28. 8. 2018

Novinka pod lupou: Bodyguard (BBC One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Bodyguard
Žánr Drama / Thriller / Politický
Stanice BBC One
Premiéra 26. 8. 2018
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je David Budd, válečný veterán, který nyní pracuje jako specialista na oddělení ochrany u londýnské policie. Hrdinovi je přidělen nový úkol. Musí chránit ambiciózní a mocnou političku Julii Montague, která je svými názory a postoji hrdinovým naprostým opakem a vším, čím pohrdá. Budd se musí rozhodnout mezi svou povinností a tím, v co věří. Je zodpovědný za její bezpečnost, nebo pro ni představuje tu největší hrozbu?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tenhle úvod byl tak dlouhý, že jsem byla zmatená ohledně obsahu seriálu (jelikož jsem při sledování rovnou psala článek – jinak se na obsah snažím nedívat). Každopádně i když je to mírně matoucí a úplně nevím, jak to souviselo se zbytkem epizody, musím říct, že ten úvod mě dost zaujal. Seriál si hned na začátku dokázal vytvořit intenzivní atmosféru, která upoutá pozornost, což se vždycky cení.

Zbytek dílu, který se přehoupnul z thrillerové do dramaticko-politické roviny, už nebyl tak zajímavý. Jsou zde dvě odlišné osobnosti, které jsou nuceny pracovat dohromady, ale paradoxně na rozdíl od úvodu mi tam chybělo jakékoliv napětí. Příběh zabředl do nudné šedi, odkud se nevyhrabal až do konce dílu. Zatím nevím, jestli stojí za to pouštět si další díl, pokud to bude pořád to samé dokola. I když předpokládám, že akce se musí stupňovat, aby seriál někam směřoval. Uvidíme.

Hlavní hrdina je sympaťák. Docela mě překvapilo, že je tak mladý (herci je 32 let), protože jeho postava má dost bohaté vojenské i policejní zkušenosti a získá docela prestižní práci. To mě přivádí k tomu, že jsem celou dobu přemýšlela nad tím, jestli opravdu taková vlivná politická osoba má pouze jednoho člena ochranky, který navíc na noc odchází domů a vrací se ke svému tragickému životu.

Myslím, že seriál má velký potenciál stát se skvělým akčňákem, možná se promění i v něco konspiračního. Ale po pilotu nemůžu s jistotu říct, kam se bude příběh ubírat. Asi se bude soustředit na psychologický stav hrdiny a jeho vnitřní boj o tom, jestli má být hodný kluk, nebo se má pomstít a sám se stát teroristou. Což by upřímně bylo geniální vyústění, když vezmeme v potaz ten zmiňovaný dlouhý napínavý úvod.
  • úvod upoutá pozornost
  • sympatický hrdina
  • zbytek epizody postrádá šťávu
  • málo akce a moc psychologické depky a rodinných problémů
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nevada

Nevada

Nevíte, jestli bude někdo dělat titulky?
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dobrá britská minisérie. Líbilo se mi, že nás po celou dobu tvůrci nechávali v napětí, nikdy jste...
před 3 roky
Další články k tématu