22. 8. 2018

Seriálové osudy: The Big Bang Theory

Seriálové osudy: The Big Bang Theory

Čeká nás další velký konec jedné éry. Stanice CBS dnes potvrdila, že její nejpopulárnější a nejsledovanější seriál posledních let, komedie The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku), se rozloučí po 12. sérii. Poslední epizoda seriálu bude odvysílána v květnu 2019. Seriál je i tak nejdéle běžícím multi-kamerovou komedií v seriálové historii, dočká se 12 sezón a rekordních 279 epizod.

„Budeme navždy vděčni našim fanouškům za jeich podporu seriálu během posledních dvanácti let. Spolu s herci, scenáristy a celým štábem vám moc děkujeme, vděčíme vám za úspěch seriálu a hodláme doručit závěrečnou sezónu a finále, které TBBT dovede k epickému tvůrčímu závěru,“ uvedly společnosti WBTV, CBS a Chuck Lorre Productions ve společném oficiálním vyjádření.

Závěrečná série má premiéru v pondělí 24. září na stanici CBS. Hned ten samý týden, 27. září, se pak přesune do svého stálého čtvrtečního slotu.

Rozhodnutí o ukončení seriálu přichází dva týdny poté, co ředitelka zábavní sekce CBS Kelly Kahl během TCA uvedla, že nevěří, že půjde o poslední sezónu. „Předběžně jednáme o prodloužení s produkčním studiem Warner Bros.“

I po jedenácti letech zůstává Big Bang jedním z největších seriálů současnosti. Minulá sezóna měla v průměru 18,9 milionu diváků, stejně jako jubilejní desátá. Šlo o druhý nejsledovanější seriál sezóny, hned po zrušené Roseanne. Co se týče dema 18–49 let, čísla oproti desáté sérii klesla z 4.9 na 4.4, nicméně seriál opět obsadil druhé místo hned za This Is Us od NBC.

Podle dostupných informací bylo rozhodnutí o ukončení především tvůrčí ze strany producentů.

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře32zobraz všech 32 příspěvků
Squerago

Squerago

No bezva, to jsem zvědavý jak to dopadne s Rajeshem :P
před 5 roky
LuciaG

LuciaG

Bolo na čase. Mala som z toho pocit, že sú tvorcovia v slepej uličke. Používanie rovnakej...
před 5 roky
Darth Crow

Darth Crow

... koniec jednej éry. Už od druhej série pozerám TBBT pravidelne a pomaly si ani neviem predstaviť, že sa...
před 5 roky
Další články k tématu