15. 5. 2022

S lupou do historie: Witches of East End

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Witches of East End 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Witches of East End
Žánr Fantasy, Mysteriózní, Thriller
Stanice Lifetime
Vysílání 2013–2014
Počet sérií 2
Premiéra 6. 10. 2013
Délka pilotu 43 minut
Prům. hodnocení 76 % (od 671 uživatelů)

O čem to je?

Fantasy seriál podle předlohy z pera Melissy de la Cruz. Hlavními hrdinkami jsou matka a její dvě dospělé dcery, které jsou další generací v rodině čarodějek. Dosud žily obyčejným a vcelku nudným a především naprosto moderním životem v městečku North Hampton. Když se však jedna z dcer zasnoubí s mladým a bohatým nápadníkem, sled následujících událostí donutí její matku k přiznání, že jsou ve skutečnosti mocnými a nesmrtelnými čarodějkami…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Nemůžu se zbavit pocitu, že si tyto čarodějky hrají na něco drsnějšího a temného, než čím jsou. Jakože jo, má to tu takový zajímavý nádech, vypadá, že by to mohlo být i akční, ale je to drama, prostě romanťárna.

Musím se přiznat, že jsem tady vůbec nepoznal Mädchen Amick, prozradil ji až její nezaměnitelný hlas, ale ty vlasy (a přiznejme si to 10 let dolů). To ale není jediný důvod, proč tuto herečku zmiňuju, přišla mi tak nějak z celého pilotu nejlepší, držela ho nad vodou a bavilo mě, jak tu hraje. Julia Ormond jako Joanna taky nebyla špatná, zatím nejsem úplně rozhodnutý, jestli jí sedla dvojrole, ale funguje tu. U zbytku se mi ale zdá, že je tu zbytečné přehrávání, které jen postavám sráží body.

Seriál má překvapivě zajímavé animace a triky (kočka teda v úvodní scéně vypadala hodně retardovaně). Okvětní lístky vypadali efektně, přenesení do fotky taky nebylo špatné, naopak vylezení z obrazu bylo děsné. Rozhodně tu ale jde vidět práce.

Základní myšlenka není špatná, i když teda mám takové hlodání, že už jsem něco hodně podobného viděl. Ale pak se do toho začíná motat blížící se svatba, bratr, moc záhad, kamarádka, která chce otěhotnět… na jeden díl je toho až moc. Určitě tak vede linka „někdo se tě snaží zabít“ a „jsem potrhlá tetička bez závazků“.

  • Mädchen Amick
  • linka s Wendy
  • efekty
  • milostné pokušení
  • na jeden díl až moc věcí
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Tohle bylo tak hrozné, až jsem posledních deset minut nedosledoval. Bylo to přeplácané plno motivů, co spolu snad ani souviset nemohou. Herci strašně přehrávají, že to snad ani není možné. Navíc seriál si hraje na co není, a také trochu schází originálnost. Mám pocit, jako bych to už někde viděl.

Jediné, co snad mohu vyzdvihnout, je Mädchen Amick.

  • Mädchen Amick
  • přeplácané
  • přehrávání herců
  • seriál si hraje na co není
0 %
Mé hodnocení
Dom_Domec
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu