23. 11. 2020

Velká legenda se loučí. Ordinace míří do finále!

Velká legenda se loučí. Ordinace míří do finále!

Legenda českého primetime programu se s fanoušky po dlouhých 15 letech rozloučí. Televize Nova oznámila, že Ordinace v růžové zahradě 2 natáčí poslední díly. Finále se věrní diváci dočkají v roce 2021.

„Je to pro nás emotivní záležitost, většina z nás se seriálem zestárla, těžko hledat nějaká srovnání. Pokud si nějaký pořad udrží své místo v hlavním vysílacím čase po více než 15 let a navíc se vysílá po dvou epizodách v týdnu, je to zkrátka fenomén, který jen tak nezmizí,“ uvedla Monika Hasmanová, ředitelka výroby TV Nova.

Česká nekonečná soap opera z lékařského prostředí se divákům poprvé představila v září 2005 jako Ordinace v růžové zahradě, na kterou plynule navázalo pokračování Ordinace v růžové zahradě 2, kde došlo k rozšíření prostředí, postav i dramatu.

V původním seriálu tvořilo základní obsazení několik předních českých herců, mezi nimiž nechyběli Daniela Šinkorová, Petr Rychlý, Ladislav Potměšil, Linda Rybová nebo Roman Zach.

S přibývajícími lety ve vysílání a epizodami se seriál stával výborným odrazovým můstkem pro řadu začínajících a méně známých herců, které si zamilovaly generace diváků. Dlouhé roky byla Ordinace naprostou jedničkou, která bořila sledovanost v hlavním vysílacím čase. Pro Novu šlo o stálici posledních sezón, kterou divákům nabízela v hlavní sezónu vždy v úterý a čtvrtek večer. Až v letošním roce se konkurenční Primě podařilo Ordinaci z trůnu sesadit, a to nasazením novinky Slunečná.

Výsledkem toho byl přesun obou dílů Ordinace na jediný den a následné aktuální oznámení ukončení seriálu.

odle Haasmanové však diváci nemusí být smutní. „Máme nachystanou nabitou sezónu, která v roce 2021 přinese nespočet dramatických situací, napětí, láskyplné momenty a okamžiky plné emocí v dávce, kterou ještě diváci nezažili. Těšíme se na to a chceme si to spolu s diváky opravdu užít.“

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
Michal Michalis Miki

Michal Michalis Miki

Své fanoušky to mělo, takže se nedivím, že se to udrželo tolika let :) Např. generace našich prarodičů...
před 3 roky
binnie123

binnie123

Konečně, haleluja. Ale mám trochu obavy co bude místo toho, protože sem dneska četla, že Nova chystá...
před 3 roky
andromache

andromache

Taky jsem četla a taky se bojím :D. Kdyby to bylo aspon něco ve stylu prvních dílů Modráku, který se...
před 3 roky
Další články k tématu