7. 6. 2019

Novinka pod lupou: When They See Us (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název When They See Us
Žánr Drama
Stanice Netflix
Premiéra 31. 5. 2019
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 64 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh podle skutečné události vypráví o známém případu pěti teenagerů tmavé barvy pleti. Tito mladí lidé byli odsouzeni za znásilnění, které nikdy nespáchali.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak to je další masakr. Seriál podle skutečné události a není tam zrovna napsáno, že by mělo jít o nějaké dramatické přikrášlování. Jestli to takhle skutečně probíhalo, tak je mi zle z toho, jací lidi, obzvlášť lidi v takových významných funkcích, můžou být.

Pilotní díl v podstatě sleduje vyhrožování nezletilým a manipulaci s jejich vystrašenou a poměrů neznalou myslí. Policie jim naprosto jasně vkládá do pusy vyjádření a vydírá je, aby ho potvrdili a podepsali. Dokonce zajdou tak daleko, že do celého případu zapletou někoho, kdo je náhodou na stanici a nebyl nikde poblíž události (oni ani ostatní tam nebyli, ale i tak).

Nejhorší na tom všem je, že seriál ani nenabízí žádný konkrétní motiv, proč se snaží zločin na tuto skupinku mladíků navalit. V parku byly desítky lidí, tak si vybereme náhodné čtyři nebo pět, které jsme zadrželi k výslechu kvůli úplně něčemu jinému a řekneme, že byli na druhé straně parku a znásilňovali běžkyni. Vždyť všem zúčastněným muselo být jasné, že ti kluci jsou nevinní. To tak zoufale chtěli mít případ z krku, že je nezajímala pravda? To je neskutečně smutné, člověk aby se bál, co se mu může náhodou stát, a snad ani raději nevylézal z baráku. Jako přijde mi vrchol, že ti kluci jasně řekli, že nikoho z těch ostatních neznají, protože jejich jména jim nic neříkala. Jejich příběhy neseděly, ale policie si stejně našla způsob, jak z nich udělat partu nejlepších kamarádů a násilníků, kteří by měli být na dlouhé roky zavření, i když jasně nic neudělali.

Úplně se mi z toho vaří krev. Je dobře, že televize přináší podobné minisérie a dramata podle skutečných událostí. Člověk kolikrát objeví takové věci, o kterých ani netušil, že jsou vůbec možné.
  • podle skutečné události
  • herecké výkony
  • působivá, leč lehce hrozivá atmosféra
  • nepochopím, že se tohle opravdu dělo (děje)
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Caroline115

Caroline115

Tak na tohle se určitě podívám!
před 4 roky
Další články k tématu