13. 5. 2017

Seriálové osudy: 2 Broke Girls

Seriálové osudy: 2 Broke Girls

Fanoušci budou plakat, ale bohužel rozhodnutí je nenávratné. Stanice CBS po šesti sezónách zrušila svou komedii 2 Broke Girls (2 $ocky). Rozhodnutí přichází po složitých vyjednáváních mezi CBS a produkční společností Warner Bros TV, která seriál vlastní. Ačkoliv se v posledních týdnech objevovaly povzbuzující zprávy o tom, že by komedie mohla dostat další, dost možná zkrácenou řadu o 13–18 epizodách, z tohoto nakonec sešlo a stanice se rozhodla seriál zrušit.

Socky se poprvé představily v sezóně 2011/12 a ihned se z nich stal velký hit. Samozřejmě sitcom si po dobu šesti let nedokázal udržet svá vysoká čísla sledovanosti, nicméně šlo o komedii, u které stanice mohla vždy očekávat stabilní čísla po celou sezónu. Šestá řada má v průměru v týdenních čísel rating 1.8, který je těsně pod prodlouženými komediemi Mom a Life in Pieces (1.9) a dokonce nad prodlouženými Man with a Plan (1.6) a Superior Donuts (1.5).

Problém je v tom, že stanice seriál nevlastní, jenže kvůli jeho pokročilejšímu věku by jinak byla nucena platit většinu nákladů. Komedie přitom drží rekord v nejlepší syndikační dohodě u komedií, kdy společnosti Warner Bros. TV vydělává slušných 1,7 milionu dolarů za epizodu pouze ze syndikace na TBS. Podle dostupných informací se stanice CBS snažila z této částky získat něco pro sebe, ale na konci obě strany nedokázaly dojít k dohodě.

Špatné zprávy už mohlo v noci naznačit objednání komedie By the Book, kterou stanice oznámila jen několik hodin po své hromadné seriálové objednávce. Jak By the Book, tak i novinky Me, Myself and I a Young Sheldon opět pochází z dílny Warner Bros. TV, stejně jako prodloužený The Big Bang Theory a Mom. Společnost tak i bez Socek bude mít v programu pět svých komedií na CBS.

Socky si pro sedmou řadu schovávaly v rukávu luxusní castingovou novinku – zpěvačka a herečka Cher se měla objevit v roli matky Max.

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře25zobraz všech 25 příspěvků
Aldyska

Aldyska

Presne, toto neviem pochopiť. Mne príde TBBT úplne o ničom, proste si robia srandičky...
před 6 roky
Koldik

Koldik

Velka skoda pre mna...
před 6 roky
Juta

Juta

Je to škoda, seriál mě strašně bavil a mnohdy jsem se u něj nasmál víc než třeba u Teorie. :-(
před 6 roky
Další články k tématu