6. 1. 2017

Novinka pod lupou: Rillington Place

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Rillington Place
Žánr Drama / Psychologický / Minisérie / Historický / Životopisný / Thriller / Krimi
Stanice BBC
Premiéra 29. 11. 2016
Vysílání všechny tři díly už jsou venku
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie podle skutečné události sleduje život Johna Christieho a jeho ženy Ethel. John ve 40. a 50. letech minulého století spáchal sérii vražd, za které dostal trest smrti. Jednotlivé tři epizody minisérie jsou vyprávěny očima třech hlavních postav – Ethel, Timothyho Evanse a Johna Christieho.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Do minisérie jsem šla bez jakékoliv znalosti příběhu. Až poté jsem se dozvěděla, že je to podle skutečné události a navíc o sériovém vrahovi, moje oblíbené téma!

Velmi mile mě překvapilo, jakým způsobem je minisérie pojatá. Nevidíme hektolitry krve, alespoň ne v první epizodě. Jde spíše o psychologickou sondu do života hrdiny a jeho manželky. Proto jsem dlouho nevěděla, o čem seriál vlastně bude. Až potom jsem se dozvěděla, že je to skutečně o sériovém vrahovi a našla jsem si k němu na Wiki další informace, abych byla více v obraze, protože seriál opravdu pouze naznačuje.

To ale vůbec nevadí! Mnohdy je to o dost více děsivé, když nevidíte přesně, co se děje, ale musíte si to domýšlet. Atmosféra je zde vykreslena na jedničku s hvězdičkou. Byla jsem napnutá jako struna a za celou dobu jsem od obrazovky nedokázala odlepit oči.

Moc se těším, až budu mít chvilku času a budu moct tento třídílný kousek dokoukat do konce. Mistr manipulátor z Lie to Me je zde opět v akci a opět dokazuje, jak výborný herec je. A i ostatní jsou skvělí. Určitě vám všem tuto minisérii doporučuju, pokud vám toto téma alespoň něco trošku říká.
  • podle skutečné události
  • žádné krvavé scény, psychologicky pojaté
  • herecké výkony
  • dlouho nevíte, o co jde
  • místy pomalejší
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Rillington Place jsem očekával skoro stejně jako Aquaria. Říkal jsem si, že britská tvorba bude syrovější a temnější než její téměř stejně tematicky založená americká obdoba.

Jenže v tom je tak trochu kámen úrazu. Rillington Place JE temnější. Je psychologičtější, je každý coulem prosycenější emocemi. Není tolik plytký a popisný jako Aquarius. Ale to je vše. V první epizodě dostanete šedesát minut posedávání v kuchyni, chození po ulici, mluvení o ničem, to všechno přes tmavě šedý filtr, díky kterému se vám všechny záběry slijí do jednoho. O postavách se toho taky moc nedozvíte, maximálně to, že starý Christie opravdu chodí za holkama.

Pokud případ Christiů a Evanse neznáte, pravděpodobně pro vás seriál nebude mít takový kultovní nádech, jaký by mít mohl. Veškeré lokace se totiž scvrkly do jednoho dvou studií, herců zde také moc nepotkáte, suma sumárum jde o komorní drama každým coulem. Což znamená, že v pilotu moc nedostanete a na sledování dalších dvou epizod vás to ani moc nenaláká. Čistě namátkou – třeba Vraždy podle abecedy vás dokážou vtáhnout do děje během patnácti minut, a to je fiktivní příběh. Tady nebýt úvodní scény, po patnácti minutách bych pilot maximálně vypnul.

Doporučuji sledovat: Jestli vás berou sérioví vrazi, chcete si udělat vlastní výzkum případu a máte rádi psychologická komorní dramata, pak ANO. Ale je to strašně moc podmínek najednou, že?
  • psychologická atmosféra
  • hlavní herci
  • takřka nulový děj
  • zbytečný pilot vzhledem k dalšímu ději
  • všechny záběry vypadají stejně
50 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
singularita

singularita

Minisérie do watchlistu? BBC? Jasně. Okusíme jablka. Dík za lupu.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Dakujem za lupu, ale toto nebude pre mna...
před 7 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Minisérie si dokázala udržet atmosféru po celou dobu, takže spokojenost. Dopadlo to tak, jak...
před 6 roky
Další články k tématu