14. 4. 2021

5×5: Top seriálové novinky března 2021 (+ anketa)

5×5: Top seriálové novinky března 2021 (+ anketa)

Je tu sice polovina dubna, ale venku to vypadá jako v lednu a podle předpovědi jaro ještě nějakou chvíli nepřijde. Zarytým seriálovým fanouškům to ale nevadí, alespoň je více času na seriálové resty i zkoušení potenciálně zajímavých novinek. V dnešním článku mrkneme na to, které nové seriály ovládly vaše watchlisty.

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Statistiky za únor

Hodnocení na SerialZone.cz

Podle vašeho hlasování v naší pravidelné novinkové anketě máme za únor jasného vítěze. S převahou 60 % všech hlasů vítězí nevšední rodinné drama Ginny & Georgia (Ginny a Georgia)! Na hodně vzdáleném druhém místě pak skončil sám muž z oceli se svou milou vyvolenou – Superman & Lois (Superman a Lois). Pro tuto novinku hlasovalo 15 % hlasujících. Zbylých 25 % hlasů bylo rozděleno mezi ostatní únorové novinky.

Anketu pro březen najdete na konci článku, a to včetně odkazu na kompletní seznam premiér měsíce. Jsme zvědaví, která novinka z minulého měsíce nejvíce zaujala právě vás, tak nám dejte vědět!

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

Seznamu nejčtenějších novinek pod lupou za březen vévodí slovenské fantasy Slovania, které jsme pro vás s našimi prvními dojmy publikovali hned večer po premiéře první epizody. Hodně vás také zajímala hokejovo-krasobruslařská novinka Zero Chill od Netflixu. Zajímavé je, že očekávaný Falcon se musel spokojit až se čtvrtým místem, předběhlo ho ještě sci-fi Debris od NBC.

1. Slovania (JOJ)
2. Zero Chill (Netflix)
3. Debris (NBC)
4. The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)
5. The One (Netflix)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Falcon sice nebodoval ve čtenosti NPL, ovšem ve všech dalších kategoriích už je jasným vítězem. Vévodí žebříčku nejodškrtávanějších pilotů, tedy prvních epizod, které vidělo nejvíce diváků. Následuje Debris, na třetím místě jsou pak britští mladí detektivové z The Irregulars. Netflix si pro sebe zabral i čtvrtou a pátou příčku díky novinkám The One a Zero Chill.

1. The Falcon and the Winter Soldier
2. Debris
3. The Irregulars
4. The One
5. Zero Chill

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Marvelovka válcuje i žebříček nejvíce přidaných do watchlistu. V podstatě jde o téměř totožný seznam s předchozí kategorií, místo Zero Chill se pouze dokázali do pětky probojovat Slované.

1. The Falcon and the Winter Soldier
2. Debris
3. The Irregulars
4. The One
5. Slovania

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Kromě základních celoročních témat ve výzvě už máme také Valentýn, koronavirus a sen/alternativní realitu. Na novinky ve výzvě rozhodně nezapomínáte. Kromě výše zmíněných seriálů jste si do výzvy přidávali také Sky Rojo od Netflixu a Generation od HBO. Jinak zde samozřejmě nechybí vítěz Falcon and the Winter Soldier, The Irregulars a The One. Zajímavostí je, že skoro všechny netflixácké kousky v březnových žebříčcích pochází z Británie.

1. The Falcon and the Winter Soldier
2. The Irregulars
3. Sky Rojo
4. Generation
5. The One

Nejlepší hodnocení

Hodnocení na SerialZone.cz

The Falcon and the Winter Soldier se stává úplným vítězem měsíce března. Získal nejvíce hodnocení (109 hlasů), které mu navíc zajistily také nejlepší procentuální průměr, který přesáhl skvělou hranici 80 %. Na druhém místě skončilo anime Pacific Rim, následoval dokument The Lost Pirate Kingdom. Na celý žebříček se můžete mrknout zde.

1. The Falcon and the Winter Soldier (80,6 % / 109 hlasů)
2. Pacific Rim: The Black (78,3 % / 18 hlasů)
3. The Lost Pirate Kingdom (76,8 % / 22 hlasů)
4. Generation (75,3 % / 17 hlasů)
5. Debris (72,7 % / 56 hlasů)
6. The One (70,5 % / 61 hlasů)
7. Sky Rojo (68,8 % / 58 hlasů)
8. ¿Quién Mató a Sara? (68,1 % / 32 hlasů)
9. The Irregulars (65,4 % / 83 hlasů)
10. Marriage or Mortgage (63,5 % / 20 hlasů)
11. Country Comfort (62,5 % / 52 hlasů)
12. Zero Chill (61,2 % / 65 hlasů)
13. Slovania (56,1 % / 31 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek února se můžete podívat přehledně v našem kalendáři či v našem utajeném přehledu novinek. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za celý uplynulý měsíc? Vyplňte si anketu, ať příště opět můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Litocha

Litocha

To je ovšem překvapivé :)
před 3 roky
ragelly

ragelly

😂 Dobře já, teda :DD A navíc je to blbě, protože Sky Rojo není z Británie :D
před 3 roky
Další články k tématu