2. 12. 2023

Novinka pod lupou: Monarch: Legacy Of Monsters (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Monarch: Legacy Of Monsters
Žánr akční
Stanice Apple TV+
Premiéra 17. 11. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 49 minut

Kdo?

O čem to je?

Po bouřlivé bitvě mezi Godzillou a Titány, která srovnala se zemí San Francisco, a po šokující nové skutečnosti, že monstra jsou skutečná, zkoumá seriál cestu jedné rodiny za odhalením pohřbených tajemství a odkazu, který ji spojuje s tajnou organizací známou jako Monarch.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už je to dlouho, co jsem viděl Godzillu a skoro si to nepamatuji.
Ale to zřejmě není překážka ke sledování tohoto seriálu. Myslím, že i úplní neznalci tohoto univerza se v průběhu dílu nakonec dobře zorientují.
Pilot provázely dvě dějové linky a až na konci bylo odhaleno, jak spolu souvisí. Obě jsou poměrně poutavě zpracované a i když se v průběhu pilotu vlastně nic nestalo, tak sledování ubíhalo. Většina postav pak nijak neurazí, nikdo ale ani zvlášť nevyčnívá, jediný, kdo mi moc nesednul, byla hackerka.
Nicméně většina z nás se na tohle dívá především kvůli příšerám, že jo :D
Scén s nima tam bylo jen poskrovnu, ale zase chápu, že nemůžou být v celém díle jenom monstra. Těch pár scén s nima ale bylo fajn oživení, a měli to dobře zpracované.
Já budu sledovat dál.

  • Serializovaný děj
  • Efekty
80 %
Mé hodnocení
darbak

Zajímá Vás, jak to bylo a je s organizací Monarch, která se rozhodla odhalit tajemství Kaiju monster? Pak Vás seriál nemůže minout. Původně jsem očekával spíše běžnou story o pár lidech, kteří založili Monarch a těch „příšerek“ tam moc nebude. A překvapení. Ve 2 epizodách se už objeví nejen Godzilla, byť ne ve filmové kvalitě. I tak jsou efekty na slušné úrovni, ovšem hlavně, co se Godzilly týče. Děj, jak už to bývá pravidlem, prolíná několik linek a důraz klade nejen na tu konspirační, byť tady ji tvůrci zahustili otcem s dvojí rodinou, jenž shodou náhod narazí na tajemství, které nemá být odhaleno. Ovšem kdo by neodolal jej odhalit? Jenže občas to přeskakování je až místy matoucí a nečekané setkání nevlastních sourozenců je spíše okopírovaný nápad ve stylu, čím více, tím lépe a to není úplně dobře, byť jejich zarputilejší vztah je podán věrně. Když se objeví posléze Kurt Russell, tak na chvíli jsem zapomněl na některé prohřešky, tady je víceméně vše v pořádku a snad si ho užijeme trochu více. Úplně nejásám, ale do nálady se mi to trefilo.

  • První 2 epizody mají vše, co lze očekávat
  • Občasné „okopírované“ scény, jako ta s radiací
  • Zbytečně zahuštěný příběh
70 %
Mé hodnocení
richardK

Pilot se mi líbil, podobných seriálů mnoho není, takže i když třeba všechno nebylo dokonalé, myslím, že je to příjemné zpestření oproti tomu, co pořád dokola vychází.

Po prvním díle zatím nedokážu úplně určit potřebné spojitosti. V podstatě se děj střídá ve třech časových rovinách, nebo dokonce čtyřech, když do toho započítám i ten úplný úvod. Jsem zvědavá, jak se všechny postupně propojí, zatím jsme se dočkali jen náznaků.

Hrdinové jsou sympatičtí, nemám s nikým problém a všichni se dobře sledují. Na druhou stranu asi nikdo není tak extra výrazný, abych si ho oblíbila nebo mu fandila. Ale to nevadí, věřím, že jak se s nimi více seznámím, tak mi přirostou k srdci. taky musím ocenit ten zvrat v pilotu, který jsem nečekala. Seriál rozhodně do watchlistu zařadím.

  • zábavný příběh
  • je to Godzilla!
  • v pohodě postavy
  • zatím akce byla vesměs v náznacích
  • hodně střídání časových rovin
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Fajn monstrový oddech, podtržený vzpomínkami na japonské filmové příšery. Jenže potom přišla naprosto...
před 33 týdny
_karel_

_karel_

Za mě teda zatím (po 4. dílu) těžké zklamání. Bambilión nudných flashbacků, hromada rodinných vztahos*aček a...
před 33 týdny
richardK

richardK

Jj, 4.epizoda v podstatě vata.
před 33 týdny
Další články k tématu