6. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na The Millers?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Dnes se rozhádáme s The Millers.

The Millers je nová komedie od CBS. Stanice ji do vysílání zařadila do velmi luxusního slotu – na čtvrtek v půl deváté večer. Předskokana tak seriál má v nejlepší (nejsledovanější) komedii poslední doby – The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku).

Čtvrtek je ovšem velmi těžký den, co se konkurence týče. Millerovci se o diváky budou prát s Once Upon a Time in Wonderland (ABC), The Vampire Diaries (CW), The X Factor (FOX) a Welcome to the Family (NBC).

tipovačce jsme u Millerovců hodně pesimističtí. Ani jedna skupina seriálu nevěří a všichni tipují zrušení po první sezóně. Diváci si tento verdikt odhlasovali poměrně jednoznačnými 73 procenty.

Kdo jsou Millerovi a proč by mě vůbec měli zajímat?

Seriál se soustředí na Nathana Millera, čerstvě rozvedeného televizního reportéra. Když se o jeho rozvodu dozví jeho rodiče, otec se rozhodne po 43 letech opustit svou ženu. To je možná smutné, ale nic neobvyklého, proto přichází další zádrhel. Nathanův táta se nastěhuje ke své dceři Debbie a její rodině, zatímco jeho máma zůstane bydlet s Nathanem. A v tu chvíli začíná ten pravý blázinec.

Takže další rodinná komedie. Je tu alespoň někdo známý?

No jejda! Nathana hraje úspěšný komik Will Arnett, jeho ségru pak Jayma Mays. Ani u rodičů výčet slavných jmen nekončí. Matku hraje jedna z nejlepších hereček – Margo Martindale, otce pak Beau Bridges.

Za celým seriálem navíc stojí Greg Garcia, tvůrce komedií My Name Is Earl (Jmenuji se Earl), Raising Hope (Vychovávat Hope) a dalších.

Ta jména mi i něco říkají. Ukažte trailer, ať si přiřadím tváře.

Prosím, jen do toho.

Čím jsou Millerovci inovativní?

Upřímně? Vůbec ničím. Není tady nic, co byste už tisíckrát neviděli jinde. Přesto k seriálu můžete usednout, třeba abyste si užili komediální výstup Arnetta, nebo třeba kvůli vtípkům o manželství, případně o prdění. Navíc se v pilotu objeví i ta proklatá scénka z traileru, kdy Nathan s mámou tančí sexy Hříšný tanec.

Budou se vám líbit i ostatní postavy, které pro jednou nepůsobí prkenně nebo nudně, ale jsou svěží, zábavné a dokážou opravdu pobavit svým chováním i slovními vtípky.

To je chvály, najde se i něco negativního?

Jistě, jako asi všude. The Millers opravdu nejsou originální. Jde o klasickou sitcomovou zápletku o šílených rodičích po přechodu, kteří neovládají moderní techniku a neustále se svým dospělým dětem pletou do života.

Navíc ani nejde o komedii, u které se budete smát od začátku do konce. Na druhou stranu se tady ale najde pár vydařených vtípků, ovšem mnoho z nich balancuje na té neviditelné hraně vkusu, pro mnoho diváků jistě občas překračuje až do trapnosti.

Když je to tak ohrané, čemu se to podobá?

A který sitcom se nezabývá nefunkční rodinou? No dobře, takhle z hlavy mě hned napadá Retired at 35, kdy se tedy syn přestěhuje k šíleným rodičům, ti se ovšem taktéž rozejdou.

V podstatě úplně stejný případ, jakým jsou Millerovi, jsou také letošní Dads. Úroveň obou seriálů se ale nedá srovnávat.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Já si nemůžu pomoct, ale mně se to prostě líbí. A vím, že u každého jiného seriálu bych řekla, že nechápu, jak takovou trapnost mohli vypustit do oběhu, ale tady nemůžu. Důvod je jednoduchý – herci.

Tenhle seriál má z hlediska scénáře do dokonalosti hodně daleko. Mnoho lidí můžou přítomné vtípky urážet nebo pohoršovat. Taky jsem občas u toho dílu zírala s otevřenou pusou, co všechno tam pro nás připravili. Ale jakmile mě začaly napadat tyhle myšlenky, hned jsem si všimla herců a rázem jsem se zase vezla na vlně zábavy.

Margo Martindale u mě střídá geniální role s naopak naprosto příšernými. Její Carol zde mě ale hned chytla. Asi je to tím, že to není hlavní hrdinka v pravém slova smyslu, prostě má právo být dost osobnostně vyhraněná a dokáže si to podložit skvělým vystoupením. Tomuhle já říkám herecký výkon, pokud po mně chcete příklad :-)

Na Arnetta shodou okolností zrovna koukám u maratonu Up All Night, takže se mi jeho Nathan trošku bije s jeho předchozí postavou, ale to je jen čistě můj osobní problém. Každopádně tenhle člověk má na komedii talent, což ukázal už nesčetněkrát, každý seriál, který ho dokáže získat, se hned obohatí. Překvapením pro mě ale byl J.B. Smoove v roli Raye. Většinou jsem totiž alergická na ty typické nejlepší kamarády hlavních postav, ve většině případů to jsou černoši, kteří tam jsou jen tak do počtu, aby se neřeklo. Smoove je ale jako Ray tak geniální, že jsem se jeho vtípkům smála nahlas, a to je co říct u člověka, který poslední dobou komedie nemá v lásce.

+ výborné herecké obsazení
+ vyvážený balanc na ose mezi vkusem a nevkusem
+ ta trapnost, která obklopuje celý seriál

- spoustě lidí tento styl humoru nebude vyhovovat
- mamčino oblečení, hlavně pyžamo, co má půl epizody na sobě

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Fruiko

Celou dobu, co jsem sledoval pilot jsem si říkal, že takhle asi nevypadá krycí život Claudie, když nebuzeruje svoje agenty v The Americans. Protože některé vtipy týkající se postavy Carol jsou dost za hranicí vkusu i někoho, kdo dal Super Fun Night 50 %. Prdění a flirtovaní starých lidí není prostě vtipné. Naopak jiné konverzační vtípky mají něco do sebe. Zatím se ale seriál moc nepředvedl a nutí skvělé herce do senilních vtipů. I tak se bohužel jedná o jednu z lepších nových komedií. Jestli tohle je budoucnost sitcomů, tak Bůh s námi…

+ super cast

- trapné vtipy
- otravná sestra se svou rodinou

Moje hodnocení pilotu: 60 %

Tak co, dáte Millerovcům šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory první epizody?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Owen

Owen

Jako velký fanoušek Raising Hope a Earla jsem kouknul a docela se mi to líbilo. Uvidíme kam to budou chtít...
před 10 roky
Sovička

Sovička

Pilotní díl se povedl, ti rodiče jsou vážně šílení. :D
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

i to, čemu jsem se smála u traileru, mi tady vtipné nepřišlo. jako jo, někteří herci jsou dobří, ale...
před 10 roky
Další články k tématu