3. 5. 2020

Novinka pod lupou: Summertime (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Summertime
Žánr drama, romantický
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 29. 4. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dva mladí lidé z naprosto rozdílných zázemí se do sebe během léta, které tráví na prosluněném italském pobřeží, zamilují. Seriál se inspiruje knižní sérií od Federica Mocciy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle je od Netflixu solidní facka do tváře. Jako by nestačilo, že jsem se od loňského září těšila na letošek, kdy mě měly čekat dvě božské dovolené u moře. Jednu jsem plánovala s mužem podniknout už v březnu/dubnu, druhou pak v září s mamkou. A prd.

Seriál je plný sluníčka, moře, pláží a všeho, co si pod pojmem „léto“ představuju. Slintala jsem, nebudu vám lhát. Prostředí je zvolené dokonale, přesně podle mého gusta. K tomu se připojuje i příběh, který zatím po pilotu není, ale zaručeně hodně brzy bude přeslazený jako kostka cukru.

Mladí a krásní lidé si k sobě vždycky najdou cestu a mě to prostě baví sledovat. Jasně, být to já, tak volím jiné obsazení – takové, které ve mě dokáže vyvolat emoce. Ani Summer, ani její budoucí nápadník mi příliš do oka nepadli. Na druhou stranu mi ani vůbec nevadili, a to ani oni, ani další postavy, což oceňuju.

Pilot mi utekl rychle. Došlo na představení postav, vzájemné seznámení a zažehnutí jiskry. Rodinné drama z obou stran je možná až příliš tlačení na pilu, ale chápu, že tvůrci potřebují postavy dostatečně vyburcovat, aby se vrhly do něčeho nebezpečného a neznámého.

Při sledování jsem si trošku připadala, jako bych se dívala na Pomádu 2.0. Sukničkář, kterého napraví chytrá a nevinná holka, která je až moc cudná a potřebuje trošku uvolnit. Jen tu chybí ty písničky #SummerNights (Uh well-a well-a well-a huh! Tell me more, tell me more!)
  • léto z toho čiší každým coulem
  • nádherné prostředí (závist!)
  • postavy
  • výběr herců
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Jedna technická na úvod, pilot dabovaný do angličtiny byl fakt divný, strašně nepřirozené hlasy, sice tam byly emoce, ale stejně to bylo takové bezduché (dobře, na polský simultánní překlad to nemá).

Líbí se mi nápad na příběh a také jeho provedení, z pilotu úplně sálá ta letní atmosféra, krásná místa, pláže, prostě léto. Jen nechápu, proč museli tvůrci dávat dohromady zrovna tuto dvojici, to nemohli vzít toho jeho kamaráda místo rovnou motorkáře? Jasně, dva světy, však to známe, ale toto je tak nesympatická dvojka, přitom by stačilo se zbavit toho borce. Tolik asi k obsazení, jinak se to dá, ale lepší to může být vždycky.

Oceňuju prostředí, to se Netflixu rozhodně povedlo, změna proti klasickým americkým městům, třeba i plážím, prostě takové svěží. Hudba je taky fajn, doplňuje tu letní atmosféru, navíc je tu to propojení se jménem hlavní hrdinky, tak by třeba i „její“ skladba mohla zaznít.

Po pilotu mě seriál láká, ale asi vyhrává fakt, že mi ten borec je strašně nesympatický a nechce se mi sledovat, jak prohlubuje vztah se Summer. Takže změnit jednu z hlavních postav a jsem spokojený, takto mě to ale odrazuje.

  • letní atmosféra
  • svěží prostor
  • lákavý příběh
  • Ale
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

já jsem úplně na vážkách, Ludovica Tersigni mám ráda z italského Skamu, ale mně osobně je zase krajně...
před 4 roky
fabec1222

fabec1222

On Netflix vyrábí pro Ameriku klasický dabing, kde Američtí herci nadabují ty Italské? Nebo se jedná...
před 4 roky
Další články k tématu