14. 9. 2017

Seriálové osudy: Last Tycoon, Blood Drive a dalších 16

Seriálové osudy: Last Tycoon, Blood Drive a dalších 16

Stačí pár dnů a hned tu máme osudů… no jako by byl konec léta a stanice se snažily co nejvíce oznámit před začátkem nové sezóny :-) Už před pár dny jsme vám psali o prodloužení Vikingů, je toho však mnohem více, co se urojilo. V dnešním článku se dočtete celkem o deseti prodlouženích a bohužel i šesti zrušeních (nejen) letních seriálů. Asi není třeba říkat, že většina ze seznamu jsou seriály z kabelovek a streamovacích služeb, protože na Velké pětce toho moc nejelo a stanice si dávají na čas, aby nás ještě déle napínaly.

Stanice HBO oficiálně potvrdila prodloužení True Detective pro třetí řadu. Oznámení přichází dva roky po skončení druhé řady. Uvidíme, kdy se nové epizody dostanou do vysílání.

Stanice TBS prodlužovala ve velkém. Oznámila nové řady hned pro tři své komedie. Třetí řady se dočká Wrecked, ale i mimozemská komedie People of Earth. Pozitivně zaujala i novinka The Guest Book, jejíž fanoušci se můžou radovat ze druhé série.

Když už jsme u těch novinek (pod lupou), máme tu celou řadu dalších objednaných druhých sérií. Netflix je spokojen s výkonem novinky Atypical. Naopak Showtime ukazuje, že sledovanost není vše, jelikož téměř nulově sledovanou dramedy I'm Dying Up Here také prodloužila.

S komediemi ještě nekončíme. Ze druhé řady se totiž raduje i novinka I'm Sorry, která se dočkala prodloužení od stanice truTV. Prvních několik epizod stačilo i k úspěchu Get Shorty na Epixu. Pokud se podíváme i do Evropy, z dobrých zpráv se raduje lékařská novinka Trust Me, kterou čeká druhá řada, a dále Stan Lee's Lucky Man, ten bude pro změnu natáčet třetí sérii.

Jako bonus mimo klasické seriály tu pro vás máme i nějaké talkshows, prodloužení se dočkal např. Last Week Tonight with John Oliver (až do roku 2020) nebo The Daily Show with Trevor Noah (až do roku 2022).

Pak tu jsou ale i špatné zprávy, které se z většiny týkají také novinek. Po první sérii se loučí Blood Drive. Stanice Syfy se nebála riskovat, což se určitě cení, ale diváci si cestičku k tomuto grindhouse dramatu nenašli. Sledovanost byla nižší než u zrušeného Dark Matter, takže se není čemu divit, že i Blood Drive následoval stejnou cestou.

Amazon se nedrží zkrátka. Po první sérii ruší nablýskané hollywoodské retro drama The Last Tycoon. Dokonce ani hvězdné obsazení vás nemůže zachránit, jak je vidět. Dokonce vás nemůže zachránit ani prvotní prodloužení. Přesvědčuje se o tom stále více seriálů, tím nejnovějším je Z: The Beginning of Everything. Amazon původně drama prodloužil, pak si to ale rozmyslel a oznámil, že se novinka loučí po první sérii.

Posledním axnutým z nováčků je historické drama Will, které vysílala kabelovka TNT. Tady se však není čemu divit, sledovanost byla skutečně bídná, zvlášť když ji porovnáme s ostatními seriály této stanice.

Kabelovka HBO oznámila, že nadcházející sedmá série komedie Veep bude poslední. V příštím roce se tedy HBO rozloučí hned se dvěma svými obrovskými hity. GoT skončí po osmí řadě, cenami ne méně ověnčený Veep získá celkově o sezónu méně. Doufejme, že si v mezidobí dokáže vytvořit nové silné hráče, kteří sošky budou sbírat nadále.

Jako poslední v pořadí zde máme drama The Missing, které společně vytvářely britská stanice BBC a americká kabelovka Starz. Seriál byl zrušen po druhé řadě, ovšem tvůrci doufají, že budou moct pokračovat alespoň v podobě spin-offu. Nic oficiálního však zatím oznámeno nebylo, pouze to, že nové díly již nevzniknou.

Prodlouženo

True Detective
Wrecked
People of Earth
The Guest Book
Atypical
I'm Dying Up Here
I'm Sorry
Get Shorty
Stan Lee's Lucky Man
Trust Me

Zrušeno

The Missing
Z: The Beginning of Everything
The Last Tycoon
Blood Drive
Veep
Will


Které prodloužené seriály vás nejvíce potěšily? A které zrušené vás naopak mrzí a budou vám chybět?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
rebeccacarf

rebeccacarf

Chystala jsem se dívat na jediné dva seriály z tohoto článku, které samozřejmě zrušili, a to Blood...
před 6 roky
allyska

allyska

Jsem moc ráda za atypical.
před 6 roky
veva8

veva8

Z tohodle koukám jen na Wrecked a ten mi prodloužili. Takže velké dík.
před 6 roky
Další články k tématu