4. 3. 2016

Seriálové osudy: Agenti, Grey's, HtGAwM a další kvartet

Tak už se to na nás valí ve velkém. Po prvních čtyřech prodloužených seriálech, které byly oznámeny před několika hodinami, nyní stanice ABC oznamuje dobré zrpávy o prodloužení dalších deseti svých seriálů! Pojďme si shrnout, na co se v sezóně 2016/2017 můžeme těšit.

Než se pustíme do výčtu, zde jsou seriály, u kterých ABC prozatím o osudu nerozhodla. Z této hromadné prodlužovací zprávy ale začínáme lehce vyvozovat, že ti, u kterých se zatím mlčí, to s největší pravděpodobností asi budou mít nadobro spočítané dřív, než přijde Upfronts týden… Jedná se o seriály Castle, Nashville, Last Man Standing, Dr. Ken, The Muppets, American Crime, Galavant a Agent Carter.

Hodnocení na SerialZone.czGrey's Anatomy (Chirurgové)
Vrátí se s 13. sérií.
Náš tip v předpovědích: šance na zrušení 10 %

Žádné překvapení. Jedna ze stálic stanice, která i přes svůj pokročilý věk stále láká k obrazovkám vysoký počet diváků. Stanice již druhým rokem slaví velký úspěch se svou propagací čtvrtečních večerů TGIT (Thank God It's Thursday). I kyž šla sledovanost po zimní pauze dolů, seriál se stále drží. Dokonce se drží tak moc, že opět po roce či dvou dokázal předehnat ve sledovanosti Scandal a stát se tak nejsledovanějším dramatem stanice!

Hodnocení na SerialZone.czScandal (Skandál)
Vrátí se s 6. sérií.
Náš tip v předpovědích: šance na zrušení 5 %

Seriálu letos lehce ubylo diváků, musel se spokojit se sledovanostní porážkou, když ho předehnal starší kolega Grey's. Každopdáně jak Shonda prohlašuje, že přesně ví, kdy seriál skončí, a že to není ten typ, který by mohl běžet osm nebo deset sezón… No řekněme, že už se k těmto vysokým číslům pomalu ale jistě blížíme!

Hodnocení na SerialZone.czHow to Get Away with Murder (Vražedná práva)
Vrátí se s 3. sérií.
Náš tip v předpovědích: šance na zrušení 15 %

Fanoušci druhou řadu chválí, kudy chodí. Přesto se Murder musí letos potýkat s výrazným úpadkem. Samozřejmě je těžké, když laťku nasadíte hodně vysoko hned ve svém prvním roce. Je vidět, že stanice má trpělivost a dává prestižním dramatům šanci, i když jejich čísla Live+SD nejsou taková, jaká by být měla. Viola a spol tak budou zpátky i potřetí. Prozatím nebylo řečeno, kolik epizod třetí řada bude obsahovat.

Hodnocení na SerialZone.czAgents of S.H.I.E.L.D.
Vrátí se se 4. sérií.
Náš tip v předpovědích: šance na zrušení 40 %

Ještě si živě pamatuju, jaké kritice museli Agenti čelit během svého prvního roku ve vysílání. Fanoušci ale od té doby sami přiznávají, že seriál za poslední dvě sezóny prošel obrovským vývojem. Příběh je nyní zajímavější a akčnější než kdy dřív. Ratingy se poměrně stabilizovaly, sice na lehce nižším čísle, stále ale nemůžeme tvrdit, že by šlo o nějaký propadák. Na TGIT seriály Agenti nedotahují, ale dokáží stát samostatně docela pevně na vlastních nohách.

Hodnocení na SerialZone.czThe Middle (Průměrňákovi)
Vrátí se se 8. sérií.
Náš tip v předpovědích: šance na zrušení 15 %

Loni prodloužení zdržovalo uzavírání nových smluv s herci, letos nebyly žádné zádrhely. Jde o úspěšného zástupce středečního komediálního bloku, který si dlouhé roky drží stabilně vysokou sledovanost. Průměrňákovi jsou jedna z milovaných amerických seriálových rodinek, které tu s námi budou ještě pěknou řadu let.

Hodnocení na SerialZone.czModern Family (Taková moderní rodinka)
Vrátí se se 8. sérií.
Náš tip v předpovědích: šance na zrušení 5 %

Nejsledovanější komedie stanice samozřejmě ve výčtu obnovených seriálů chybět nemůže. V letošní sezóně se však jako většina ostatních seriálů musel Modern Family potýkat s úpadkem sledovanosti, když týdenní rating klesl pod bod 3.0. Stále ale jde o velmi silného hráče, který pomohl v loňském roce k úspěchu Black-ish. Letos za ním jeli jinak pouze O'Nealovi zrovna tento týden a jejich rating 1.9 dokázal, že časový slot po MF je stále velmi luxusní.

Hodnocení na SerialZone.czBlack-ish
Vrátí se s 3. sérií.
Náš tip v předpovědích: šance na zrušení 20 %

Loni byl jeho průběh první řady lehce kostrbatý. Letos už je to ale úplně jiná pohádka. Seriál získal stabilní publikum, které se přidalo na vlnu nadšených kritiků. I při absenci nové epizody MF tak Black-ish ve svém časovém slotu dokáže úspěšně obstát. Vypadá to, že středa na ABC zůstane minimálně v prvních dvou hodinách nepozměněna ještě pěkných pár let.


Které prodloužení vám dnes udělalo největší radost? A co říkáte na výčet seriálů, které prozatím nemají o svém osudu jasno? Komu fandíte nejvíce?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

S Castlem to asi vážně bude bledé. Ale u něj už ani nevím, jestli chci, aby běžel dál.
před 8 roky
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Tak to jsme na tom stejně, kousek mě chce, aby dostal zkrácenou finálovou řadu, a zbytek chce důstojný...
před 8 roky
milosh

milosh

Za Agenty jsem rád. Třeba tam dají Peggy a spol. občas aspoň pár štěků v nějakém flashbacku.
před 8 roky
Další články k tématu