1. 4. 2019

Novinka pod lupou: Všechno je jinak (Mall.TV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Všechno je jinak
Žánr Komedie
Stanice Mall
Premiéra 28. 3. 2019
Vysílání pátek

Délka pilotu: 12 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie z prostředí reklamní agentury, která ukáže, jak se reklamy skutečně dělají a jak těžké je vytvořit kvalitní dílo s nízkým rozpočtem.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jsem docela překvapená. Sice jsem si během celého sledování říkala, co to sakra je, ale nakonec jsem si uvědomila, že jsem se u toho vlastně dost dobře bavila. Je docela zvláštní, jak streamovací služby mají většinou naprosto šílené komedie. Na druhou stranu tohle byl můj dnešní pilotový otvírák, po tom, co jsem viděla dál, tohle byl ještě slabý odvar.

Seriál uteče rychle. Krátká stopáž je zde hodně velká výhoda. Pilot nepůsobil nijak zrychleně ani zmateně, všichni dostali tak akorát prostoru a ukázali, co v nich je. Stejně tak příběh nám dobře představil, o co tady půjde, a byl tak nějak relativně solidně započat i ukončen bez větších mezer. Většinou u českého streamu moc hodnotit po prvním díle nejde, protože se děj nestihne pořádně rozjet, ale tady se mi líbí, že je to od začátku do konce i jako celek přehledné.

Možná si pustím i další díly. Českou tvorbu sice nevyhledávám, ale líbilo se mi reklamní prostředí. Škoda, že nevznikne seriál, který by ho bral trošku vážně. Nemyslím zrovna styl Mad Men, ale líbilo by se mi, kdyby nám někde s vážnou tváří ukázali skutečný pohled na to, jak to v takových reklamkách chodí. Myslím, že nápadů na obsahy epizod by tam mohlo být nespočet i bez komediální složky.

Celkově ale tuto novinku považuju za příjemné překvapení.
  • ucelené i při super krátké stopáži
  • vlastně je to docela zábavné
  • dost šílené
  • postavy nejsou zrovna k zalíbení
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Když vidím poslední dobou českou webseriálovou scénu, tak té klasické televizní může celkem slušně konkurovat. Všechno je jinak není výjimkou. Obsazení je na webseriál víc než slušné a i když prostředí vypadá celkem úsporně, tak je to víc než slušné.Na rozdíl od nedávno zkritizované Skvrny se tady i něco v první epizodě děje. Dokonce se toho děje tolik, že si seriál odpustí klasickou představovačku postav a rovnou nás mrskne do děje. Ten není nikterak složitý, ale jak už jsem se zmínil, na krátkém časovém úseku se toho děje tolik, že si to udrží vaši pozornost po celou dobu.

  • obsazení
  • vtípky z marketingového prostředí
  • scény s Bohem
  • drogové scény se žábou
  • stále to vypadá trochu lacině
60 %
Mé hodnocení
Fruiko

Začínám vážně přemýšlet nad tím, proč vůbec těmto českým blbostem dávám šanci. Hned v úvodu mi jelo hlavou, že na stejném místě už jsem jednou něco takového viděl. Netuším, jestli byl Stylista tak úspěšný, že někoho napadlo vytvořit ještě větší ujetost, nebo co v tom vězí.

Nepřišlo mi to nijak vtipné a to mi věřte, že jsem se fakt snažil to nebrat ani trochu vážně a jen to sledovat. Netuším, jestli trapnost byla oním záměrem, ale toto vážně ani za těch deset minut času nestojí. Postavy působí uboze, jako by snad naprosto improvizovaly, nelze čekat žádnou originalitu, takže cokoli, co by mohlo seriál zlepšit, vytušíte předem. Tajemná postava řídící vše z pozadí byla taky ubohost, která se nejspíš snažila přiblížit tajům západních seriálů, jen to fakt nevyznělo moc nápaditě a povedeně.

Naštěstí se to nijak nevleklo, každopádně místy mi přišlo, že snad i ta žába chce utéct pryč. Pádem čímž toho rovněž není tolik na hodnocení, protože pilot toho zase tolik nepřinesl, ani samotné seznámení s postavami nebylo nic moc, natož pak problém úvodního dílu. Příběhově se z nápadu dle mého dalo vytřískat víc, ale dnes nejspíš roste obliba seriálů s tématikou krachujících „společností“. Je možné, že hodnocení ostatních bude na seriál pět samou chválu, takže je celkem možné, že seriál nesedl jen mně.
  • postavy
  • trapnost
  • nic z toho nemáte
  • tajemná postava
0 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu