7. 8. 2019

Novinka pod lupou: Pandora (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Pandora
Žánr Sci-Fi
Stanice The CW
Premiéra 16. 7. 2019
Vysílání úterý, 20:00

Délka pilotu: 43 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v roce 2199. Mladá žena, která přišla o domov i rodinu, najde nový život ve vesmírné akademii. Hrdinka brzy zjistí, že bude muset chránit celou galaxii proti mimozemským hrozbám.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Už loňská CW letní novinka mě přesvědčila o tom, že sledovat sci-fi nebo fantasy na této stanici musíme se značnou rezervou. Dobře, možná byste argumentovali, že to platí u všech žánrů, ale u těchto je to asi nejvíc patrné.

Pandora je podprůměr ve všech ohledech. Nevím, jestli první začít tím tragickým herectvím, nebo směšnými vizuálními efekty. Přísahala bych, že tam to zelené plátno místy snad viditelně prosvítá. Celá akce nebo vykreslení vesmírného světa vypadá směšně a neprofesionálně. Chápu, že CW nemá rozpočet na nějaké velkolepé efekty, ale raději bych se tím pádem držela zaběhnutých soapek a teen dramat, než se pokoušet o ambiciózní projekt ve sci-fi žánru a tragicky selhat, což se tady děje.

Ani trošku tomu nepomáhá výběr herců. Neříkám, že se tady neformují zajímavé vztahy a dost možná taky milostné trojúhelníky – ostatně bez toho by to na The CW nešlo. Chemie mezi postavami je působivá, to se musí nechat, bavilo mě sledovat hrdinku s asistentem profesora, jako kdybych byla zpátky v dobách, kdy jsem se zamilovala do Hunger Games nebo Divergent. Ale herectví především u hrdinky je tak špatné, že mi to celkový dojem prostě kazí.

Nejsem si jistá, jestli seriál najde své publikum. Fanoušci sci-fi asi neocení jeho nedokonalé zpracování. Fanoušci YA romancí možná budou více spokojení, pokud dokážou přehlédnout nepřesvědčivou hereckou složku a budou se soustředit na samotné postavy a jejich chemii. Stačí to ale k tomu, abychom seriálu věnovali hodiny a hodiny času?
  • chemie mezi postavami
  • téma
  • vizuální efekty
  • herecké výkony
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Deaneira

Deaneira

Upřímně dala jsem to, na třikrát, ale bože už dlouho jsem něco tak děsnýho neviděla, i děti by snad ty...
před 4 roky
YGHY

YGHY

Videl som dve casti a nezasluzi si to ani 20%.... :-)
před 4 roky
_-0-_

_-0-_

Slabých 30% (20% dávám soap operám).
před 4 roky
Další články k tématu