26. 11. 2018

Novinka pod lupou: Sally4Ever (Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sally4Ever
Žánr Komedie
Stanice HBO / Sky Atlantic
Premiéra 25. 10. 2018
Vysílání čtvrtek, 22:00

Délka pilotu: 30 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sally už deset let žije pohodlný, leč lehce nudný život s Davidem. Když jí požádá o ruku, Sally má krizi a začne si divokou aféru s Emmou, svůdnou a charizmatickou boho herečkou, zpěvačkou, hudebnicí, poetkou a autorkou. Než se Sally naděje, Emma se k ní nastěhuje, přesune jí nábytek a posune celým životem. Je to skutečně to, co Sally chce, nebo udělala chybu?

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak úplně nevím, co si o tom mám vlastně myslet. Úplně z toho čiší mix HBO a britských komedií, ale ve výsledku to vlastně není tak špatné. Anebo je to tak moc špatné, že už vám to ani nepřijde.

Hlavní hrdinka je mimořádně nesympatická ženská, ostatně tak už to u tohoto typu komedií, které sází především na trapnost, bývá. Vlastně mě trošku překvapuje, že ona není tvůrkyní – i když i v tomto seriálu tvůrkyni najdeme v jedné z hlavních rolí, a to v podobě Emmy. Každopádně ta mi pila krev o trošku méně, vlastně nejméně z celé trojice. Snoubenec je snad nejhorší postava, jakou jste kdy v seriálech viděli, a pokud jste náhodou tomuto pilotu dali šanci, řekněte mi, jestli ho vnímáte stejně jako já.

Vtipu jsem tady moc nenašla, ale to je tím, že mě ten trapný humor, britský humor nebo humor HBO absolutně neoslovuje. Možná že pro ty, kteří seriály spadající do těchto kategorií vyhledávají, to bude parádní podívaná, to ale nemůžu posoudit. Na druhou stranu se mi to ale nesledovalo špatně. Příběhově jde zase o trošku něco jiného, co se neopakuje v každém druhém seriálu, a za to má Sally4Ever malé bezvýznamné plus.

Celkově ale nemám sebemenší potřebu pouštět se do dalšího dílu, takže tato novinka se do mého watchlistu nedostane.
  • relativně neokoukané téma i zpracování
  • autorka seriálu v jedné z hlavních rolí se dá docela vydržet
  • další dvě hlavní postavy
  • humor mě absolutně neoslovil
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Děkuju HBO za zkažený večer, protože u tohoto projektu opravdu nechápu, jak někdo mohl dopustit, aby pilot vůbec někdo viděl. Námět seriálu by zase tak špatný nebyl, možná, kdyby by slušně zpracován. Špatně bylo snad úplně všechno. Postavy jsou příšerně napsané, otravné, nudné a iritující, děj byl taky nudný, celé to bylo nezajímavé, prostě přede mnou něco plyne, super obrázky, ale ono to super nebylo.

Možná jsou všechny negativa pouze záležitostí pilotu, to se já rozhodně nedozvím, každopádně celý díl byl strašně zmatený, Sally v práci, v metru, doma, kolegové sledují Sallyina přítele na netu, množství dalších věcí. Ke všemu jsou tu hluchá místa a scény, které v tomto typu seriálu úplně nemají co dělat. Takže i přes to, že díl má něco kolem třiceti minut, na konci zjistíte, že se za celou tu dobu staly tak dvě věci a že jste promarnili čas, který jste mohli strávit nad čímkoliv jiným.

Za mě prostě nejhorší pilot sezóny, a to už jsme tu měli věci jako I Feel Bad. Možná někdo ocení sledovat ubohý pár, který spolu žije deset let, nově vznikající lesbický vztah nebo nefungující pracovní kolektiv, zkrátka dívat se na skládku nejhorších postav nacpanou do jednoho příběhu. Třeba mi někdo otevře oči, řekne, že další díly jsou lepší, nebo mi polopatisticky vysvětlí, jak velkou chybu jsem při hodnocení udělal, ale do té doby u mě Sally nemá nejmenší šanci.
  • po pilotu je o jednu příšernou postavu míň
  • postavy
  • hluchá místa, scény
  • nezajímavé zpracování
  • zmatenost
  • ztracený čas
  • vznik pilotu
0 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu