3. 9. 2018

Novinka pod lupou: The Last OG (TBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Last OG
Žánr Komedie
Stanice TBS
Premiéra 3. 4. 2018
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bývalý zločinec je šokovaný, když zjistí, jak moc se svět změnil od doby, kdy byl před 15 lety odsouzen do vězení. Vrací se zpět do svého rodného sousedství v Brooklynu, kde najde bývalou přítelkyni šťastně zadanou a ke svému překvapení zjistí, že je z ní matka s patnáctiletým dítětem.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Docela se divím, jak velký úspěch tato komedie sklidila. Opět se dokazuje, že Američané a my máme dost jiný vkus na komedie. Tato půlhodinovka nebyla úplný odpad, ale že bych se u ní královsky bavila, to se taky říct nedá.

Pilot mě nedokázal nalákat na další sledování. Představitele hlavní role znám už ze 30 Rock, ale přijde mi, že nikdy nebyl tak silná postava a osobnost, aby dokázal utáhnout něco vlastního. Tady se o to snaží a ostatní mu to očividně žerou i s navijákem, ale já nevím, na mě to tak úplně nefunguje. Navíc už na něm jde vidět, že stárne a nedokáže si udržet stejnou dávku energie jako před lety. Možná se mi to jen zdá, nebo na to má vliv ta jeho vážná nehoda, ale prostě mi to tak připadalo – při sledování epizody jsem trpěla za něj, protože jsem z něj cítila, jak moc se snaží, až to zacházelo do trapnosti.

Vtipy mi moc vtipné nepřišly. Jako přiznejme si, že existují mnohem horší a méně vkusné komedie, ale také mnohem lepší a zábavnější seriálové kousky. Anebo tu vtipu bylo dost, ale absolutně jsem se minula s cílovkou, takže mi to vtipné nepřipadalo, to je taky možné. A to je to kouzlo seriálů, každý si najde něco pro sebe, ačkoliv pro ostatní to může být třeba naprostá nuda nebo průměr.

Podle sledovanosti je The Last OG dalším velkým americkým komediálním hitem. Přesto si troufám tvrdit, že ani po deseti letech ve vysílání o něm u nás nebude téměř nikdo vědět. Prostě to není styl komedií pro nás. A tím nemyslím jen to, že to je černošská komedie, i když to je taky jeden z důvodů. Ale celkové zasazení, problémy hrdinů, předměstí drsného Brooklynu a forma humoru se nám vyhýbá velkým obloukem.
  • asi je to dobré
  • ale jen pro Američany
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu