10. 4. 2018

Novinka pod lupou: Alex, Inc. (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Alex, Inc.
Žánr Komedie
Stanice ABC
Premiéra 28. 3. 2018
Vysílání středa 20:30 hodin
Délka pilotu 22 minut
Předskokan The Goldbergs
Konkurence Survivor (CBS), Riverdale (The CW), Empire (Fox), The Blacklist (NBC)
Tipovačka Všechny týmy kromě Optimistů tipují zrušení. Lid se k tomuto názor přidává s převahou 73 %.

Kdo?

Tvůrci Alex Blumberg (předloha), Matt Tarses
Herci Zach Braff, Tiya Sircar, Hillary Anne Mathews, Michael Imperioli, Elisha Henig, Audyssie James

O čem to je?

Hlavním hrdinou je Alex Schuman, milující otec a manžel. Hrdina se ze dne na den rozhodne změnit svůj život. Dá výpověď v práci, protože je odhodlaný založit si svou vlastní firmu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Eh. Nic moc. Zacha miluju, ale JD je prostě JD. Alex v mých očích nedokázal zazářit. Možná je to tím, že už to není ten bláznivý snílek, ale otec rodiny. Jasně, každý dospívá, ale pro mě osobně to ztrácí kouzlo. A navíc, Cox byl boží od začátku do konce a taky měl rodinu. Zach si měl zvolit roli, která by mu umožnila ukázat, co v něm je, což se tady nepodařilo.

Seriál to není špatný, jen jsem měla prostě větší očekávání. Upřímně nevím proč, když už trailer vypadal průměrně. Ale pak mě zase navnadil ten teaser ft. Údržbář, takže jsem se na pilot těšila. Jako jo, několikrát jsem se zasmála, našlo se zde pár povedených vtipů. Rozhodně to ale není seriál, na který bych se každý týden těšila nebo se nemohla dočkat, až si dám jeho maraton.

Dá se jednoduše zaškatulkovat k hromadě dalších rodinných komedií, tedy s tím rozdílem, že tady se částečně příběh odehrává v pracovním prostředí, které nápadně připomíná zrušený Powerless (nebo méně známý, leč velice podobný Better Off Ted). Nejvíc mě asi odpuzuje celé to honění rozhlasového snu. Nepřijde mi to jako dostatečně silné téma, které by mohlo utáhnout tuto komedii. Ani tehdy, když Alex zaujal své děti barvitým vyprávěním příběhu o vrahovi, mě prostě nedokázal vtáhnout do děje, abych byla z rádia nadšená.

Vím, že většina z vás už protáčí panenky, kdykoliv se objeví zmínka o dalším revivalu nebo rebootu. Ovšem za mě platí, že kdyby se někdo rozhodl dát znovu dohromady Scrubs, budu nadšením vřískat a skákat do stropu. Protože tenhle seriál je jen jeden a žádný ho nedokáže nahradit, ani když má jeho herce.
  • Zach
  • několik povedených vtipů
  • pohodová atmosféra
  • další rodinná komedie
  • nenaplní očekávání
  • prostě to není to, co od Zacha chcete vidět :-)
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Adík

Adík

Moc se mi do toho nechce a po této recenzi už vůbec ne. :D Ale ABC bude potřebovat vytvořit novou úspěšnou...
před 6 roky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

PODÍVEJTE SE! Viděl jsem zatím všech 7 epizod a je to skvělý seriál, strašně pohodový...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Zacha mám moc ráda ze Scurbs, ale tady mě neoslovil. Seriál pro mě nedokázal vytvořit žádné extra...
před 3 roky
Další články k tématu