15. 9. 2019

S lupou do historie: Hit the Floor

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Hit the Floor 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Hit the Floor
Žánr: Drama, Romantický, Sportovní
Stanice: VH1
Vysílání: 2013–2018
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 27. 5. 2013
Délka pilotu: 42 minut

Kdo?

Tvůrce: James LaRosa
Herci: H. Jon Benjamin, Katherine Bailess, Logan Browning, Kimberly Elise, McKinley Freeman, Jonathan ‚Lil J‘ McDaniel, Valery M. Ortiz, Taylour Paige,

O čem to je?

Ahsha Hayes se zúčastní konkurzu na pozici roztleskávačky L.A. Devil Girls navzdory námitkám své matky, která se své kariéry jako Devil Girl vzdala právě kvůli dceři. Tým okouzlí, ovšem Jelena, která je v týmu jedničkou, v ní vidí velkou hrozbu a Ahsha se tak stává jejím novým úhlavním nepřítelem. Tým Ďáblů navíc začíná trénovat Pete Davenport, bývalá hvězda profesionální basketbalové ligy. A aby to nebylo zamotané málo, Pete měl kdysi vztah s Ahshinou matkou Sloane.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tentokrát docela dost odlišný pilot o proti čemukoli. I když se jedná téměř o třičtvrtěhodinu, uteče to docela rychle, navíc většina obrazů je o tanci, takže až tak moc příběhu tu není. V této oblasti se vůbec nevyznám, ale chvílemi mi přišly prvky a pózy při tanečních vystoupeních spíš z výrazového tance než z roztleskávání, co to trochu narušovalo, ale nejspíš jde opravdu jen o to, že se v tom nevyznám.

Příběh je postaven na naprosto předvídatelné lince, ať už jde o rivalství, odhalení v závěru, napětí, jak to s Ahshou dopadne, prostě mi to celé přišlo na pilot zbytečně nucené. Na druhou stranu bylo během epizody nastíněno spoustu vedlejších linek a zákulisních věcí, které by se měly dál vyvíjet a rozplétat, takže po této stránce to vypadá nadějně.

Tvůrci zvolili zajímavé a originální prostředí a přišli tak s něčím novým, co tu zatím nebylo, pokud se nepletu. Zároveň je však téma do jisté míry limitováno, takže se z něj nedá těžit do nekonečna, což se loni také ukázalo. Musím říct, že mě trochu zaskočil závěrečný výběr, protože jsem si uvědomil, že jsem za celou dobu pilotu nepochopil vyřazovací proces. Prostě jsem si myslel, že je určitý počet ďáblic a nové členky se můžou do skupiny dostat pouze nahrazením stávajících, jenže najednou tu máme něco úplně jiného.

Co se týče obsazení, jedná se vesměs o příjemné osoby, snad až na Logan Browning, která je mi nesympatická už od pohledu, ale to je zase dobře vzhledem k její postavě. V podstatě se tedy jedná o takový pohodový seriál na večer ze zajímavého prostředí plného intrik, jen si myslím, že pilot trochu škodí prvním dojmem, protože je tam opravdu strašně moc tanečních scén, které děj nikam neposunují, což by bylo akceptovatelné při kratší délce.

+ příjemné obsazení
+ zajímavé prostředí

- předvídatelné
- tanec Ahshy

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
tommmyk

tommmyk

Tohle mám v plánu někdy zhlédnout. :)
před 4 roky
ragelly

ragelly

Taky bych někdy chtěla odsledovat, taneční seriály jsou parádní :) Podle traileru to vypadá, že to bude...
před 4 roky
jesmot

jesmot

Díky za info, zase jsem o něco chytřejší :)
před 4 roky
Další články k tématu