8. 4. 2020

S lupou do historie: Hustle

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Hustle (Podfukáři) 1×01: The Con Is On?

plakát

Základní údaje

Název Hustle (Podfukáři)
Žánr Drama, Krimi
Stanice BBC
Vysílání 2004–2012
Počet sérií 8
Premiéra 24. 2. 2004
Délka pilotu 51 minut

O čem to je?

Je jich pět a jsou svého druhu rodina. Mickey, Albert, Ash, Stacie a Danny. Co jméno, to pro londýnskou policii pojem. Tahle parta neokrádá babičky o důchody, ta hraje vysokou hru. Připravuje o peníze ty, kteří jich mají nezaslouženě moc a chtějí ještě víc. Chlápky s morálkou toulavé kočky, kteří chtějí něco trhnout za nic. A Mickeyho parta, jejímž krédem je neokrádáme čestné lidi, si zakládá na tom, že jim právě za něco, nedá nic. Ale ono tu nejde jenom o peníze…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděno pár epizod
Hodnocení celého seriálu: –

Páni, to byl teda návrat, to už je let, co jsem to viděl. A teď zjišťuju, že má seriál osm sérií?! Tak to jsem rozhodně celé neviděl, ale zároveň netuším, kde jsem skončil. Každopádně první věc, na kterou jsem si vzpomněl už při názvu seriálu, byl jiný pořad – Mistři švindlu. A to je taky pěkná řada let zpět, ten čas strávený na stanici Spektrum… oh, takže mi dnešní pilot připomněl hned dva kousky na maraton, díky.

Podvody já můžu, takže pro mě tento návrat byl skutečně příjemný. Epizoda utekla, trochu se nesla v takové zkrácené filmové podobě, ale zároveň krásně připravila půdu pro celý seriál. Postavy tu byly od začátku, zločin je ale vlastně znovu svedl dohromady, takže se představily nanovo. A nakonec se ukáže, že ne všichni se představili ve skutečné podobě. Každý tu má své místo a vlastně všichni zaujmou a jsou příjemnými postavami, za čím stojí i skvělé obsazení.

I když už víte, co se stane, tak ty zvraty v příběhu jsou úžasné a tak by to mělo být. Sice je to otázka až spíš závěru, ale na druhou stranu ten nechává diváka hodně v napětí a učí ho, že prostě nelze věřit vlastním očím. Ne u tohoto seriálu, protože podfuk je na každém kroku.

Celkově spojení příběhu a postav vytváří skvělý kousek, hold na ostrově to umí. Určitě má seriál velkou šanci uspět i dnes, kdy si řada lidí oblíbila třeba Snatch, ke všemu tento seriál má svojí rozmanitostí něco navíc, a to nejen v podobě vstupů do zamrzlých pohybujících se scén.

  • obsazení
  • návrat po letech
  • zvraty
  • podvody
  • až moc láká k maratonu
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Seriál znám asi jenom po jméně, ze kterého jsem si taky vyvodil, co se v něm bude dít. Takže jsem víceméně věděl, do čeho jdu. Hned, jak jsem pilot zapnul, mi bylo víc než jasné, že se jedná o britský seriál, u nich je to vždy znatelné a to platí dvojnásob, když je to počin od BBC.

Z obsazení musím vyzdvihnout Adriana Lestera a Roberta Glenistera, kteří hráli Mickeyho Stona a Ashe Morgana. Tihle dva mě bavili na pilotu asi nejvíc. Zbytek obsazení byl okay. Všichni v pilotu a i v celém podfuku měli svoji roli, což mě přivádí k hlavní zápletce, která byla zajímavá. Zvrat jsem očekával, když však proběhl trošičku jinak, než jsem předpokládal, tak jsem byl zaskočený a s otázkami, což je podle mě dobře. Šlo o jeden slovní obrat, u kterého si nejsem jistý, jestli se jedná o něco speciálního, nebo o něco běžně používaného. Možná zase hledám něco, co tam není.

Nevím, jestli se jedná přímo o nějaký žánr hudby, ale hudební doprovod byl na míru žánru seriálu. Jedinou věcí, která se mi zde nelíbila a pravděpodobně budu asi v menšině, bylo bourání čtvrté stěny. Když se totiž některá z postav samolibě podívala do kamery, tak mi to neskutečně vadilo, a pak tu byla ještě ta jedna scéna, kdy se vše zastavilo a dostal jsem přednášku z podfuků… Kromě toho se mi ale Podfukáři docela líbili. Možná se k nim někdy v budoucnu vrátím, ale nejdříve se musím prokousat přes to, co už ve Chci vidět mám.

  • Mickey Stone (Adrian Lester)
  • Ash Morgan (Robert Glenister)
  • zvrat ve zvratu
  • hudební doprovod
  • bourání 4. stěny
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Micuda98

Micuda98

Si pro jistotu vždy kontroluji, kdo a kolik hodnotil. :D
před 4 roky
Tesa.

Tesa.

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov vôbec :) Celé dobré, nadčasové, každá časť premyslená. Toto je...
před 4 roky
Moucha Mouchovič

Moucha Mouchovič

Fruiko Já je v top 10 mám ;). A kdo ještě neviděl, můžu jenom doporučit.
před 4 roky
Další články k tématu