7. 9. 2016

Novinka pod lupou: I Love Dick

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: I Love Dick
Žánr: Komedie
Stanice: Amazon
Premiéra: zatím pouze pilot dostupný od 18. 8. 2016
Vysílání: -
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Jill Soloway
Herci: Kevin Bacon, Kathryn Hahn, Griffin Dunne

Ve zkratce

I Love Dick je adaptace stejnojmenného úspěšného feministického románu od Chris Kraus. Příběh je zasazen do barvité vzdělané komunity v Mafře v Texasu. Seriál vypráví příběh manželského páru Chris a Sylvereho, kteří mají problémy, a jejich posedlostí charismatickým profesorem Dickem. I Love Dick ukazuje skryté vlastnosti manželství, probuzení umělecké duše a zbožštění zdráhavého mesiáše.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hádám, že vždycky u kabelovek nebo streamovacích služeb musí vzniknout takovýto typ seriálu. I když prozatím na Amazonu jde pouze o pilot, mám velké podezření, že nakonec seriál vznikne. Protože to je přesně ten typ, který nikdo nesleduje, ale který dostává jedno ocenění za druhým, jen nikdo nechápe proč.

Ani nevím, jak to popsat. Jde o nějakou sondu do života nešťastného manželského páru, kdy se žena seznámí se zaměstnancem svého muže a platonicky se do něj zamiluje, přičemž své představy a život popisuje formou milostných dopisů onomu Dickovi, které jsou ale buď smyšlené, nebo je nikdy neodešle.

Stejně bizarní je i prostředí. Pár se z malého bytečku v New Yorku hned v první scéně stěhuje někam na vesnici, kde žijí ve schátralém domě s bahnitou zahradou. Prostě to celé působí tak nějak depresivně, což by mělo asi v konečném důsledku vypadat jako komedie, ale u mě osobně to nefunguje. Vidím v tom další seriál typu Enlightened, Happyish, Togetherness nebo Baskets, ve kterých prostě tato pochmurná atmosféra je. Komu se to líbí, bude spokojen, kdo to nevyhledává, doporučuju, aby se tomuto amazonovskému pilotu vyhnul.

Každopádně pokud bych se měla odprostit od příběhu a soustředit se pouze na herce, tak ti odvádí skvělé výkony. Dopomáhají k nastolení celkové atmosféry a naplno jim věříte, že skutečně jsou v takové depresi, jak to vypadá. Ono se není ani čemu divit. Například hlavní představitelka Kathryn Hahn pro tyto role očividně žije – hraje jak v Transparentu, tak i ve zmíněném Happyish. Nechybí ani na Oscara nominovaný Griffin Dunne a v roli Dicka (však víte, I Love Dick, nebo co jste si mysleli, že Dick znamená? :-O ) se představí Kevin Bacon.

Amazon vypustil tři komediální piloty. Nedají se porovnat, protože každý je zcela jiný a každý bude vyhovovat jiné skupině lidí. Mě zaujal Jean Claude, ovšem Dick má za mě palec dolů.
  • existují horší
  • existují mnohem lepší a zábavnější
  • mnoho deprese
  • nezajímavé postavy
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Určitě to bude pro spoustu lidí zajímavé,ale já Kevina prostě nemusím.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Jo tento ma nenalaka
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Ty věčné dvojsmysly... Nemůžu si pomoct, ale představila jsem si tu druhou variantu, v hlavní roli...
před 6 roky
Další články k tématu