28. 8. 2019

Novinka pod lupou: David Makes Man (OWN)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název David Makes Man
Žánr Drama
Stanice OWN
Premiéra 14. 8. 2019
Vysílání středa, 22:00

Délka pilotu: 71 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

David je čtrnáctiletý mladík, kterého stále straší smrt nejlepšího přítele. Hrdina je nucen spoléhat na svou těžce pracující matku, aby našli cestu z chudoby. Musí si vybrat mezi ulicemi, které ho vychovaly, a vyšším vzděláním, které pro něj může představovat cestu ven. Příběh je zasazen do jižní Floridy a inspiruje se reálným životem tvůrce McCreaneyho. Prozkoumává traumata z dětství a moc, jakou má k přežití naše vlastní představivost.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

OWN seriály už jsou pro mě známé tím, že v nich vystupují ryze černošští herci a řeší se témata, která jsou blízká právě této etnické skupině. David Makes Man je ale něco úplně mimo, co jsem nedokázala pobrat vůbec.

Hlavním hrdinou je mladý kluk, který na jednu stranu chodí na poměrně slušnou školu, na druhou je ale nucen střetu s gangy, protože žije s rodinou v hrozné čtvrti. A aby toho nebylo málo, ještě má buď nějakou nemoc, nebo hodně bohatou fantazii, jelikož je napůl šílený a představuje si lidi, kteří tam ve skutečnosti nejsou, a scény, které se nedějí.

Celý pilot tak působí hekticky, neuspořádaně a zmatečně. Hlavní hrdina by byl sympaťák, kdyby se nechoval tak, jak se choval, takže na této frontě taky nic moc. Celkově jsem tady nenašla nic, kvůli čemu bych se seriálem měla pokračovat. V průběhu pilotu jsem si asi třikrát kontrolovala čas, kolik ještě zbývá do konce.
  • nudný příběh
  • hekticky uspořádané
  • postavy nezaujmou
  • fantazie hrdiny
  • dlouhá stopáž
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu