4. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na The Originals?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! Budou vám The Originals pít krev?

The Originals je novinka od CW, spin-off The Vampire Diaries (Upíří deníky). CWčko však udělalo zajímavý krok a seriál nenasadilo do programu společně s TVD, ale na úterý spolu se Supernatural (Lovci duchů). Pouze premiéra byla včera výjimečně ve čtvrtek po Denících.

A jakou že má seriál v úterý v osm večer konkurenci? Na ABC běží Agents of S.H.I.E.L.D., na CBS NCIS (Námořní vyšetřovací služba), na FOXu nové komedie Dads a Brooklyn Nine-Nine a na NBC The Biggest Loser.

Tipovačka je v tomto případě myslím docela jasná. Jakožto spin-off druhého nejlepšího seriálu CWčka všichni tipujeme prodloužení pro druhou sérii. Vy jste si fajfku odhlasovali drtivou většinou – 94 procenty hlasy.

Zrovna jsem vyšel z jeskyně, o čem to je?

No tak to vítej mezi námi! The Originals vypráví příběh francouzské čtvrti v New Orleans, která je pod nadvládou upírů, ovšem žijí tady také čarodějky, vlkodlaci a hybridi. Do města se po letech vrátí Klaus, který se dozví, že jeho někdejší známost je těhotná. Klaus chce opět nadvládu nad městem, ovšem tu teď má pod palcem Marcel, jeho někdejší učeň.

Bráchu sem přichází hledat i Elijah. Po smrti jedné z čarodějek začíná být v New Orleans opět veselo.

Koukám na Deníky, kolik postav už budu znát?

Dost. Najdete tady Klause, Elijaha, Rebekah, už jste se mohli seznámit i s Hayley. Novými tvářemi jsou Marcel, Sophie a Davina.

Tak když už vím, koho čekat, tak sem dejte ukázku

Nezapomněli bychom, nebojte :-)

Bude mi seriál pít krev?

Na tuto otázku bohužel neexistuje jednoznačná odpověď. Řekneme to asi takhle. Pokud si libujete u Deníků, Originals jsou pro vás jasná volba. Mnoho fanoušků si postavy Klause, Elijaha a Rebekah hodně oblíbilo a jelikož je chtějí na svých obrazovkách dál, Originals zapnou bez přemýšlení.

Pokud ovšem patříte do kategorie, které Deníky nic neříkají, nebo v horším případě opravdu lezou na nervy, tak bychom se – být vámi – seriálu velkým obloukem vyhnuli. Má úplně stejný nádech, jako jeho starší bráška. Najdete tady krásné herce, velké intriky, pár šokujících momentů a hodně časté flashbacky o pár set let do minulosti.

Asi vím, co řeknete, ale čemu se to podobá?

Můžete zkusit hádat. Samozřejmě na prvním místě musí být Deníky, vždyť jde přece o spin-off, většina spin-offů má se svým domovským seriálem velké pouto, ať už je to z hlediska postav, prostředí nebo stylu natáčení. To samé platí i u The Originals. Ovšem na své si přijdou obecně fanoušci teen čarodějnictví, upírství a dalších nadpřirozených věcí. Sem tam můžete vidět záblesky podobnosti s The Secret Circle, nebo dokonce i se staršími Charmed (Čarodějky).

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Pro mě jakožto absolutního neznalce TVD (neviděla jsem ani minutu, ani trailer, nic) to bylo značně nedodělané. Postavy byly znázorněny určitým způsobem, chovaly se nějak, jak všichni ostatní asi pochopí, jelikož jejich stav mysli vyplynul v minulých čtyřech sériích TVD. Ale jakákoliv absence představení, kdo se přede mnou ukázal, co dělá a proč to dělá, ve mně vyvolávala zmatek.

Seriál je zcela určitě určen pro TVD fanoušky. Koho tento seriál nezajímá, nedokáže s The Originals najít pouto. Docela se dá i předpokládat, že se sem tam objeví cameo někoho z původních Deníků.

Opravdu nevím, jak to hodnotit. Děj byl pro mě naprosto nepochopitelný, byly ukázány výsledky bez jakéhokoliv náznaku průběhu. Asi by mi trvalo víc epizod, než bych se do seriálu dostala a pochopila, o co mu vlastně jde. Prozatím v tomhle ohledu nemůžu hodnotit.

Postavy jsou divné. Sorry, ale už na fotkách všichni vypadali dost nesympaticky (nelíbí se mi ani Klaus, ani Elijah), a na videu na mě působili úplně stejně. Nenašla jsem si tam žádného oblíbence, kterému bych fandila. Možná Marcel by mohl být takový příjemný záporák, kterému ve skrytu duše fandíte, ovšem opět… ukáže se až za dalších pár dílů.

Jen jedno bych ráda řekla. Ty flashbacky byly naprosto debilní. Trapné kostýmy, ještě horší paruky a o nějakém herectví se vůbec nedá mluvit. Tady jde vyloženě jen o to zapůsobit na náctileté, kteří nedočkavě každý týden hltají TVD. S The Originals budou mít dvojnásobnou dávku.

+ stanice ví, čím na své diváky zapůsobit
+ v jistých okamžicích jsem tam viděla pěkné náznaky na mé oblíbené Charmed

- příšerné flashbacky
- herectví zde neexistuje
- neustálé opakování, jak je rodina důležitá

Moje hodnocení pilotu: 30 %
Fruiko

Tý jo. Hodnotit spin-off bez znalosti originálu asi nebude úplně to pravý ořechový. Jako totální ignorant a neznalec The Vampire Diaries jsem se vůbec nechytal. Proto si asi pro tentokrát hodnocení odpustím. I tak se dá předpokládat, že na to od nuly nikdo koukat nebude a seriál má hlavně nalákat fanoušky Deníčků.

+ maník v obleku

- normálně to vypadá, jako když mají držku od kečupu (minimálně v tom flashbacku) – měli by s tou umělou krví něco udělat

Moje hodnocení pilotu: —
Furiant

No, co o pilotu Originals říct? Předně asi to, že se mi tenhle díl z Elijahova pohledu líbil víc, než když jsme stejné události viděli z Klausova pohledu v epizodě TVD 4×20. Ti, co neviděli ani jeden díl ze třetí a čtvrté série Vampire Diaries, však určitě ale budou mít trochu problémy s tím, kdo je kdo, proč tam vůbec je a co má za lubem. Proto bylo dobré, že Původní byli alespoň částečně představeni ve flashbacích, které byly použity právě i v TVD. A úvodní flashback? No, lépe snad už přivést Původní na scénu nešlo…

Když se ale dostanu k ústřední zápletce… Hayley jsem prostě neměl rád a rád ji mít ani nebudu. Už na jaře, když se právě v tom backdoor pilotu ukázalo, že je těhotná, tak jsem se chytal za hlavu, co to Plecka zase vymyslela. Takže tohle mi přijde prostě dost lame. A stejná blbost je i to Klausovo: „Chci mít to, co má on. Chci být král.“ Nemůžu si pomoct, ale aby tisíc let starý upír takhle žárlil, mi přijde dost ubohé… a hlavně na Klause, který byl zpočátku v TVD dobrým záporákem. A závěrečná scéna s probodnutím Elijaha? Achjo… milá Julie Plec, stopadesátkrát opakovaný vtip opravdu už není vtipem. Ale tak aspoň se v nejbližší době nedozví, že jeho milovaná Katherine je teď člověkem… :-) Elijah má prostě charisma, je to nejlepší postava tohoto seriálu (jo, uznávám to i já jako chlap), tak snad z něj Rebekah, až se vrátí z Prahy a pojede do New Orleans za bratry, tu dýku zase vytáhne. A bojím se, co se vyvine ze zápletky v podkroví, tedy co spolu pečou Marcel a Davina.

Jak tvůrci říkali předem, opravdu to celkově vypadá jako dospělejší verze TVD. Tak uvidíme, jestli to tak zůstane i nadále. Fanoušci TVD budou ale určitě spokojeni. Ti ostatní už asi trochu méně…

+ úvodní flashback
+ vyprávění z Elijahova pohledu
+ žádná ufňukaná Elena, žádný nudný Stefan, žádný mrkající Damon

- ústřední zápletky jsou lame
- člověk se ztrácí v postavách (nedivák TVD určitě)
- typické Pleckoviny: trapné stopadesáté zapíchnutí Elijaha dýkou; opět a zase kouzlo „co se stane mně, stane se i jí“; scéna na lavičce („Chci mít to, co má on!“); Marcel a Davina kují „pikle“; …
- nelogičnost v tom, že je Marcel stále naživu – Klaus by ho mohl prostě a jednoduše zabít, stejně tak jeho poskoky. A kdyby se spojily čarodějky, tak Marcel taky nemá šanci. Asi jim tam chybí všemocná Bonnie…

Moje hodnocení pilotu: 60 %


Tak co, dáte The Originals šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Hrus

Hrus

TVD jsem neviděl (resp. první díl, který se mi zdál příšerně lame s příšerně ufňukanou hlavní...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

no vzhledem k tomu, že oplodnění upírem (sice hybridem, ale to je prašť jako uhoď) bylo tou...
před 10 roky
Adie

Adie

Já jsem se na to začala dívat hned, jak jsem viděla ten pilotní díl, celkem mě to zaujalo .. The Originals...
před 10 roky
Další články k tématu