15. 10. 2017

Novinka pod lupou: Bad Blood (City)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bad Blood
Žánr Drama / Krimi / Mafiánský
Stanice City
Premiéra 21. 9. 2017
Vysílání čtvrtek ve 20:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bad Blood je příběhem o rodině, věrnosti, odhodlání, moci, chamtivosti a také o pomstě. Montrealský šéf mafie Vito Rizzuto je kriminální mimořádnost. Je totiž odhodlaný přinést mír do nejodlehlejších částí monrealského kriminálního světa. Hrdinovi se podaří všechny sjednotit a sám se dosadí do jejich čela, aby pro všechny zajistil lukrativní výplatu. Jednoho dne ho však policie nečekaně zatkne a převeze do vězení v Koloradu kvůli vraždám třech členů krimi rodiny Bonannů z roku 1981. Mocné impérium, které hrdina vybudoval, začne upadat. Rizzuto vše bezmocně sleduje až do svého propuštění v říjnu 2012, kdy začne spřádat svou shakespearovskou pomstu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Proč se všechny mafiánské seriály snaží napodobovat Kmotra? Nebo opravdu všechny tyto rodiny jsou jako přes kopírák? Kdekoliv na světě, nikdy nechybí italské kořeny a výrazný přízvuk, drsné výrazy, jeden, kterého všichni respektují a bojí se ho, který je ale zároveň takový sympaťák, že si zaslouží být hlavní postavou. Jistě, jde o drama podle skutečné události, takže předpokládám, že tady toho zase tolik neměnili, alespoň co se osobnosti hlavního hrdiny týče. Ale přijde mi, že skutečně všechny mafiánské filmy a seriály vypadají úplně stejně.

To vám taky může hodně napovědět, jestli se vám seriál bude, nebo nebude líbit. Pokud jste fanoušky tohoto žánru, určitě seriál vyzkoušejte. Pro ty, kteří mají raději klasické kriminálky, dramata, thrillery nebo cokoliv dalšího, to asi nebude. Přece jen se tady neděje nic jiného než intriky, vyhrožování, korupce policie a vyhrožování se zbraněmi v ruce. Prostě jsou to drsňáci a všichni se jich musí bát, to je přece jasné.

Na druhou stranu musím říct, že mi pilot utekl rychle. Nevím, jestli je to tím, že jsem u toho dělala i další věci. Každopádně i přes práci jsem dokázala dávat pozor, seriál si udržel mou pozornost. Asi je to do velké míry dáno hvězdným obsazením. Nechybí tu týpek z Without a Trace, motorkář ze Sons of Anarchy nebo Veroničin taťka Mars. Všichni jsou špičkoví, do rolí se výborně hodí. Sice úplně ještě nevím, kdo má v této rodině jakou úlohu (konkrétně ten Enrico Colantoni hraje takového prostředníka snažícího se všechny uklidňovat, vůbec, kdo to je). Ale rodina je jasná a v podstatě i na zrádce si můžete docela s jistotou vsadit. Největší zábava proto bude sledovat s vědomím, že jde o drama podle skutečné události, než abyste hádali, co se stane dál a jak to dopadne.

Budu koukat dál? Ne, stačil mi jeden díl, mafiánské seriály nejsou můj šálek kávy.
  • kvalitní herecké obsazení
  • podle skutečné události
  • svižné tempo
  • mafiánský seriál přes kopírák
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Upřímně nedokážu odhadnout, kolik filmů či seriálů zaměřených na mafii jsem viděla. Ovšem po zhlédnutí pilotu Bad Blood mám takový pocit, že asi úplně všechny. Ono totiž Bad Blood vypadá, že stačí zhlédnout jeden snímek o tomhle tématu, protože ten zbytek bude stejně úplně stejný. Akorát se občas změní tváře. Zdá se, že život v mafii je hodně stereotypní. A že opravdu mnoho mafiánů píše o svém životě knihy.

Avšak Bad Blood má k dispozici hned několik známých tváří. Jak tak projíždím profil seriálu, Anthonyho LaPagliu jsem očividně viděla v seriálu Without a Trace a možná v Rivieře, Enrico Colantoni mi také nepřipadá neznámý a vůbec, z hlediska hereckých výkonů si víceméně není na co stěžovat.

Nevím sice, jak to budou mít fanoušci tohoto žánru (protože těm aspoň, na rozdíl ode mě, nebude připadat, že tohle viděli už tak patnáctkrát), ale za mě je herecké obsazení (a možná i to, že příběh je zřejmě založen na skutečných událostech, protože to prostě seriálu vždycky přidává něco navíc) to jediné, o čem se mohu vyjádřit kladně.

Už je to pár dní, co jsem pilot viděla, takže si už přesně nevzpomínám, jak dlouhá epizoda byla, ale jedno můžu říct přesně – přišlo mi, jako by byla dlouhá minimálně rok. Díl je celkově tak nějak rozvláčný, ale když se k tomu přidá ten (pro mě) hlavní problém, že to jsou celou dobu vlastně jen drsňácké řeči, přízvuk a podrazy, je to docela k nevydržení.

Tenhle seriál je prostě jen pro tu část publika, která tento žánr miluje. Zbytku Bad Blood nemá co nabídnout. Nebo minimálně vůbec nic nenabízí.
  • obsazení
  • je to podle skutečných událostí
  • je to stejné jako všechno ostatní a nikoho jiného než fanouška žánru to nejspíš bavit nebude
  • epizoda neutíká
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Jenny17

Jenny17

Asi zkoušet ani nebudu.
před 6 roky
Další články k tématu