9. 1. 2018

Novinka pod lupou: Superstition (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Superstition
Žánr Drama / Nadpřirozený / Horor
Stanice Syfy
Premiéra 20. 10. 2017
Vysílání pátek 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Rodina Mosleyů má velké tajemství. Ví totiž o temné historie města nedaleko New Orleans, které je místem, kde se střetávají cesty nejrůznějších ztělesnění strachu, které vede záhadné stvoření jménem Dredge.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

V posledních letech u Syfy nikdy nevím, co čekat. Po amatérsky vypadající novince Ghost Wars jsem s očekáváním přešla k Superstition. Tohle bylo… intenzivní. To je asi to správné slovo. Konec pilotu mě vyloženě šokoval a navnadil na další sledování, opravdu jsem moc zvědavá, jak se tento snad i serializovaný příběh bude vyvíjet dál.

Myslím, že seriál má stále nějaké rezervy, ale rozhodně se na něj nedívá špatně. Je to zase něco trošku jiného, než známe z jiných nadpřirozených démonických seriálů, možná dokonce víc strašidelnější než jiné, ale to rozhodně není na škodu. Hlavní záporák se skutečně povedl, stejně jako příběh, který ho obklopuje. Skoro mi přijde, jako by vypadl ze Supernatural, což je rozhodně kladný bod.

Hlavní rodinka naopak příliš nezaujala. Opět je zde přemíra rodinných problémů, které se řeší částečně na úkor nadpřirozené zápletky. Asi je to v Americe nutná podmínka, jak lze tvořit seriál, buď někdo jde po pomstě za rodinou, nebo se musí vypořádávat s žijícími členy, kteří dělají potíže, často má na ně někdo pifku a tak dále. Ani si nepamatuju, kdy tohle nebylo v seriálu na pořadu dne.

U nadpřirozena hrají velkou roli vizuální efekty. Myslím, že v tomto ohledu by mohla stanice upustit pár tisíc dolarů navíc, protože vizuální stránka není ani na průměru toho, co se dá běžně v aktuální seriálové tvorbě nalézt. Bohužel mám pocit, že s tím, jakou sledovanost Superstition má, ani nedostane šanci trošku navýšit rozpočet a ukázat svůj plný potenciál.
  • záporák
  • zvrat na konci
  • rodinné problémy
  • nedotažená vizuální stránka
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Verity

Verity

Já viděla ten první díl a zdálo se mi to jakože dobrý... relativně, nejvíc to bylo díky tomu obratu na...
před 6 roky
Další články k tématu