17. 6. 2020

S lupou do historie: 30 Rock

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte 30 Rock (Studio 30 Rock) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název 30 Rock (Studio 30 Rock)
Žánr Komedie, Sitcom
Stanice NBC
Vysílání 2006–2013
Počet sérií 7
Premiéra 11. 10. 2006
Délka pilotu 21 minut

O čem to je?

Liz Lemonová, která je hlavní scenáristkou zábavného pořadu „The Girlie Show“, se svými spolupracovníky vymýšlí scénky právě pro tento pořad. Všechno jde, jak má, než do jejich životů přichází Jack Donaghy, nový šéf, dost svérázný až „divný“, u nějž člověk nikdy neví, co čekat. Nový šéf s sebou přináší řadu změn, a tak se Liz musí vypořádat s osobitým komikem Tracym Jordanem a s problémy osobního života.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Dnes opět čekám smršť, první setkání a ještě kritika, to tu zase budu za bestii. Ale jen chci zdůraznit, že jde skutečně jen o hodnocení pilotu, takže vám váš oblíbený seriál úplně nehaním.

V průběhu pilotu zazněla narážka na HBO, přesněji že NBC není HBO. Rád bych tomu věřil a nikdy by mě to ani nenapadlo, ale zrovna teto seriál mi úplně seděl do škatulky s Veep, nebylo to až takovým zklamáním, ale prostě mi to nesedlo. Na pilot se tu nic moc neudálo, takové nešťastné představení postav a jakýsi pokus o nastartování příběhu. Seriál dál klidně může být skvělý, ale řekl bych, že pilot mu spíš škodí a nijak zvlášť neláká k dalšímu sledování.

Líbí se mi, jak se seriál nebere vážně a částečně jde sám po sobě a po svých postavách, ať už řečmi šéfa nebo aktivistkou Liz. Pokud to budeme brát jako sitcom, tak to prostě není ten standardní rodinný kousek na jednom místě, na jedné scéně. Příběh se snaží vnášet život, jen prostě sám o sobě nic konzistentního pro úvod nepřináší.

Obsazení je fajn, ty, které máte mít rádi, rádi máte, ti, kteří se vám mají příčit, ale zároveň si vás tím získat, to také splňují. Délka je příjemná, díl sfouknete jako nic. Celková délka je trošku odrazující, do sedmi sérií se mi zatím jít nechce, ale je možné, že až uvidím nějaký další díl, tak změním názor a ponořím se do toho naplno. Prozatím je to spíš pilot nad hranicí průměru, který mohl zaujmout víc. Pro milovníky ideální čas na opáčko před uvedením oznámeného speciálu, pro seriálem nepolíbené kousek zapadající do výzvy.

  • Showbyznys
  • obsazení
  • nebere se vážně
  • nekonzistentnost
  • plně nevtáhne
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu