28. 9. 2016

Novinka pod lupou: Graves

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Graves
Žánr Komedie / Politický
Stanice Epix
Premiéra 16. 10. 2016 (pilot dostupný od 21. 9. 2016)
Vysílání neděle večer
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Bývalý prezident Richard Graves se vydává na těžkou cestu. 25 let poté, co opustil Bílý dům, chce napravit všechna špatná rozhodnutí, která on a jeho vláda učinili za dobu jeho působení v čele státu. Bude se muset vypořádat s takovými tématy, jakými jsou imigrace, práva homosexuálů, zahraniční politika, nebo třeba veřejné financování umění a vědy. Graves si však vybral složitou dobu na to, aby očerňoval své bývalé kolegy a strhával na sebe takovou pozornost. Jeho manželka Margaret se totiž ve stejné chvíli rozhodla, že konečně půjde i ona sama za svými politickými ambicemi.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Stanice Epix vytasila se svou první komedií, která by jako z oka vypadla půlhodinovkám od HBO. Konkrétně mi seriál dost připomínal The Brink, který jsem nedávno viděla, i když tady mi to přišlo o nějaké to procento lepší a snesitelnější.

Tento typ komedií není můj šálek kávy. Graves si staví hodně na charakterech, které jsou svým vlastním způsobem jedinečné a jejich interakce má být hlavním zdrojem humoru. Pro mě to ale nefunguje, nebavím se 30 minut trvajícím záchvatem bývalého prezidenta, jeho neustálým fňukáním nad tím, jak ho nebaví pořád mít nějaké proslovy a chodit na trapné akce se svými vládními kolegy, kteří ho do očí i za zády pomlouvají. Nebaví mě sledovat, jak je hrdina najednou osvícen, když si s dvacetiletou servírkou zahrají na kytaru a vykouří pár marihuanových jointů. A ani za mák mu nevěřím, že ho ve stavu naprostého sjetí najednou osvítilo a on je nyní rozhodnutý mluvit a jednat ve snaze přinést lidstvu dobro a spravedlnost.

Jak je hlavní hrdina nudný, tak mi to ale seriál částečně vynahradil na vedlejších postavách. Moc se mi líbila jeho uhlazená manželka, zhroucená dcera i rodinný uklízeč katastrof. Kdo má potenciál, ale potřeboval by na něm zapracovat, je mladý asistent v podání Skylera Austina, pravděpodobně jediného herce, kterého z obsazení budete znát.

Sečteno a podtrženo, Graves není nejhorší seriál, těží především ze svých postav. Není to komedie pro každého, ale rozhodně si myslím, že si u nás své menší, ale stálé publikum najde. Pokud máte rádi seriály typu The Brink, Veep nebo Parks and Recreation, pak vám určitě doporučuju Graves vyzkoušet.
  • vedlejší postavy
  • komedie z politického prostředí
  • hlavní hrdina
  • ne každého zpracování a styl humoru chytne
40 %
Mé hodnocení
ragelly

O tomhle seriálu jsem neslyšel do chvíle, kdy se mě ragelly zeptala, jestli se na něj nechci kouknout, protože tam hraje ten hlavní z Ground Floor. A obsazení je to, co by vás k seriálu mohlo nalákat. V čele je totiž ostřílený herecký veterán Nick Nolte a po boku má několik povědomých seriálových tváří.

Nolte si zahraje bývalého prezidenta, který prozře a začne si uvědomovat, že v úřadu za moc nestál. Co hůř, dost možná byl nejhorším prezident v historii. Problém je, že to má být komedie a zoufale se jí nedostává vtipů. Hlavním strůjcem by mělo být uvědomění prezidenta, ale to se nedaří. Ale možná je chyba ve mně, protože politické komedie nejsou mým šálkem čaje.

Pokud mám něco pochválit, tak to bude sympatické obsazení, Nolte a Astin jsou fajn. Taky mě bavil hudební doprovod, který byl pro pilot připraven, a nejvíc mě zaujala scéna na konci, kdy prezident dává řeč na charitativní události bojující proti rakovině.

Já osobně v pokračování sledovat nehodlám, protože mě to tolik neuchvátilo, ale věřím, že se najde pár lidí, které to bavit bude. Tohle však určitě není zábava pro davy.
  • sympatické obsazení
  • hudba
  • závěr epizody
  • chybí vtipy
  • politické komedie mě nebaví
50 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
verunkawrath

verunkawrath

Politika nebyla nikdy mou oblíbenou tématikou,takže vynechávám.
před 7 roky
Koldik

Koldik

...
před 7 roky
Další články k tématu