8. 2. 2020

Novinka pod lupou: Superšéf 24 hodin do pekla a zpět (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Superšéf 24 hodin do pekla a zpět
Žánr Kulinářský, Reality TV
Stanice Prima
Premiéra 7. 2. 2020
Vysílání pátek, 20:15
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Zdeněk Pohlreich

O čem to je?

Pořad navazuje na Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem, který celým pořadem provází. Známý kuchař se bude opět snažit pomoci restauracím a jejich majitelům ze zoufalých situací, jen s tím rozdílem, že na kompletní rekonstrukci, oživení menu a rozjetí pracovního kolektivu bude mít pouze dvacet čtyři hodin.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tentokrát je tu menší změna a od standardních seriálů se pro jednou přesunujeme v podstatě k reality show. Musím říct, že je to zajímavá a v celku příjemná změna na chvilku vypadnout od mnohdy překombinovaných amerických kousků a vrhnout se na něco docela čistého, nehodlám tu rozebírat, do jaké míry jsou věci nahrané, protože úplně nesdílím názor, že je vše předpřipravené.

Docela mě překvapilo, že se Superšéf vysílá v hlavním vysílacím čase komplet bez cenzury. Osobně s tím nemám problém a ono většinou je to cenzurováno tak, že si každý hbitě domyslí, co původně zaznělo (i když jsou i takový mistři, kteří vytvářejí patvary, na něž nemá šanci přijít nikdo). Pohlreicha mám celkem rád a Ramsayho zbožňuju, takže když jsem se dozvěděl, že se k nám dostane verze dalšího licencovaného pořadu, a ještě zrovna v takovéto podobě, tak jsem byl nadšený. Proti Ano, šéfe! je to posunuto úplně jinam a tento formát je o dost svěžejší. Nové prvky, nové recepty (ale ty se stejně nikdy neopakovaly) a především kamion s pojízdnou kuchyní jako nový prostor, ale tady je to asi o tom, že se musí držet licence. To se tvůrcům opravdu vydařilo.

Pohlreichova maska v úvodním dílu byla skvělá, další vypadají taky zajímavě, jsem fakt rád, že toto z originálu zachovali, protože třeba Gordon jako babča, to je moc. Jen se bojím, že to bude tak dobré, že po tom minimu epizod mi to skutečně bude chybět. Chápu, že se jedná o skutečně nákladný projekt, takže to je hlavní důvod, ale zároveň je to i dobře, protože by se to zase možná přejedlo. Když už jsem konečně propašoval v náznaku to jídlo, tak i k němu něco. To, co člověk může vidět v prvním dílu, je hnus, dost mi to připomíná situaci ve zmiňovaném programu Gordona Ramsayho, skutečně nejsme od Ameriky daleko. Jako sám znám ve svém okolí podnik, ve kterém kdyby lidi viděli kuchyň, okamžitě přestanou jíst a už je tam nikdo nikdy neuvidí. Takže toto je opravdu katastrofa a je dobře, že to můžeme vidět alespoň takto zprostředkovaně.

Cením si ukázky receptů, člověk se zase něco přiučí. Naopak naprosto nechápu smažené bramborové šlupky, které byly v původním menu, co to jako…? Ať to zbytečně nezdržuji, tak jen v rychlém sledu. Přestavba interiéru je perfektní, smekám před týmem. Majitelé jsou katastrofální, ale vzhledem k typu pořadu si člověk ani nemůže nadávat na tvůrce a špatné obsazení :D Ale k obsazení, jak jsem byl upozorněn, po znovuotevření byly mezi hosty hvězdy ze seriálu Most!, tak to jen tak na okraj, sám bych si toho nevšiml.

Nový formát mě chytl, musel jsem se hned podívat, jak dlouhé to vlastně bylo (na těch 55 minut bych to netypl, spíš míň, jak to uteklo). Každopádně sto procent jsem si rozmyslel, zaprvé kvůli výběru sestřihů, to bylo fakt nepřehledné a místy dost skokově, to mi fakt nesedělo, celkem bych byl rád za doplnění dalších scén. A s tím vlastně jde ruku v ruce další výtka, ono se to bude jevit dost jako to stejné, ale věřte mi, je tam rozdíl. Přišlo mi, že spoustu věcí bylo upozaděných na úkor jiných, méněcenných scén, které se daly zkrátit. Dobře, na rovinu, chybělo mi tam víc vaření, kterému místo ukradly příběhy. Fakt někoho zajímá, že majitelka tam strašně dře? Bez urážky, ale tady si asi každý domyslí svoje, vzhledem k personálu i tomu, jak se sama provozovatelka prezentuje. Zkrátka a dobře mi přijde, že to mohlo být trochu víc nadupané. I přesto jsem nadšený a rád si následující týdny na chvilku uteču od seriálů k 24 hodinám.

  • drží se licence
  • masky
  • jídlo
  • absence cenzury
  • upozaděné scény
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Sice se opravdu nemůžu označit za pravidelného diváka Zdeňka Pohlreicha, protože jeho pořady v 99 % vídám jen tehdy, když se náhodou přichomýtnu k tomu, že se na jeho pořady náhodou kouká někdo jiný (a to ještě proto, že je to v tu dobu nejlepší věc, kterou zrovna dávají), ale uznávám, že tenhle pán umí. Absolutně nemám zájem řešit, jestli tam jsou nějaké souvislosti s Gordonem Ramsaym, znát ty pořady lépe, třeba bych se tím zabývala, ale fakt ne. Takže to beru prostě tak, že Pohlreich podobné věci moderovat umí a že diváka přitáhnout dokáže. Zbytek nechám na vašem uvážení.

Koncept je vlastně podobný Ano, šéfe!, jen tu máme kratší dobu a „skeče“ a převleky jako bonus. Těch 24 hodin je podle mě dost výzva, na přestavbu interiéru je to čas dejme tomu, ale upřímně jsem překvapená, že ten den stačil i na personál. Docela jsem čekala, že za tu krátkou dobu se to prostě nenaučí a že se všechno vrátí do starých kolejí, takže mě to závěrečné video docela udivilo. Ale rozhodně palec nahoru za to, že tam bylo! Převlek a banda lidí k tomu mě taky hodně bavily.

Mínusy jsou pro mě jako vždycky. Ti lidi, ty jejich „úžasné komentáře k situaci“. Prostě ne. Tyhle později dotočené (tady částečně i předtočené) vyplňující záběry, kde se majitelé chvástají, aby pak, po Zdeňkově velkém odhalení, zas venku seřvávali zaměstnance, jak je to děs a hrůza, a v průběhu dílu později dotočené komentáře k současné situaci jsou pokaždé jak přes kopírák a fakt mě to nebaví a fakt se mi z toho skoro protáčejí panenky. Ne, mě nezajímají lidské osudy (proto se nemůžu dívat na většinu talentovek), já chci vidět jak vaříte. Kdybyste mi dali i ochutnat, byl by to bonus, ale to asi čekat nemám, že :(.

Ale jo, vidět každý díl nepotřebuju (tady to ani není cílem), ale pokud už na to narazím, stěžovat si nebudu. Pohlreichovi se nedá upřít, že tohle prostě umí (ho Prima asi naháněla hodně, co?).

  • Pohlreich
  • sledování je zábava
  • způsob, jakým epizoda pracuje s personálem, je nuda
  • „dramatické“ komentáře hostů na začátku
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Deaneira

Deaneira

Já se docela těšila, doufala jsem, že se pokusí Gordonuv formát víc rozvést, lépe přizpůsobit. Bohužel pro...
před 4 roky
foruska

foruska

Jeden z pro mě povinných úkolů, zkoukla jsem to kvůli výzvě. Splnilo to očekávání a vím, že dál...
před 4 roky
Silkwe

Silkwe

Já jsem to teda odzívala. bylo to děsně utahaný oproti původní předloze. Nemělo to spád a celkově je vidět,...
před 4 roky
Další články k tématu