4. 7. 2018

S lupou do historie: The Event

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Event 1×01: I Haven't Told You Everything?

Medailónek

Název: The Event (Událost)
Žánr: Drama / Thriller / Sci-Fi / Mysteriózní
Stanice: NBC
Vysílání: 2010–2011
Celkový počet sérií: 1
Premiéra: 20. 9. 2010
Délka pilotu: 43 minut

Kdo?

Tvůrce: Nick Wauters
Herci: Jason Ritter, Sarah Roemer, Laura Innes, Ian Anthony Dale, Scott Patterson, Taylor Cole, Lisa Vidal, Bill Smitrovich, Clifton Collins Jr., Zeljko Ivanek, Blair Underwood

O čem to je?

Konspirační thriller, jehož hlavním hrdinou je Sean Walker. Sean je obyčejný muž, který se vydává na neobyčejnou cestu. Vyšetřuje záhadné zmizení své skoro snoubenky Leily. To ho postupně zavede až k odhalení toho největšího konspiračního tajemství v dějinách americké historie.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Tento typ seriálů se mi líbí. Ve výsledku jsem z nich spíš zklamaná, protože bych raději viděla trošku jiný směr, kterým by se měly ubírat, ale piloty samy o sobě jsou výborné a dokáží spolehlivě navnadit na další sledování. U The Event to rozhodně platí. Kdybych nevěděla, co bude dál, s radostí bych se do dalších epizod jen na základě zhlédnutí pilotu pustila.

Epizodě nechybí napětí, záhada, akce, romantika, známé tváře… je tu vše, co u mě funguje. Bavila jsem se od začátku do konce a napětím skoro nedýchala. Po těch letech už jsem si ani nepamatovala, o čem seriál vlastně byl, a po zhlédnutí epizody jsem si to musela jít přečíst, abych věděla, co se stane dál a jak to vlastně celé dopadne. Pamatuju si jen to, že celý seriál byl zrušen po první řadě a jako vždy skončil cliffhangerem, však to znáte.

Bylo super vidět známé herce, které si po letech vybavuju z jiných rolí. Možná při prvním sledování jsem je ještě neznala, dneska už jsem se ale docela chytala. Prezident byl sympaťák, nikdo jiný mi zatím do oka nepadl, hlavní hrdina mi přišel docela otravný, je to takový ten typ člověka jako Jack Bauer, který musí mít všechno po svém a jde přes mrtvoly, jen aby se postaral o své bližní, ale všichni ostatní, kteří mají stejný přístup, jsou pro něj idioti, kteří by měli dělat to, co je správné a měli by myslet racionálně… ani Rittera jako herce obecně nemusím, a docela si říkám, že to vlastně celé začalo před lety právě při sledování The Event.

Jak ale říkám, příběhově mě seriál zaujal a kdyby do toho nepletli mimozemskou linku, ale nechali to jako konspirační thriller s nohama na zemi, bylo by to pro mě ještě o třídu lepší. Pilot je zábavný, rychle utíká a dokáže navnadit na další sledování.

+ serializovaný příběh
+ záhada, napětí, akce
+ známé tváře

- hlavní hrdina

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Drunk_Queen

Status:první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Ale jo, myslím, že jsem ten název už někdy slyšela… Očividně to tady u nás dávali před šesti a půl lety (sakra, to by člověk neřekl, že od 2012 uběhlo tolik času!), tehdy jsem musela být na gymplu v tercii, bylo mi třináct… No sakryš. Nevím, jestli je to mou marnou pamětí (ta se specializuje na hlouposti a zbytečnosti jiného druhu) nebo tím, že jsem to vážně neviděla, ale z The Event mi poctivě nebyla povědomá ani vteřina.

Každopádně, jakožto člověk neznalý dalšího děje si říkám, že Událost mi hrozně moc sedí mezi ty všechny ostatní katastrofické či konspirační filmy a seriály. V pilotu jsem upřímně nenašla skoro nic, co by seriál odlišilo od těch ostatních hrozně podobných věcí (a že jich není málo). Je tohle už klišé? I když teda alespoň zpracování vypadá zatím významně lépe, když to porovnám třeba s barrandováckými či cooláckými poklady typu Žralokonádo a ostatní krásy, jejichž jména si nepamatuju, či filmy podstatně lepší kategorie.

Děj mi zatím přijde upřímně trochu matoucí. Fajn, uznávám, může to být mým neposedným já, které se rozhodlo věnovat epizodě jen 75 % pozornosti a dělat v těch zbylých 25 % něco jiného, ale toho skákání mi přišlo trochu moc. Plus ty předěly mezi jednotlivými linkami… Jako sice je půlnoc a já se pořád tak trochu zotavuji z náročného víkendu, ale snad pokaždé jsem zblble koukala na čas, jestli je tohle už vážně konec :'D. Nebyl, nikdy.

I přes tyhle mušky jsem se během sledování bavila a epizoda velmi příjemně utíkala (plus skončila rovnou několikrát, no neberte to). Dokonce jsem i zvědavá, jak to s tím příběhem bude dál, protože toho v pilotu bylo nastřeleno opravdu dost. Ale namlouvat si, že se na to fakt někdy podívám, asi nemá cenu.

+ tempo
+ zajímavý, ač mnohokrát viděný příběh

- zmatené, skáče z místa na místo

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Fifipek

Fifipek

No přiznám se, že zrovna tenhle seriál mi svého času přišel hodně zajímavej a stejně jako Flashforward...
před 5 roky
Redmarx

Redmarx

Nastvalo me to zariznuti serialu. Cela prvni rada serialu byl vlastne rozjezd pro dalsi dej. Az...
před 5 roky
jukab

jukab

Letos na The Event asi dojde opět řada, když vidím, co chystají TV za příšernosti :)
před 5 roky
Další články k tématu