23. 4. 2018

Novinka pod lupou: Edha (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Edha
Žánr Drama
Stanice Netflix (argentinský)
Premiéra 16. 3. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Daniel Burman
Herci Juana Viale, Andrés Velencoso, Osmar Núñez, Antonio Birabent, Sofía Castiglione, Inés Estévez, Julieta Zylberberg, Daniel Hendler, Delfina Chaves, Juan Pablo Geretto, Daniel Pacheco, Ana Celentano, Dennis Smith, Carla Peterson

O čem to je?

Pomsta, vášeň a temná tajemství doženou úspěšnou módní návrhářku a svobodnou matku až na okraj zkázy, když potká okouzlujícího mladého imigranta.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Vždycky je pro mě zajímavé zabrousit na cizojazyčný Netflix. Ještě že do seriálů přidává anglické titulky, jinak bych byla ztracená. Ale je super, jak jedna streamovací služba točí naprosto rozdílné seriály podle toho, jakou mají zemi původu. Dnes tu máme Argentinu, zemi slavnou telenovelami. Edha telenovela není, i když jisté prvky soap opery tu najít rozhodně můžeme.

Celý seriál je zahalen docela velkým závojem tajemství. V podstatě jsem se v něm nedokázala příliš orientovat až do samotného konce epizody. Možná to bylo taky tím, že jsem sledovala před spaním a moje pozornost už nebyla stoprocentní, ale měla jsem problémy zachytit vše od titulků přes vizuální stránku až po příběh. Na jednu stranu je seriál docela pomalý, na druhou stranu se v něm dá ale hodně snadno ztratit. Paradox, že?

Navíc druhá dějová linka s kriminálním podtextem už byla vyloženě nudná. Mužský hrdina je nesympatický až na půdu (fyzicky i chováním) a nějak si nedovedu představit, jak se do něj návrhářka bude moct zakoukat. Její dějová linka byla fajn, ale když se příběh střídal s hrdinou, ztrácela jsem zájem.

Hlavní postavy nejsou nijak extra zajímavé a zábavné. Na druhou stranu se mi ale líbí prostředí módního průmyslu, zvlášť ta část, kdy se hrdinčina dcera dostává na pozici modelky. To je asi to hlavní, co mě zaujalo. Jinak ale upřednostňuju od Netflixu Ingoernable nebo Las Chicas Del Cable (to hlavně), Edha nebude asi úplně pro mě. Ne že bych to neodsledovala, kdybych chtěla, ale myslím, že jsou pro mě zábavnější seriály, u kterých můžu trávit volný čas. Až někdy nějaký volný čas bude.
  • prostředí módního průmyslu
  • kamera, střih, vizuální stránka
  • průměrné postavy
  • lehce zmatené
  • příliš rozvláčné
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu