18. 4. 2018

Novinka pod lupou: Carter (AXN)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Carter
Žánr: Drama / Krimi
Stanice: AXN
Premiéra: 10. 4. 2018
Vysílání: úterý ve 22:00
Délka pilotu: 40 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Garry Campbell
Herci: Jerry O'Connell, Sydney Tamiia Poitier, Kristian Bruun, Varun Saranga, Matt Baram, Brenda Kamino

Ve zkratce

Harley Mackay je hvězdou populárního krimi seriálu, kterému však jednoho dne ujedou na veřejnosti nervy a ztropí v Hollywoodu scénu. Po tomto výstupu ho okolnosti přinutí, aby se vrátil do svého malého rodného města. Zde se přidá ke své dlouholeté kamarádce Sam Shawové, která se živí jako skutečná policistka. Harley se rozhodne využít své seriálové schopnosti, aby Sam pomáhal s dopadením zločinců.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Taky vám přijde, že se s těmito detektivními seriály poslední dobou roztrhl pytel? Ještě pár let zpátky nebylo tak časté, aby bylo v centru seriálu duo detektiv/konzul­tant, ale v dnešní době je spíš výjimkou, když tomu tak není. Pro mě osobně už to ztratilo kouzlo.

Sice už na první pohled poznáte, že se nejedná o americkou tvorbu, což je jedna z mála věcí, která Carter od podobně laděných seriálů odlišuje, ale stejně s sebou nepřináší nic nového. Tentokrát máme v čele hrdinu z fiktivního policejního dramatu, který nyní pomáhá své staré kamarádce řešit skutečné případy ve své domovině.

Popis je jasný a skutečně za tím nehledejte nic originálnějšího. Je jen otázkou času, než se ti dva dají dohromady – i když v tomto případě se vzhledem ke své minulosti mají v oblibě a nevjíždí si v jednom kuse do vlasů. Vtipné je, že nechybí ani zápletka týkající se smrti/zmizení matky hlavního hrdiny. Bez toho by se to přeci neobešlo.

Na seriálu se mi ale líbila odlehčená atmosféra, kterou s sebou Carter přináší. Samotný hrdina se pohybuje někde na hranici oblíbenosti a nesympatie, já osobně bych zvolila jiné obsazení, ale pilot jsem přežila. Potěšily i známé tváře z řad Kanaďanů, ale stejně asi ve sledování pokračovat nebudu. Jak jsem říkala, podobných seriálů je v televizi dost a najdou se i kvalitnější.
  • odlehčená atmosféra
  • hlavní hrdinové se mají v oblibě
  • kopie podobných seriálů
60 %
Mé hodnocení
gabik.029

No tak to už i na mě bylo moc dětinské. Nemám nic proti odlehčeným seriálům, ale tohle už bylo tak jednoduché, že mě to po deseti minutách začalo spíš štvát, než abych si sledování užívala.

Při sledování mě jako první napadl Grinder. Pamatujete si na tu komedii, která byla po první řadě zrušená? Je to tak dvě sezóny zpátky. Grinder se mi líbil. Byla to dvacetiminutovka, která cíleně hrdinu dovedla do extrému. Carter se Grindera snaží napodobovat. V podstatě je to úplně to samé – hvězda ze seriálu začne řešit skutečné případy, tady s policií, tam to bylo vyšetřování a právní jednání, ale to je jedno.

Carterovi škodí dlouhá stopáž. Kvůli tomu a taky kvůli neschopnosti najmout kvalitní scenáristy se tady 30 minut z 45 vaří z vody. Motivy se tu opakují donekonečna, stačí si jen připomenout, kolikrát služebná vytasila tu svou zbraň.

Do karet seriálu nehraje ani samotný hlavní hrdina. Na papíře pro mě volba O'Conella zněla sympaticky, ve výsledku mi herec ale vůbec nesedl. Oni ani ostatní nebyli o moc lepší. Není to ani tak herci, ale spíš samotnými postavami, které jsou hodně stereotypní a nemají nic, čím by dokázaly diváky zaujmout.

Jediné, co seriálu v mých očích hraje do karet, že je to nenáročná oddychovka, u které můžete vypnout a odreagovat se naplno. Jak ale říkám, na mě osobně to bylo až moc oddychové, jestli něco takového vůbec můžu říct :-)
  • zábavná atmosféra
  • strašně obyčejné, jednoduché a dětinské
  • nezajímavé postavy
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Carter? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
marvio

marvio

Ta poslední věta! " Harley se rozhodne využít své seriálové schopnosti, aby Sam pomáhal...
před 6 roky
Další články k tématu