20. 6. 2016

Seriálové osudy: Penny Dreadful

Seriálové osudy: Penny Dreadful

Toho, čeho se fanoušci seriálu Penny Dreadful po zhlédnutí finálové epizody obávali, se stalo skutečností. Bylo potvrzeno, že hororový seriál byl zrušen po třetí sérii, nové epizody již natočeny nebudou.

Zpráva přichází den po odvysílání šokujícího finále. Během noci internet zaplavily zprávy fanoušků o tom, že seriál po takovém konci prostě pokračovat musí, a to navzdory zprávám, které již dříve konec seriálu naznačovaly. Velkým vodítkem byl například nápis „Konec (The End)“, který se objevil v závěrečných titulcích včerejší epizody.

„Rozhodně můžu potvrdit, že končíme. Je to vše, co napsala,“ uvedl John Logan, tvůrce na Emmy nominovaného dramatu.

Následující řádky obsahují spoilery z finále seriálu, čtěte pouze na vlastní nebezpečí.

Epická sága od scenáristů Gladiátora nebo Skyfall završila dvouhodinovým finále, ve kterém diváci viděli Ethana Chandlera, který zastřelili Vanessu Ives, svou velkou lásku, aby uchránil Londýn a celý svět od Drakuly.

Nicméně pokud zrušení stále nemůžete uvěřit, nevěšte hlavu. V dnešní době víme, že konec nemusí vždy znamenat konec. V rozhovoru po odvysílání epizody uvedl šéf stanice Showtime David Nevins, že nikdy nevíte, co se může stát. Na otázku, zda by byl ochotný seriál později opět vzkřísit, odpověděl: „Jasně. Kdo ví? Vždycky jsem ochotný mluvit o jakýchkoliv možnostech.“


Sledovali jste Penny Dreadful? Už jste měli možnost vidět nedělní finále? Myslíte si, že je takovéto finále úctyhodným zakončením tříleté pouti, nebo byste brali pokračování všemi deseti?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Tulrika

Tulrika

Nejsem pro protahování seriálů až do trapnosti. Takže mě zrušení velmi mrzí, ale zároveň je asi lepší...
před 7 roky
Mik

Mik

Zakončení seriálu se mi hodně líbilo. Tak nějak to k tomu sedlo. Zrušení trochu mrzí, ale zase je lepší...
před 7 roky
Orbitka

Orbitka

Líp bych to neřekla, mluvíš mi z duše..
před 7 roky
Další články k tématu