám z toho bude nejspíš taky špatně.

A jaký je váš ortel SerialZoňáci?

Fruiko

Je to lepší než jiní příbuzní v názvu seriálu (pro ty pomalejší – je to lepší jak Dads). Ale že by to byla nějaká extrařachanda, to se říct nedá. Hlavní postava je vám protivná už od prvních kvílivých slov, dcera by si zasloužila pár facek a syn je evidentně z rodu looserovitých a to neměl v pilotu moc místa, aby tento fakt potvrdil. Babča se sice snaží házet jednu hlášku za druhou, ale nemá ani zdaleka na $#*! My Dad Says. Obsazení zachraňuje jen vedlejší role šéfkuchaře, protože i další vedlejší postavy by člověk nejraději vykopal ze scény.

Co se týče vtipů, tak se pohybujů od úplně blbých po průměrně blbé, ale těch úplně blbých je minimálně dvakrát tolik. Nejvtipnější scénou pilotu je cameo Jona Cryera, které mě zbytek pilotu nutilo přemýšlet nad tím, jak by to vypadalo, kdyby do restaurace, kde obsluhuje Christy dorazila partička z dalšího Lorreho seriálu a to kluci z Big Bangu v čele se Sheldonem. Díky těmhle představám jsem se na deset minut povznesl nad blbé vtipy v Mom a pravděpodobně i díky nim vydržel Mom sledovat až do konce.

+ cameo Jona Cryera
+ šéfkuchař

- děti
- ex-manžel

Moje hodnocení pilotu: 20 %
ragelly

Tak já vám nevím. Jsem jediná, koho Mom nijak extra nenadchla? Něco od tvůrce Dva a půl chlapa a TBBT si představuju prostě lepší. Neříkám, že Mom je takový odpad, jako Dads, ale není to ani kdovíjaký zázrak, prostě jen takový šedý průměr.

Anna Faris se snaží. Znám ji hlavně jako komediální herečku ze Scary Movies, ale příjemně mě překvapilo, že jsem si na tyto její dřívější role během sledování vůbec nevzpomněla. Její děti se snad budou dát taky přežít, pokud tam nedostanou více prostoru (hlavně kluk), lidi v restauraci taky ujdou. Jediným oříškem pro mě tedy zůstávají ex a matka. Ani jeden mi nesednul a zrovna to vypadá na lidi, kteří se ze scény skoro nehnou. Ale musím uznat, že i oni měli sem tam dobrou hlášku, negativně spíš mluvím v celkovém kontextu, jak vnímám jejich osobnosti.

Kam se bude příběh dál vyvíjet, to opravdu netuším. Nevím, co tady můžou řešit tak zajímavého, aby to vydrželo několik let. I když Dva a půl chlapa je v podstatě to samé a taky už to chvíli běží :D Asi bude záležet na chemii mezi postavami a tím, kolik dobrých vtipů se zde objeví. Zatím bohužel musím říct, že ani jedno, ani druhé není v mém měřítku naplněno dostatečně. Ale maratonem na to pak asi kouknu, jak to bylo dál…

+ fajn atmosféra
+ občas dobrá hláška
+ restaurace, hlavně šéfkuchař je supr

- další rodinná komedie
- matka hrdinky si hraje na mladou
- neválíte se smíchy po podlaze

Moje hodnocení pilotu: 50 %

Tak co, dáte Mom šanci dostat se do wathlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
modešílka

modešílka

ještě jsem neviděla první díl, moc mě totiž komediální seriály nebaví až na 2 Broke Girls ten je mi přítulný...
před 10 roky
frantises

frantises

Pilot jsem viděl včera, ale nijak nadšený jsem nebyl. Souhlasím s Ragelly, vtipy nic moc, postavy jsou...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

já jsem seriál asi nepochopila. jak se dala dohromady s tímhle chlapem? jak může být celkem normální...
před 10 roky
Další články k tématu