17. 1. 2021

S lupou do historie: The Musketeers

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Musketeers (Tři mušketýři) 1×01: Friends and Enemies?

plakát

Základní údaje

Název The Musketeers (Tři mušketýři)
Žánr Drama, Historický
Stanice BBC
Vysílání 2014–2016
Počet sérií 3
Premiéra 19. 1. 2014
Délka pilotu 51 minut
Prům. hodnocení 82 % (od 855 uživatelů)

O čem to je?

Mladý D'Artagnan je společně se svým otcem přepaden někým, kdo zřejmě patří mezi mušketýry. V touze po pomstě se vydává do Paříže a je odhodlán učinit spravedlnosti za dost. Místo pomsty však nalezne nečekané přátele, zažije spoustu dobrodružství a možná potká i osudovou ženu..

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Po nějaké době je tu opět seriál, který jsem viděl úplně celý, a tak to zase vidím jiným pohledem. Ale teda že je to tolik roků, jsem měl pocit, že to bude max 3, a ono ne. Teda překvapilo mě, kolik herců po těch letech znám z úplně jiných seriálů a s Mušketýry bych se je vůbec nespojil.

Richelieu je Capaldi, to byl pro mě první šok, na toho jsem úplně zapomněl, ono asi není divu, žádné extra výkony tu zatím nejsou, ale není to ani špatné, jen prostě jsou role, ve kterých se předvedl víc. Naopak koho jsem si pamatoval a kdo mi tu chybí, je Marc Warren coby Rochefort, ale tak ten na scénu přijde myslím až ve druhé sérii. Co do mušketýrů, tak ty jsou, jak to říct, rozmanití. Když se zaměřím jen na pilot, tak mimo nově příchozího mi nejvíc sedí Aramis, má na tom teda velkou zásluhu opět představitel, od Salvation ho fakt můžu.

V pilotu je rozehrána docela ostrá hra, i když je vlastně všechno propojené se vším, díl působí, jako by tu byla hromada příběhů. Všechno působí zajímavě, postavy nenudí a přestože se u některých scén dá předpokládat směr ubírání, je zajímavé sledovat, jak se dá vybruslit z patálií.

Díl docela uteče, nenudí, ale zároveň vysloveně nenavnadí na další sledování. Co si tak vybavuju, další epizody se trochu víc rozjedou, ale samozřejmě jsou tu i takové pomalejší (třeba ta se zatměním). Každopádně je to rozhodně sledovatelný pilot i seriál, který je rozhodně zajímavým zpracováním předlohy.

  • zvučné obsazení
  • zajímavé i přes předvídatelnost
  • rozmanitost mušketýrů
  • vysloveně nenavnadí
  • zatím tomu chybí ten drive
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

a to se mi moc líbí, máme to hezky rozdělené :D to s tvou kámoškou bych se asi spíš nepohodla :D
před 3 roky
andromache

andromache

Tak ona to střídá, každou chvíli má za oblíbence někoho jiného a pak má zase období, kdy se vrací...
před 3 roky
Arkantos

Arkantos

To už je tolľko od premiery? Seriál som si zamiloval od prvého dielu. Sympatické obsadenie a zaujímavy...
před 3 roky
Další články k tématu