23. 7. 2017

Comic-Con 2017: The Walking Dead

Comic-Con 2017: The Walking Dead

Comic-Con a The Walking Dead (Živí mrtví). Posledních 7 let jeden z nejvíce vyhledávaných panelů v San Diegu. I jeho čas vždy přišel a fanouškům přinesl každoročně to, co chtěli od konce předešlé řady vědět ze všeho nejvíc. Jednak datum návratu, které ulehčí nejednomu fanouškovi na duši a dále? No dozajista vidět upoutávku na novou sérii, letos v pořadí již osmou. Ta nabídne tolik nového, že se do data premiéry zrodí mnoho spekulací a teorií o tom, co se v ní vlastně stalo, že se široký okruh příznivců nebude mít šanci nudit, a tak čas do říjnového data bude rázem tu. Když už je řeč o říjnu, bylo rozhodnuto, že se první díl osmé série představí 22. října, týden poté, co se rozloučí jeho mladší kolega Fear the Walking Dead (Živí mrtví: Počátek konce).

Tato návaznost je každoročně dodržována, a tak když se midseason třetí řady rozloučilo s větším zpožděním, fanoušci se obávali, že se TWD vrátí až v listopadu. Dále tomuto osudu neblaze přispěla tragická nehoda kaskadéra Johna Berneckera, o kterém jste si přečetli v panelovém článku o FtWD. Nic takové se nakonec nestalo. Osmá série se navždy zapíše do historie zombie dramatu jako ta, v níž se seriálu podařilo dosáhnout významného jubilea. Ano, je to tak. Živí mrtví se přehoupnou přes 100 odvysílaných dí­lů.

Andrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Danai Gurira, Melissa McBride, Seth Gilliam, Khary Payton a celá řada dalších se zúčastnili letošní sešlosti. Bez nich by si panel samozřejmě nešlo užít, příjemným bonusem byly i jejich tvůrčí opory Gale Anne Hurd, Greg Nicotero, David Albert, Robert Kirkman a Scott M. Gimple.

Nejzásadnějším momentem bylo právě zveřejnění nové (přes pět minut dlouhé) upoutávky, a tak ti z vás, kteří se chtějí dozvědět vše, co se v ní událo, ať směle čtou dále. Ale pozor, máme tu spoilery!

„Doufám, že jste si již stačili nakadit do kalhot,“ otevírá první vteřiny videa Negan. Ten tak tímto varuje otce Gabriela, který je v jeho zajetí. „Doufám, že ano, protože jestli ne, brzo se tak stane.“ Dále nás velmi dlouhou část videa doprovází hudba vzbuzující bojovnost a záběry k tomu zvolené perfektně odpovídají situaci.

Nejdříve vidíme Ricka v západu slunce, ve zbroji připravenou Carol a vedle ní v pohodě sedící Taru, Carla na obchůzce, zamyšleného Morgana, bojechtivou Maggie, Ezekiela procházející skrz dav jeho bojovníků, Daryla zjevně čekajícího na další akci, Michonne a Rositu jedoucí v autě, Enid již připravenou zasáhnout, Aarona od krve, Dwighta čtoucí další tajemný vzkaz, nové záběry místností ze Svatyně a chodbu, kde někdo nepozorovaně vyhlíží.

Následují zcela nové scény, jejichž význam nepozná ani většina zarytých fanoušků, o to více vzrušující jsou. Chodec sápající se po igelitové tašce, obrněné auto plechem, svázané ruce či někdo pozorující skrze zeď.

Kolem druhé minuty videa se hudba dostává do mírnějšího pozadí a my slyšíme Rickův projev k jeho skupině: „Od první chvíle, co jsem poznal Ježíše, mi tvrdil, že náš svět se mnohem zvětší. Ten svět je tady. Jsme zase jako rodina. Ten větší svět? To je náš svět a to právem. Ti, co zneužívají své moci, berou a zabíjejí, s těmi skoncujeme. To vše, čím jsme si prošli, vše co jsme museli podstoupit, čeho se vzdát. To vše nás činí tím, kým jsme dnes. Není důležité co přijde dál, zvítězíme. My už zvítězili!“

Nechybí Daryl na motorce, spousty explozí, nastražených pastí, nekonečné hordy chodců a jejich nové mutace. Maggie vzpomínající na to, jak začínala svůj osud na farmě, na panovačného Simona, Jadis a nespočet momentů, které nás ubezpečují v tom, že Negan padne a nemá šanci uplatňovat dál svou tyranii. A vidíme samozřejmě Shivu a Negana s Lucille mlátící do stolu.

Jestli je ale na traileru něco, co vás doopravdy donutí přemýšlet, to je posledních pár sekund. Hůl. Nevadnoucí květiny. Hudba z první série. Nemocnice v Atlantě a Rick s prošedivělým plnovousem ležícím na lůžku, kde pomalu otevře oči.

Je tedy veškerý děj The Walking Dead opravdu jen Rickův sen a nic se vlastně jeho do činěním nezměnilo?

Těšme se na říjen.

Ti z vás, kdo naopak chtějí vidět vše nové na vlastní oči, zde je oficiální zveřejněná ukázka:


Jste spokojeni s tím, co nám letos nabídl panel The Walking Dead? Co vás nejvíce nabudilo a co jste naopak vidět nechtěli? Bude podle vás stá epizoda nezapomenutelná? Těšíte se, že se nová řada ponese ve válečné náladě? Jaká skupina dle Vás má největší šanci zvítězit a ukončit tak napjatou atmosféru, která se line seriálem již velmi dlouhou dobu?

(https://deadline.com/…-1202132857/)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
CUTE_BUT_PSYCHO

CUTE_BUT_PSYCHO

Čakala som, že sa pod týmto článkom v komentároch strhne búrlivá debata o tom čo bude...
před 6 roky
Squerago

Squerago

Příští série vypadá dost akčně, tak to se máme na co těšit
před 6 roky
veva8

veva8

To bude jízda, už se těším!
před 6 roky
Další články k tématu